Η ιστορία του Αστέρα Ιπποδρομίου-Μέρος 1ο

 

Ο Αστέρας Ιπποδρομίου, ιδρύθηκε το 1976, σε ένα μικρό καφενείο στην πλατεία Ιπποδρομίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από ανθρώπους που αγαπούσαν το μπάσκετ, και στην πλειοψηφία τους ήταν οπαδοί του Ηρακλή.

 

Πρώτος πρόεδρος του, υπήρξε ο Νίκος Θεοφσνιδης, γιατρός στο επάγγελμα, ενώ στη συνέχεια, στη διοίκηση του σωματείου μετείχαν με διάφορες ιδιότητες και θέσεις, γνωστά ονόματα της αθλητικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, με χσρακτηριστικότερα, τους Λάκη Τσάβα, Κώστα Πιλαφίδη, Γρηγόρη Φανάρα, Μπάμπη Ξανθόπουλο, Σάκη Μπάλτου κλπ.

 

Η περιοχή του σωματείου, έμελε δύο χρόνια μετά την ίδρυση του, να αποτελέσει σημείο καταστροφής, στις 20 Ιουνίου 1978, όταν στις έντεκα το βράδυ, μετά από σεισμική δόνηση έντασης 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέρευσε οκταόροφη οικοδομή, με 37 θύματα και πολλούς τραυματίες.

 

Τα επόμενα χρόνια, το σωματείο, στο άθλημα του μπάσκετ, προσέλκυσε να αγωνιστούν για αυτό, μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Νίκος Παναγιωτίδης, ο Κώστας Πιλαφίδης, οι Φαρμάκης, Γιαννακός, Γαλάνης, Κουντουράκης, Τουκμενιδης κλπ.

 

Η αγωνιστική του πορεία υπήρξε απόλυτα αξιοπρεπής στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, στο ανδρικό, ενώ στο γυναικείο, εμφάνισε εντυπωσιακές αγωνιστικές αναλαμπές που οδήγησαν μέχρι την Α2 εθνική κατηγορία, στην οποία παρέμεινε για δύο αγωνιστικές περιόδους, με σημαντικές αθλήτριες να πλαισιώνουν το υλικό της ομάδας, όπως οι Βασιλειάδου, Μπαλλά, Παπαδόπουλου κλπ.

 

Κατά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019/2020, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των διοικούντων και ειδικά του Σάκη Μπάλτου, παλαιού αθλητή και προπονητή της ομάδας, το σωματείο, έφτασε κοντά στον αφανισμό, με την απόσυρση του από όλα τα πρωταθλήματα.. Τότε όμως αντί για το τέλος, φαίνεται να ανατέλλει μια καινούργια αρχή..... To be continued…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια