Σπανού: «Η Εθνική Γυναικών έχει μέλλον»

 

Οι ομάδες χτίζονται στα δύσκολα και η Εθνική Γυναικών γνώριζε εξαρχής ότι θα πρέπει να διαβεί ένα δύσβατο μονοπάτι μετά και την ανανέωση που έχει γίνει στο ρόστερ.

 

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες και την ήττα από την Σλοβενία στους αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021 που έγιναν στο Ηράκλειο έδειξε χαρακτήρα, αλλά το κυριότερο είναι ότι έδειξε πως έχει μέλλον. Ταλαντούχα κορίτσια που… κολύμπησαν στα βαθιά, πήραν εμπειρίες και απέδειξαν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτά.

 

Εκεί στάθηκε και η  Άρτεμις Σπανού κάνοντας ένα μίνι απολογισμό των αγώνων, δείχνοντας παράλληλα να πιστεύει πολύ στη νέα γενιά του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Είναι πεπεισμένη μάλιστα ότι το «πάντρεμα» παλιών και νέων παικτριών θα αποδώσει καρπούς και η Εθνική θα επιστρέψει γρήγορα στον δρόμο των διακρίσεων.

 

Φυσικά απαιτείται και τύχη, η οποία εγκατέλειψε την Εθνική ομάδα πριν και κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών που έγιναν στο Ηράκλειο. «Από την αρχή η τύχη μας γύρισε την πλάτη σε  αυτό το παράθυρο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ. Είχαμε τις δυο αθλήτριες που βγήκαν θετικές λίγο πριν μαζευτούμε, η Γέμελος ήταν τραυματίας, η Παυλοπούλου  βρέθηκε θετική στο Ηράκλειο και φυσικά ο τραυματισμός της Φασούλα στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα με τη Σλοβενία. Το σημαντικό είναι ότι παρόλα αυτά παλέψαμε το παιχνίδι. Δείξαμε τον χαρακτήρα της Εθνικής… Το πώς πραγματικά εμείς ξέρουμε να παίζουμε με πάθος και ψυχή, να δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο και να είμαστε όλες μαζί. Και αυτό έδειξε η ομάδα…  Ήμασταν όλες μαζί είτε κερδίζαμε είτε χάναμε και ακόμα περισσότερο όταν τραυματίστηκε η Φασούλα. Δεν ήρθε η νίκη που τόσο θέλαμε, αλλά μένουμε στο ότι παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, με ψυχή και με καρδιά… ».

 

Όλα αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν με την Εθνική να διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2021. «Εμείς θα κοιτάξουμε πλέον τους αγώνες με Βουλγαρία και Ισλανδία που θα γίνουν τον Φεβρουάριο. Ο στόχος μας είναι δύο νίκες και με τη Βουλγαρία μάλιστα θέλουμε και μεγάλη διαφορά, ενώ παράλληλα θα περιμένουμε να δούμε πόσο τυχεροί θα σταθούμε σε αυτά τα παράθυρα».

 

Το πάθος και η καρδιά αποτελούν κύρια χαρακτηριστικά της Εθνικής Γυναικών και είναι από τα πρώτα στοιχεία που  μεταλαμπαδεύονται κάθε φορά στο «νέο αίμα» της ομάδας. «Έχω την τύχη και την χαρά να είμαι σε αυτή την ομάδα εδώ και δέκα χρόνια και έχω πάρει πολλά από μεγάλες αθλήτριες που έχουν γράψει ιστορία στον χώρο του μπάσκετ. Το πρώτο πράγμα που μου είχαν μεταφέρει και εμένα όταν ήρθα στην Εθνική είναι ότι αυτή η ομάδα έχει ψυχή, καρδιά, πάθος και αγωνίζεται με όλες τις δυνάμεις για τη χώρα της. Αυτό προσπαθούμε εμείς οι πιο μεγάλες πλέον να μεταφέρουμε στις μικρές και χωρίς να υπερβάλλω μπήκαν κατευθείαν στο κλίμα. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά για να το καταλάβουν. Μας έχουν παρακολουθήσει να παίζουμε, έχουν δει πως κερδίζει αυτή η ομάδα οπότε θεωρώ ότι ήρθαν κατά κάποιο τρόπο προετοιμασμένες».

 

Όσο για το τι είναι αυτό που κρατάει η διεθνής παίκρια από τους αγώνες στο Ηράκλειο δεν χρειάστηκε να σκεφτεί και πολύ…. «Κρατάω εμπειρίες, αλλά και μαθήματα…  Είμαι περήφανη γι’ αυτή την ομάδα. Μια νέα ομάδα που μέσα σε λίγες ημέρες καταφέραμε να κάνουμε πράγματα. Κρατάω φυσικά και το πιο βασικό, ότι υπάρχει μέλλον».

 

Η λέξη «μέλλον» ήταν η καλύτερη πάσα από την Άρτεμις Σπανού και αναπότρεπτα ήρθε το ερώτημα για το πώς ονειρεύεται αυτό το μέλλον. «Ήρθαν κάποια νέα κορίτσια σε αυτούς τους αγώνες, είδαν το επίπεδο και τη διαφορά. Είναι λοιπόν στο χέρι τους να δουλέψουν, να καταφέρουν να στελεχώσουν την ομάδα και να μας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο και διάθεση και θέλουμε και εμείς να τις βοηθήσουμε, ώστε κάποια στιγμή να είναι βασικές σ’ αυτή την ομάδα».

 

Τα τελευταία χρόνια η Εθνική Γυναικών είχε αφήσει το στίγμα της έχοντας αρκετές διακρίσεις, με την αρχηγό της Εθνικής να δείχνει αισιόδοξη για την επόμενη μέρα. «Το μέλλον φαίνεται γεμάτο ελπίδες. Υπάρχει ταλέντο οπότε στο χέρι μας είναι να έρθουν και τα αποτελέσματα που θέλουμε. Εννοείται ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος γιατί είμαστε μια νέα ομάδα. Σίγουρα επειδή υπάρχει εξυπνάδα, ευστροφία και μπασκετικό IQ ίσως να έρθουν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα απ’ ότι περιμένουμε».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια