Ρετρό: ΠΑΟΚ vs ΧΑΝΘ το 1973

ΠΑΟΚ και Χ.Α.Ν.Θ. συγκρούονται στο Αλεξάνδρειο τον Φεβρουάριο του 1973, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε «μάχη» σώμα με σώμα με την ΧΑΝΘ τελικά να πανηγυρίζει τη νίκη με 73-75.

 

Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Διονύσης Ανανιάδης (πηδάει για το ριμπάουντ) ανάμεσα σε Καραμβέρη (ΠΑΟΚ) και Αβραμίδη(ΧΑΝΘ). Τη φάση παρακολουθεί αριστερά ο Άγγελος Μιχόπουλος(ΠΑΟΚ) ενώ ο Σπύρος Στρατής(ΧΑΝΘ) φεύγει για αιφνιδιασμό.

 

Οι «πρωταγωνιστές» της συγκεκριμένης φωτογραφίας κατάφεραν να συνδυάζουν με υποδειγματικό θα έλεγε κανείς τρόπο, σπουδές και πρωταθλητισμό. Ο Δ. Ανανιάδης τελείωσε την ιατρική και ακολούθησε καριέρα δερματολόγου-αφροδισιολόγου. Ο Γ. Καραμβέρης έγινε οδοντίατρος, ο Λ. Αβραμίδης παιδίατρος-νεογνολόγος, ο Α. Μιχόπουλος γεωπόνος κι ο Σπ. Στρατής χημικός.

 

Οι πόντοι του αγώνα:

 

ΠΑΟΚ (Γιώργος Οικονόμου): Παρασκευάς 2, Τσομπανάκης 8, Πετρογιάννης 1, Καραμβέρης 4, Μιχόπουλος 23, Μήττας 6, Μελετιάδης 5, Μπάζιος 14, Πολίτης 10.

ΧΑΝΘ (Θόδωρος Ροδόπουλος): Ανανιάδης 25, Γιαννουζάκος 24, Στρατής 13, Γκίνης 1, Γιαταγατζίδης, Τσάβας, Αβραμίδης 12.

 

Στο φύλλο αγώνα γράφτηκαν τα εξής: «Η ομάδα του ΠΑΟΚ ενίσταται δια κακήν και μεροληπτικήν καθυστέρησιν του λήξαντος χρόνου, του οποίου ο χρονομέτρης παρά τη λήξιν και το πέρασμα των 8΄΄ δεν εσφύριξεν την λήξιν».

 

Πηγή: Μουσείο Basketball ΧΑΝΘ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια