Ο απολογισμός της δεκαετούς λειτουργίας της Αθλητικής Ακαδημίας Καλαμαριάς-Αίνιγμα το μέλλον της ομάδας και του coach Βενιζέλου Κασιόλα

Από τον προπονητή της Αθλητικής Ακαδημίας Καλαμαριάς, Βενιζέλο Κασιόλα, πήραμε την παρακάτω επιστολή:

 

«Δέκα χρόνια πριν ίδρυσα την ομάδα μπάσκετ της ΑΑΚ με αρχικό στόχο να μαζευτούμε μία παρέα και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Γ2 ΕΚΑΣΘ ανδρών, παρότι όλοι οι αθλητές σε μια νεοιδρυμένη ομάδα οφείλουν δια νόμου να παίζουν με νέο δελτίο για πρώτη φορά μπάσκετ σε ομάδα ή να έχει ακυρώσεί πλήρως το προηγούμενό τους δελτίο.

 

Έτσι λοιπόν με πρώτο παίκτη τον παιδικό μου φίλο Αλέξανδρο Ματζούνη, έπειτα τον Χρήστο Χρηστίδη, τον Νίκο Φακαλή, τον Γιώργο Τζένγκα, τον Θανάση Τζήμα, τον Δημήτρη Κουτσούκο που ήταν η ψυχή και τον Πέτρο Μαυρογένη που ήταν η καρδιά της ομάδας και τα άλλα παιδιά βαδίσαμε σε μια πορεία πάντοτε και μόνο ανοδική εφόσον τα πρώτα τρία χρόνια στην Γ2 το ρεκόρ νικών-ηττών ήταν κάθε χρόνο και καλύτερο. Την τέταρτη χρονιά με Γιώργο Παπαευσταθίου, Βασίλη Κούγκα, Κώστα Τσακμάκα και Γιάννη Λαζαρίδη στη θέση center προαχθήκαμε στην Γ1.

 

Για δύο χρόνια με βασικούς συντελεστές τον Βασίλη Κούγκα, τον Κώστα Τσακμάκα, τον Μπάμπη Χατζηεμανουήλ, τον Όθωνα Κατάκη, τον Κυριάκο Αλεξανδρίδη, τον Θάνο Μπαλτατζή, τον Κώστα Πάχτα και τον Μανώλη Καλογεράκη ήμασταν κιόλας στις κορυφαίες ομάδες της Γ1 ώσπου την τρίτη χρονιά με Φώτη Παπαδόπουλο, Αλέξανδρο Καραμπέρη, Χάρη Τζερεφό, Πασχάλη Ναζίρη και Τάσο Τσαμασλίδη στο τιμόνι προαχθήκαμε στη Β ΕΚΑΣΘ.

 

Σε αυτήν την κατηγορία, μόλις σε έναν χρόνο συμμετοχής και ενώ οι πολλοί μας αμφισβήτησαν λέγοντας ότι η ΑΑΚ δεν πρόκειται να σταθεί στη Β, εμείς διαψεύσαμε τους πάντες και πετύχαμε το ακατόρθωτο να προαχθούμε αμέσως στην Α με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κουσίδη. Φθάνοντας στην Α κατηγορία και… βιτρίνα της πόλης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τη δυσπιστία όλων, οι οποίοι έθεταν συνεχή εμπόδια στην ομάδα.

 

Η ΑΑΚ για άλλη μια φορά κόντρα στις προγνώσεις, κόντρα στο σύστημα και κόντρα στις υπερδύναμες ομάδες της Α έκανε μια καταπληκτική πορεία βρισκόμενη όλη τη χρονιά στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας. Είναι αξιοσημείωτο και ιδιαίτερα σπάνιο το ότι αυτή η ομάδα είχε μόνο αύξουσα πορεία κάθε χρόνο με κάθε της ρεκόρ και πάντα με καλύτερο ρόστερ, επομένως στο τελευταίο ρόστερ είχε τους Τάσο Δήμα (παίκτη Α1 Εθνικής κατηγορίας), Πάρη Ακριτίδη, Αντώνη Κυριώτη, Γιώργο Βελέγκα, Αλέξη Αρνίδη, Γιάννη Κυριακίδη, Σοφοκλή Γκόνο, Ιάσονα Παντόπουλο, Πασχάλη Ναζίρη, Φώτη Παπαδόπουλο, Γιώργο Κουσίδη, Κωνσταντίνο Καραγιαννόπουλο.

 

Ο στόχος επετεύχθη, φθάσαμε να είμαστε το πιο επιτυχημένο σωματείο σε όλη την Καλαμαριά και σε σύγκριση με όλες τις ομάδες της Καλαμαριάς αν αναλογιστούν οι πορείες των ομάδων με βάσει τις κατηγορίες τους… Για την παροχή του γηπέδου ΔΑΚ Καλαμαριάς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη και την υπεύθυνη του γηπέδου Μάρθα Κασαπίδου.

 

Σε συνδυασμό με ενότητα, πίστη και σοφία, το πρόσημο αυτής της ομάδας από την πρώτη μέχρι την τελευταία της χρονιά ήταν το πάθος της και ο δυναμισμός της. Δυστυχώς αυτό συνετέλεσε σε κακή και άδικη διαιτησία ουκ ολίγες φορές πράγμα το οποίο δεν μπορεί να αναλογιστεί κανείς ποσο αρνητική παράμετρος και δεδομένο εμπόδιο ήταν, που έπρεπε να υπερπηδήσουμε για κάθε μας νίκη.

 

Στο πλάι μου σε αυτήν τη δεκαετή πορεία όσον αφορά το διοικείν, είχα δυστυχώς πολύ λίγους ανθρώπους αλλά σοβαρούς και αποτελεσματικούς, αυτοί ήταν ο Γιάννης Λαζαρίδης, ο Γιώργος Παπαευσταθίου, ο Τάσος Κασιόλας, ο Γιάννης Κεπελέκης και ο Δημήτρης Καραμπουρνιώτης. Έτσι όλες οι ευθύνες περνούσαν από το χέρι μου.

 

Ναι μεν απέκτησα τεράστια εμπειρία και ικανότητα συγχρονισμού σε coaching, γυμναστής, manager για μεταγραφές, general manager σε ό,τι αφορά την ομάδα από γηπεδότητα, στολές, χορηγίες κλπ , αλλά είναι άδικο να μην μπορώ, εκτελώντας μόνο το πόστο του coach, να αποδώσω και να προσφέρω τα μέγιστα στην ιδιότητα μου.

 

Σε μια χώρα όπου η άθληση θα έπρεπε να αποτελεί ιδανικό και δή το μπάσκετ, το έργο της Αθλητικής Ακαδημίας Καλαμαριάς  θα μπορούσε να συνεχιστεί, μόνο έχοντας την βασική απαιτούμενη στήριξη από το κράτος  και από τους αρμόδιους διοργανωτές της Καλαθοσφαιρικής Ένωσης, κάτι το οποίο δεν παρέχεται και ενώ θα έπρεπε να ανταμοιφθεί ο κόπος, το αίμα, ο ιδρώτας, ο χρόνος, το χρήμα, ειδικά εφόσον η ομάδα μας τα συνδύασε με διακρίσεις και επιτυχίες.

 

Με βάση τα παραπάνω και τις επικρατούσες τελευταίες συνθήκες η σύμπτυξη, συνεργασία, συγχώνευση, απορρόφηση με άλλες ομάδες, σωματεία, εξωτερικούς συνεργάτες, βοηθούς, χορηγούς, επενδυτές αποτελούν μονόδρομο για την επιβίωση και την περεταίρω εξέλιξη της ομάδας . Η διοίκηση της ΑΑΚ είναι πρόθυμη να παραχωρήσει το τμήμα μπάσκετ και αυτό το όμορφο έργο που πετύχαμε εφόσον παρουσιαστεί κάποιο φιλόδοξο και ικανό σωματείο, όπως επίσης και εγώ, ο Βενιζέλος Κασιόλας θέτω σε διαθεσιμότητα τις υπηρεσίες του προπονητή και την εμπειρία μου για πιθανή συνεργασία με άλλες ομάδες».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια