Νατάσα Μακρή (πρόεδρος Αρίωνα Ξάνθης): «Μας επιβλήθηκε χαράτσι για χρήση του κλειστού ενώ ήταν κλειστό λόγω πανδημίας»

 

H πρόεδρος του Αρίωνα Ξάνθης Νατάσα Μακρή μίλησε στην διαδικτυακή εκδήλωση «Φωνή στον Αθλητισμό» του «ΠΑΣ Αντίκας» για τις επιπτώσεις του Covid-19 στον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και τους τρόπους επανένταξης των αθλητών στις αθλητικές δραστηριότητες.

 

Μεταξύ άλλων, αποκάλυψε ότι: «Το 2018 μας επιβλήθηκε τέλος χρήσης κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων της τάξης των 3 ευρώ την ώρα. Το 2019 το ποσό μειώθηκε μετά από πιέσεις των συλλόγων, αλλά και αφού η δημοτική αρχή κατάλαβε το παράλογο της υπόθεσης. Το 2020 όμως, απαιτήθηκε εν μέσω πανδημίας να πληρώσουμε με κλειστά γήπεδα και μηδενικά έσοδα, ένα ποσό της τάξης των 600 ευρώ. Πώς γίνεται ένας Δήμος που έχει ως αποστολή να ενισχύσει και να βοηθήσει τους αθλητικούς συλλόγους, να επιβάλλει χαράτσι σε αυτούς; Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι, αυτός ο φόρος θεσπίστηκε από την πρoηγούμενη δημοτική αρχή.»

 

Αναφορικά με την ομαλή επανέναρξη του αθλητισμού, η Νατάσα Μακρή είπε: «Όσο πιο μεγάλη είναι η αποχή, τόσο πιο ήπια και σταδιακά θα πρέπει να εξελιχθεί η προετοιμασία των αθλητών. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή στην ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών.

 

Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην επιστρέψουν όλοι οι αθλητές των ακαδημιών στα γήπεδα, γιατί με την μεγάλη αποχή, έχει αλλάξει η καθημερινή τους ρουτίνα και έχουν βρει νέες δραστηριότητες και ασχολίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικός ο ρόλος των γονέων αλλά και των προπονητών. Αλλά επαναλαμβάνω, είναι κομβική η ομαλή επάνοδος των αθλητών, για να αποφευχθούν τραυματισμοί. Πάνω απ’ όλα, βάζουμε την υγεία των αθλητών».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια