Α.Ο. Πολυγύρου VS Λεύκιππος Ξάνθης: Η «ακτινογραφία» του παιχνιδιού

 

«Να κάνουμε ένα delete…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Βαχαρίδης σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου και αυτή την «αποστολή» έχει ο Λεύκιππος Ξάνθης ο οποίος καλείται να ξεχάσει το ματς της 1ης αγωνιστικής, έχοντας μπροστά του το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, αυτό απέναντι στον Α.Ο. Πολυγύρου.

 

Μια ομάδα που επί σειρά ετών βρίσκεται στις Εθνικές κατηγορίες εκπροσωπώντας την Χαλκιδική, εκεί όπου o Λεύκιππος θα αγωνιστεί την Κυριακή (18/10) στις 17.00.

Το τμήμα μπάσκετ του Α.Ο. Πολυγύρου συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια από την ίδρυσή του, με κορυφαία του στιγμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την σεζόν 2014-2015.

 

Τι έκανε στην πρεμιέρα

 

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, ο Α.Ο. Πολυγύρου ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Ερμή Λαγκαδά με 49-45. Για την ομάδα της Χαλκιδικής σκόραραν οι Παπαθανασίου (4 πόντους), Βάλλιος (5 πόντους με 1 τρίποντο), Μύθιλλος (8 πόντους), Ουλουσίδης (14 πόντους με 1 τρίποντο), Αλεξιάδης (9 πόντους) και Καραγιαννάκης (5 πόντους με 1 τρίποντο).

 

Όταν ξανασυναντήθηκαν….

 

Την σεζόν 2018-19 Λεύκιππος και Α.Ο. Πολυγύρου «συγκρούστηκαν» στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Λεύκιππος ηττήθηκε στη Χαλκιδική με 74-70 ενώ στον δεύτερο γύρο ο Α.Ο. Πολυγύρου πέρασε νικηφόρα από τη Ξάνθη με σκορ 58-63. Με το φινάλε της περιόδου 2018-19, ο σύλλογος της Χαλκιδικής τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος -μία θέση πάνω από τον -4ο της βαθμολογίας- Λεύκιππο και εν συνεχεία ο Α.Ο. Πολυγύρου αποδεχόμενος την πρόσκληση από την ΕΟΚ, πήρε το εισιτήριο για την άνοδο στη Β’ Εθνική στην οποία αγωνίστηκε την σεζόν 2019-20, έχοντας βρεθεί στην 13η θέση πριν το πρωτάθλημα διακοπεί λόγω της πανδημίας.

 

Η τρίτη σερί σεζόν του Τσούρμα

 

Ο Δημήτρης Τσούρμας βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία του Α.Ο. Πολυγύρου από την περίοδο 2018-19. Αρχικά, την συγκεκριμένη αγωνιστική χρονιά, είχε ξεκινήσει ως προπονητής της Χαλκηδόνας (στη Β’ Εθνική) και κατά την διάρκεια της σεζόν (πριν τα μισά αυτής) 2018-19 συνέχισε ως κόουτς του συλλόγου της Χαλκιδικής, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Η περίοδος 2020-21 είναι η τρίτη σερί του έμπειρου τεχνικού στον πάγκο του Α.Ο. Πολυγύρου.

 

Οι δύο προσθήκες που ξεχώρισαν

 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Βασίλης Βάλλιος είναι δύο από τα νέα πρόσωπα που «πρόσθεσε» στο ρόστερ του ο Α.Ο. Πολυγύρου το καλοκαίρι. Ο πρώτος αγωνίστηκε πέρυσι (2019-20) στον ΒΑΟΛ Χίου έχοντας πολύ καλή παρουσία ενώ ο δεύτερος τα τελευταία χρόνια έπαιξε στον Φίλιππο Βέροιας. Αμφότεροι έχουν εμπειρία από τις Εθνικές κατηγορίες και ήταν δύο από τις μεταγραφές του Α.Ο. Πολυγύρου που ξεχώρισαν. Ο Παπαδόπουλος, πάντως, στάθηκε άτυχος μιας και τραυματίστηκε και δεν υπολογίζεται για τον αγώνα με τον Λεύκιππο, καθώς θα χρειαστεί να μείνει στα «πιτς» για τρεις μήνες.

 

H διαδικτυακή μετάδοση του παιχνιδιού

 

Όπως έγινε γνωστό από τον σύλλογο της Χαλκιδικής, ο αγώνας του Α.Ο. Πολυγύρου κόντρα στον Λεύκιππο πρόκειται να μεταδοθεί διαδικτυακά από το επίσημο κανάλι των γηπεδούχων στο youtube.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια