Προβλήματα με τη θέρμανση και την καθαριότητα του κλειστού γυμναστηρίου της, καταγγέλλει η διοίκηση της ΑΕ Φοίνικα-Διαψεύδει με μακροσκελή απάντηση ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Από την ΑΕ Φοίνικα και τον πρόεδρό της Νίκο Μιχαηλίδη, πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 

«Με το παρών δελτίο τύπου θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν την άθληση των παιδιών τους στις ακαδημίες του συλλόγου μας καθώς και τους ενήλικες αθλητές μας, ότι η δυσλειτουργία στις προπονήσεις του συλλόγου μας οφείλεται αποκλειστικά στην επιτροπή διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΚΘ) που ανέλαβε προσωρινά τη διοίκηση του αθλητικού κέντρου Φοίνικα από τις 20-9-2021 με δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων.

 

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι πριν την ανάληψη της διοίκησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Φοίνικα από την επιτροπή διοίκησης των ΕΑΚΘ, πρόεδρος της οποίας είναι ο κύριος Πέτρογλου Τριαντάφυλλος, ο σύλλογος μας είχε στο γήπεδο μπάσκετ καθημερινή καθαριότητα καθώς και θέρμανση τους χειμερινούς μήνες.

 

Όλως παραδόξως από την ημέρα ανάληψης της διοίκησης του γηπέδου από τα ΕΑΚΘ η καθαριότητα είναι ανεπαρκής (γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα) ενώ δεν έχουμε καθόλου θέρμανση, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι και ενήλικοι αθλητές μας να κάνουν προπόνηση στην παγωνιά.

 

Σε επανειλημμένα επίσημα έγγραφα που τους στείλαμε ποτέ δεν μας απάντησαν. Άραγε τα ΕΑΚΘ περιμένουν να περάσει ο χειμώνας για να έχουμε θέρμανση στο γήπεδο του Φοίνικα;

 

ΥΓ: Θα επανέλθουμε και με νέα δελτία τύπου προς ενημέρωση των μελών και των πολιτών».

 

Το μπλογκ επικοινώνησε με τον πρόεδρο των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλο Πέτρογλου ο οποίος τόνισε τα εξής:

 

«Με το από 26-1-2022 ενημερωτικό δελτίο τύπου, η διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Φοίνικα, απευθυνόμενη προς τους γονείς των αθλητών της διά του τύπου(!!!), εγκαλεί την Ε.Δ. των ΕΑΚΘ για δυσλειτουργία στο κλειστό Γυμναστήριο του Φοίνικα. Χρυσή ευκαιρία έστω και διά του τύπου να ενημερωθούν άπαντες οι ενδιαφερόμενοι και για τη θέση της Ε.Δ. των ΕΑΚΘ.

 

Το εν λόγω έγγραφο τενχνηέντως αναφέρεται  σε πραγματικά μεν  γεγονότα,  αποσπασματικά δε, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, κατά πως βολεύει τον συντάξαντα.

 

-Τα ΕΑΚΘ δεν ανέλαβαν την Διοίκηση των εγκαταστάσεων του Φοίνικα την 20-9-2021 όπως ανακριβώς αναφέρεται στο έγγραφο της ΑΕΦ. Η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων εκδόθηκε 20-9-2021, μια δικαστική απόφαση η οποία αναγνωρίζει την προσβολή κατοχής και νομής Δημόσιας Περιουσίας από τους αντιδίκους και εν προκειμένω την Αθλητική Ένωση Φοίνικα και διατάσσει την αποβολή τους προσωρινά μέχρι εκδόσεως οριστικής απόφασης από τα αρμόδια Δικαστήρια. Σε εκτέλεση λοιπόν της ανωτέρω δικαστικής απόφασης παρέλαβαν τα ΕΑΚΘ τις εγκαταστάσεις Φοίνικα με την υπογραφή εγγράφου απόδοσης τους από τους παρανόμως κατέχοντες μόλις την 8η Νοεμβρίου 2021.

 

-Αληθές είναι ότι στο κλειστό γυμναστήριο Φοίνικα δεν υπάρχει θέρμανση. Αυτό γιατί όπως είχε κάθε δικαίωμα η Διοίκηση της Αθλητικής Ένωσης Φοίνικα απεγκατέστησε/ αφαίρεσε κατά την παράδοση των εγκαταστάσεων κάποια κλιματιστικά που είχε μέσα. Τονίζουμε ότι η Διοίκηση της ΑΕΦ που τόσο κόπτεται για την θέρμανση και τις συνθήκες προπόνησης  τα μόνα πράγματα που αφαίρεσε κατά την παράδοση των 10 και πλέον χώρων που κατείχε στις εγκαταστάσεις Φοίνικα ήταν τα κλιματιστικά από το κλειστό γήπεδο. Τίποτα άλλο δεν μετακίνησε επικαλούμενη έλλειψη χώρων αποθήκευσης . Τα συμπεράσματα δικά σας....

 

-Σε ό,τι αφορά την καθαριότητα των εγκαταστάσεων πάει πολύ να μας κατηγορεί η διοίκηση της ΑΕΦ. Ενημερωτικά για το κοινό του Φοίνικα , μόλις αναλάβαμε, σε συνεργασία με τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Καλαμαριάς, σε πλήρη ανάπτυξη χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες να καθαριστούν , να αποψιλωθούν και να ευπρεπιστούν οι εγκαταστάσεις.. Σε ποια καθαριότητα άραγε αναφέρονται. Η καθαριότητα των εγκαταστάσεων είναι επαρκής και για πρώτη φορά οι εγκαταστάσεις φυλάσσονται συστηματικά από υπαλλήλους και δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι»

 

Ακόμη σε μόλις 2 μήνες από τη στιγμή που ανέλαβαν τα ΕΑΚΘ τις εγκαταστάσεις του Φοίνικα, εκτός από τις εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού, αποκατέστησαν τμήμα της περίφραξης που ήταν γκρεμισμένο για χρόνια, πραγματοποίησαν έλεγχο των Η/Μ εγκαταστάσεων και προχώρησαν σε αλλαγή και επισκευή λαμπτήρων στο κλειστό γυμναστήριο. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνει η αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών πινάκων που είναι τοποθετημένοι αυθαίρετα και άκρως επικίνδυνοι με έναν κεντρικό ηλεκτρολογικό πίνακα που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Ακόμα άμεσα θα επιδιορθωθεί και το δάπεδο του κλειστού γυμναστηρίου που για χρόνια ολόκληρα θυμίζει λόφο χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται μέχρι σήμερα. Θα επιδιορθωθούν και οι ηλεκτρονικοί πίνακες που για δεκαετίες δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να επιδιορθώσει και καταλήγουμε ότι και η θέρμανση/ψυξη του κλειστού θα αποκατασταθεί. Σ ε δύο μήνες όμως δυστυχώς δεν διορθώνεται η εγκατάλειψη δεκαετιών .

 

Η ΕΔ των ΕΑΚΘ  διαχειρίζεται το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, τις εγκαταστάσεις της Μίκρας, τις εγκαταστάσεις του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου, το Εθνικό Κολυμβητήριο, το κλειστό Βότση, το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης, το κλειστό Σταυρούπολης, το κλειστό Αμπελοκήπων, με σύνεση και πνεύμα συνεργασίας με όλους, αθλούμενους και σωματεία. Το ίδιο επιθυμεί και για τις εγκαταστάσεις Φοίνικα που πρόσφατα ενσωματώθηκαν στο δυναμικό μας. Αλλά αυτό θα επιτευχθεί με αμοιβαία κατανόηση και όχι με απαίτηση δήθεν κεκτημένων από τους χρήστες των εγκαταστάσεων!

 

Υ.Γ. Το δελτίο τύπου της ΑΕΦ συντάχθηκε όλως παραδόξως την ημέρα παραλαβής από τη διοίκησή της νέων συμφωνητικών χρήσης προς υπογραφή, ΠΛΈΟΝ με χρέωση  των προπονητικών ωρών.... Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια