Κυριακάκης: «Η Εθνική γυναικών για τα...ρέστα της»

 

Ο Μιχάλης Κυριακάκης γράφει στο https://www.superbasket.gr/ για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας γυναικών, για την πρόκριση στο Ευρομπάσκετ του καλοκαιριού σε Γαλλία και Ισπανία:

 

«Στον αδρανοποιημένο ελληνικό αθλητισμό άρχισε κάτι να κινείται μετά την άδεια των αρχών για επανεκκίνηση προπονήσεων κάποιων συγκεκριμένων κατηγοριών... μεταξύ αυτών και η Α1 γυναικών στο μπάσκετ σαν υψηλότερη μετά την Α1 ανδρών. 

 

Κάποια σωματεία αποφασισμένα να τηρήσουν τα συγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα κοινοποίησαν ότι άρχισαν προπονήσεις.

 

Αυτά είναι ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΣ Γιάννινα και αν κρίνω από φώτο στα social media ο Ολυμπιακός.

 

Με μεγάλη αγωνία αναμένουμε ποιές άλλες ομάδες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα .

 

Δυστυχώς ο χώρος της κορυφαίας κατηγορίας γυναικών στην Ελλάδα δεν έχει προβεί σε μια ενιαία ανακοίνωση των 12 ομάδων που την απαρτίζουν οπότε να γνωρίζουμε τις θέσεις και τις προθέσεις του.

 

Αναμένουμε με την ελπίδα ότι θα ξαναδούμε αγώνες πού θα αφορούν την σεζόν 2020-21.

 

Όμως αυτό που είναι σίγουρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας γυναικών για την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του καλοκαιριού σε Γαλλία και Ισπανία.

 

Στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου στην Σλοβενία με την μέθοδο της… φούσκας που έχει επιλέξει η FIBA την εποχή της πανδημίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει τους δύο τελευταίους προκριματικούς αγώνες του.

 

Αντίπαλοι η Ισλανδία και η Βουλγαρία.

 

Η ομάδα μας θα παίξει τα ...ρέστα της για τις πιθανότητες που έχει ώστε να είναι ανάμεσα στις πέντε καλύτερες δεύτερες καθώς η Σλοβενία θα καταλάβει την πρώτη θέση νικώντας την αδύναμη Ισλανδία. 

 

Η άποψη μου είναι ότι ουσιαστικά παίζονται δύο θέσεις και θα το αναλύσω σε επόμενο σημείωμα που θα αφορά το τί γίνεται στους ομίλους.

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Μασλαρινός από μέρα σε μέρα θα προβεί στις κλίσεις των αθλητριών με την ελπίδα ότι ο κορωνοιός δεν θα του στερήσει κάποια... όπως συνέβη στην Κρήτη.

 

Πρόβλημα ότι πολλές είναι έξω από αγωνιστικούς ρυθμούς και μόνο όσες αγωνίζονται εκτός Ελλάδας έχουν αγώνες στα πόδια τους.

 

Σπανού στο Πολωνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, Παυλοπούλου στο Ρουμανικό και το Eurocup, Σωτηρίου στο Ουγγρικό και το Eurocup, Φασούλα, Χριστινάκη στο Ισπανικό, Φουράκη στο Γερμανικό και Λούκα στο Σουηδικό.

 

Βασικός στόχος οι δύο νίκες με όσο μεγαλύτερη διαφορά την Βουλγαρία και ελπίζουμε...

 

Μακάρι να τα καταφέρουμε γιατί το 2022 έχει Παγκόσμιο που οι Ευρωπαϊκές ομάδες οι οποίες θα προκριθούν βγαίνουν  από την τελική κατάταξη τουΕυρωμπάσκετ  και επόμενη υποχρέωση της Εθνικής γυναικών τα προκριματικά του επόμενου Πανευρωπαϊκού τέλη 2022...»

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια