Ο απολογισμός των τμημάτων του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τον Θόδωρο Πολυμένη

 

Δήλωση-απολογισμός του υπευθύνου τμημάτων καλαθοσφαίρισης του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θόδωρου Πολυμένη, δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ομάδας που αναφέρει τα εξής:

 

«Μια πολύ δύσκολη και ιδιαίτερη αγωνιστική χρονιά τελείωσε με πολλές χαρές αλλά και πολλές λύπες. Κρατώντας μόνο τα θετικά και τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί και αυτό απορρέει από τον στόχο που είχαμε θέσει για όλα τα τμήματα στέφθηκε με επιτυχία.

 

Τα μεγάλα τμήματα ανδρών και γυναικών πολύ γρήγορα πέτυχαν σε ομίλους 10 ομάδων την σωτηρία και αν προσέχαμε λίγο παραπάνω οι θέσεις που θα καταλαμβάναμε θα ήταν ακόμη καλύτερες ειδικότερα για το τμήμα ανδρών.

 

Με τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας και με ρόστερ με μέσο όρο 20-21 χρόνια δημιουργήσαμε ομάδες ικανές να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια. Την τελευταία αγωνιστική στο τμήμα ανδρών στον αγώνα με τον δεύτερο στην κατηγορίας Ιωνικό αγωνίσθηκαν πέντε έφηβοι (Πανούδης, Βουτσινάς, Κουκουράτος, Παπαδόπουλος και Δήμου) και στον αγώνα του γυναικείου με τον Πανσερραϊκό οι  μικρές μας αθλήτριες Σένκα, Τσιμτσώνη και Γιαννακάκη έκλεψαν… την παράσταση.

 

Το τμήμα εφήβων κατάφερε κάτι που πριν από λίγο καιρό φαινόταν ακατόρθωτο να περάσει στην φάση των «24» και στη διαφορά πόντων με την Βεργίνα να χάσει την πρόκριση. Από το συγκεκριμένο τμήμα ήδη συμμετείχαν και αγωνίσθηκαν έστω και σε ένα αγώνα οκτώ αθλητές στην Γ' Εθνική με το τμήμα ανδρών.

 

Το τμήμα νεανίδων κατάφερε το θαύμα την στιγμή που μέχρι πέρυσι δεν είχε συμμετοχή στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα να πετύχει τη συμμετοχή του στο Final 4 της διοργάνωσης, να αποκλειστεί από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθλητικό και να περιμένει τον ορισμό σε παιχνίδι νοκ άουτ με τον ΠΑΟΚ για την κατάληψη της 3ης θέσης (τελευταία συμμετοχή τμήματος νεανίδων σε Final 4 to μακρυνό 2008).

 

Το τμήμα παίδων κατάφερε αν και φαινόταν ακατόρθωτο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και πλέον έχει δημιουργηθεί η βάση για μια αξιοπρεπή πορεία τα επόμενα χρόνια.

 

Το τμήμα κορασίδων πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και στην διαφορά πόντων δε μπόρεσε να συμμετάσχει στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Το σημαντικό όμως είναι ότι δημιουργήθηκε μία βάση μικρών αθλητριών η οποία και θα συμμετέχει ακόμη και στο τμήμα γυναικών.

 

Στην ακαδημία μας που πλέον απαριθμεί τουλάχιστον 150 αθλητές και αθλήτριες πραγματοποιείται εξαιρετική δουλειά. Τα επόμενα χρόνια αυτό θα φανεί καθώς ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή και πολλές μικρές μας αθλήτριες και αθλητές συμμετέχουν σε μικτές και σε κλήσεις αυτών.

 

Όλα αυτά δεν θα τα είχαμε πετύχει αν δεν είχα την στήριξη των στενών μου συνεργατών και των αθλητών και αθλητριών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά πρώτα από όλους και ας  με συγχωρήσουν όλοι οι υπόλοιποι τον Γιάννη Τσεζμετζή που με την εξαιρετική του δουλειά, τη μεθοδικότητα και τις ατελείωτες ώρες στο γήπεδο κατάφερε να αναγεννηθεί η ακαδημία μας.

 

Ακόμη τον στενό μου συνεργάτη Γρηγόρη Αντώνη (Greg) για την απίστευτη δουλειά, που δυστυχώς οι συγκυρίες, η πανδημία και τα προβλήματα τραυματισμών δεν επέτρεψαν να παρουσιάσει στο τμήμα ανδρών αλλά και στο τμήμα των κορασίδων, τον Μιχάλη Κασικτσόγλου για την εξαιρετική του δουλειά και πορεία με το τμήμα γυναικών από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα και τον Θάνο Πολυμένη που στην πρώτη του προπονητική χρονιά με το τμήμα νεανίδων κατάφερε με τα κορίτσια του την συμμετοχή στο Final 4 των νεανίδων.

 

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του συλλόγου και τον πρόεδρο κ Μπαλτίδη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα δύο αυτά χρόνια που πραγματικά περάσαμε πολλά με την πανδημία.

 

Άφησα στο τέλος τους γονείς όλων των τμημάτων για την στήριξη που είχαμε αυτά τα δύο χρόνια, γιατί θα πρέπει να ομολογήσω ότι χωρίς την στήριξή τους τη ηθική αλλά και την οικονομική πιθανόν να μην καταφέρναμε όλα τα παραπάνω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια