Ξεχώρισαν στα τελευταία παιχνίδια τους Κριμίλη, Χριστινάκη, Σπανού, Φασούλα και Λούκα

 

To Σαν Φραντσίσκο νίκησε 71-63 το Χιούστον στον πρώτο του αγώνα στο WNIT. H νίκη αυτή το οδηγεί στους ημιτελικούς της περιφέρειας του Fort Worth Τέξας. Η Ιωάννα Κριμίλη ξεχώρισε για μία ακόμη φορά για την ομάδα του Σαν Φραντσίσκο με 14 πόντους.

 

Όπως γράφει το https://basketa.gr/ η νίκη είναι ιδιαίτερα σημαντική για το USF, καθώς είναι η πρώτη που σημειώνει στην postseason από τις 18 Μαρτίου 1998, όταν είχε νικήσει το Ντιουκ (13) με 64-60 στον δεύτερο γύρο του τουρνουά NCAA.

 

Στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει το CBU που νίκησε το Νιου Μέξικο 90-85, στο δρόμο για το Final Four της διοργάνωσης.

 

*H Aλ Κάθερες φρόντισε να κλείσει τη σεζόν εντός έδρας με νίκη. Επικράτησε της Κάμπους Προμέτε με 75-69 με την Ελεάννα Χριστινάκη σταθερά σε πρώτο πλάνο.

 

Η διεθνής γκαρντ ήταν η πρώτη σκόρερ της ομάδας της με 16 πόντους. Είχε ακόμη ένα ριμπάουντ και δύο ασίστ σε 29’25’’. Η σεζόν ολοκληρώνεται για την Αλ Κάθερες την επόμενη εβδομάδα, όταν εκτός έδρας, θα αντιμετωπίσει Cadi La Seu στις 27 Μαρτίου για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Η Αλ Κάθερες, με πολλά προβλήματα και μένοντας με το… μισό ρόστερ της δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

*Η Άρτεμις Σπανού ήταν για μία ακόμη φορά εντυπωσιακή. Έφτασε σε double double, βοηθώντας την Γκντίνια να φτάσει με τη σειρά της στο 100-60 εκτός έδρας επί της Σοσνόβιετς. Έκανε έτσι το 3-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά των play offs του πρωταθλήματος Πολωνίας.

 

Η Σπανού είχε 18 πόντους με 4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 4/7 βολές και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Ξεχώρισε για μία ακόμη φορά η Λάουρα Μισκινιενέ με 13 πόντους και 18 ριμπάουντ.

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ημιτελικοί (2-2-1) θα αρχίσουν στις 27 Μαρτίου για την Γκντίνια (27-28/3 εντός, 31/3-1/4 εκτός, 7/4 εντός) και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μπίντγκοτζ-Λούμπλιν.

 

*Η Τενερίφη πήρε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Επικράτησε της Εουσκοτρέν με 76-71 εκτός έδρας. Η Μαριέλλα Φασούλα έπαιξε και πάλι καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα.

 

Η Ελληνίδα σέντερ σημείωσε 13 πόντους με 6/9 δίποντα, είχε ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και ένα κλέψιμο σε 25’11”. Ήταν μία από τρεις “διπλές” της Τενερίφης μαζί με τις Άτκινσον (18) και Μπετενκούρτ (10).

 

Η ομάδα της Φασούλα έδωσε τον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα της για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Bρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης με ρεκόρ 15-14. Την επόμενη εβδομάδα (27/3), στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου αντιμετωπίζει την Λόιντεκ Γκερνίκα Μπιζκάια.

 

*Η Χέλσινγμποργκ δεν τα κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Σουηδίας. Η καλή απόδοση της Βασιλικής Λούκα δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει την ήττα με 72-62 από την ΟΚ Εοs. Η Χέλσινγμποργκ δεν θα συνεχίσει στα play offs, αφού βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης.

 

Η Βασιλική Λούκα είχε 12 πόντους πέντε ριμπάουντ, και τρεις ασίστ σε 37’03’’ στην ήττα της Χέλσινμποργκ. Το ελληνικό μπάσκετ γυναικών θα συνεχίσει να έχει εκπροσώπηση στα play offs του πρωταθλήματος με την Α3 της Αγγελικής Βιντσιλαίου. Η ομάδα της βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 17-5. Πρώτος της αντίπαλος θα είναι η Σεντερτάγιε (6η, 10-12) στις 25 Μαρτίου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια