Για ό,τι καλύτερο τη φετινή σεζόν οι γυναίκες του Απόλλωνα Καλαμαριάς-Συνέντευξη με τον Χρήστο Γκογκάκη-Το ρόστερ της ομάδας

Η επιστροφή του Χρήστου Γκογκάκη, μετά από δύο χρόνια στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς, έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας, με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας που σε βάθος τριετίας θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Κάτω από αυτή τη λογική χτίστηκε η φετινή ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς που προετοιμάζεται πυρετωδώς, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Α2 Εθνική κατηγορία Γυναικών. Ουσιαστικά οι «κοκκινόμαυρες» μετράνε αντίστροφα για τον πρώτο επίσημο αγώνα καθώς την Κυριακή 20/9 θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τη Νίκη Βόλου για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Από τη Δευτέρα ο Απόλλων Καλαμαριάς μπαίνει στην τέταρτη και πιο καθοριστική εβδομάδα προετοιμασίας με τον προπονητή της ομάδας Χρήστο Γκογάκη να δουλεύει πάνω στις αδυναμίες που εντόπισε από τα φιλικά που προηγήθηκαν έτσι ώστε στο ματς του Κυπέλλου, οι «κοκκινόμαυρες» να παρουσιαστούν όσο πιο ανταγωνιστικές γίνεται. Μετέπειτα ο Απόλλων Καλαμαριάς θα έχει μπροστά του περίπου ένα μήνα για να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να μονταριστεί ενόψει και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 18 Οκτωβρίου.

Για το πως κυλάει η προετοιμασία αλλά και την ετοιμότητα των κοριτσιών με φόντο τον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά και την έναρξη του Πρωταθλήματος , ο Χρήστος Γκογκάκης στάθηκε κυρίως στο γηπεδικό, εξήρε την προσπάθεια της διοίκησης αλλά και των αθλητριών για την κατανόηση που δείχνουν:

«Το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας βρήκε αντιμέτωπους με το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης γηπέδου, αφού στο ΔΑΚ Καλαμαριάς πραγματοποιούνται εργασίες. Ακόμα και σήμερα που ξεκινάει η 4η εβδομάδα της προετοιμασίας δεν έχουμε κάνει ούτε μία προπόνηση σε γήπεδο πραγματικών διαστάσεων. Μέχρι τώρα η προετοιμασία περιλαμβάνει τρέξιμο στο στίβο και προπόνηση μικρής διάρκειας στα ιδιόκτητα γηπεδάκια του συλλόγου, που ασφαλώς εκεί δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως πρέπει για τις ανάγκες του πρωταθλήματος.

Αυτή την εβδομάδα παίξαμε τρία φιλικά παιχνίδια και στην ουσία ήταν η μοναδική μας επαφή με το γήπεδο μπάσκετ. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η διοίκηση του συλλόγου κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να λυθεί το γηπεδικό αλλά δυστυχώς το πρόβλημα των γηπεδικών εγκαταστάσεων στον δήμο είναι καθολικό για όλους τους συλλόγους, και ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποια λύση. Όαση σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η διάθεση των αθλητριών που είναι άξιες συγχαρητηρίων για την υπομονή τους στη συγκεκριμένη συνθήκη».

Φέτος, ο Απόλλων Καλαμαριάς θα παρουσιάσει ένα άκρως νεανικό αλλά ιδιαίτερα μαχητικό σύνολο καθώς το καλοκαίρι που μας πέρασε έγινε ριζική ανανέωση στην ομάδα. Για το προφίλ και τους στόχους της «ανανεωμένης» ομάδας ο Χρήστος Γκογκάκης εξήγησε:

«Το ρόστερ της φετινής ομάδας για τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι άκρως νεανικό και με αθλήτριες κατά βάση από την περιοχή της Καλαμαριάς. Εκτός της αρχηγού μας Κατερίνας Καλαντίδου και της Δέσποινας Σουλιώτης όλα τα υπόλοιπα κορίτσια είναι από 16 έως 22 ετών! Όταν ήρθαμε σε συμφωνία με την διοίκηση, υπήρξαν τρεις παράγοντες που δυσκόλεψαν τον προγραμματισμό μας. Αρχικά η συμφωνία μας έγινε καθυστερημένα, τον Ιούλιο, με πολλές αθλήτριες να έχουν κλείσει ήδη για την επόμενη σεζόν.

Δεύτερον από την περσινή χρονιά έμειναν μόνο 3 αθλήτριες αφού κάποιες σταμάτησαν λόγω ηλικίας. Τέλος αν συνυπολογίσεις ότι στον γυναικείο χώρο του μπάσκετ οι επιλογές είναι περιορισμένες μπορείτε να καταλάβετε την δυσκολία του εγχειρήματος. Παρόλα αυτά θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω όλα τα κορίτσια που ήρθαν και είναι πλέον στην οικογένεια του Απόλλωνα. Επίσης όπως και παλιότερα συνεργάτης μου στην ομάδα θα είναι ο Ηλίας Οικονόμου».

Αναφορικά με το ποιοι μπορεί να είναι ρεαλιστικά οι στόχοι του Απόλλωνα Καλαμαριάς μετά και τις τόσες αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό ο τεχνικός των κοκκινόμαυρων, δήλωσε:

«Φέτος είναι μια μεταβατική χρονιά για εμάς με τόσα πολλά και νεαρά κορίτσια που ήρθαν. "Γεμίσαμε" το σύλλογο με αθλήτριες όπως το κάναμε ξανά πριν από 3 χρόνια και είναι πολύ σημαντικό τόσο για τις κοπέλες με βάση ένα μακροχρόνιο πλάνο. Βάση αυτού στόχος βασικός είναι να βελτιώσουμε και να ετοιμάσουμε αυτά τα παιδιά και για τις επόμενες χρονιές. Αγωνιστικά και με το γηπεδικό πρόβλημα που δεν μας αφήνει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, θα θέλαμε από νωρίς να καθαρίσουμε την παραμονή μας και στη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα στη τελική κατάταξη».

«Δεν μας τρομάζει ο όμιλος, μας δίνει κίνητρο για να παλέψουμε»

Σχολιάζοντας την κλήρωση του Πρωταθλήματος και αν έχει εικόνα από τη δυναμική των αντιπάλων ο Χρήστος Γκογκάκης τόνισε:

«Σίγουρα έχουμε μια εικόνα των αντιπάλων, αλλά περιμένουμε να δούμε την τελική δυναμική τους τις πρώτες αγωνιστικές. Δυστυχώς δεν υπήρχε πρόβλεψη βάση βαθμολογίας της προηγούμενης χρονιάς στη διαμόρφωση των ομίλων, και σαφώς ο όμιλος που κληρωθήκαμε είναι πολύ δυνατός. Δεν μας τρομάζει όμως ίσα ίσα μας δίνει κίνητρο ώστε να προσπαθούμε κάθε εβδομάδα για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αναφορικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι για τους οποίους επέστρεψε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο ταλαντούχος τεχνικός σχολίασε:

«Η ιστορία μου με τον Απόλλωνα ξεκίνησε πριν 20 χρόνια όταν ήρθα για να αγωνιστώ στην ανδρική ομάδα. Επιπλέον υπήρξα και για 3 χρόνια προπονητής στο σύλλογο στο γυναικείο τμήμα και κρατάω πολύ καλές σχέσεις και με τις αθλήτριες που είχα και έμειναν στην ομάδα. Έχω ζήσει αρκετές χαρές στον σύλλογο αυτό, οπότε υπάρχει και ένα συναισθηματικό δέσιμο».

«Θα πάρουμε εμπειρίες από τα παιχνίδια Κυπέλλου»

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου για το Κύπελλο Ελλάδας την Κυριακή 20/9 και την ετοιμότητα της ομάδας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο κ.Γκογκάκης είχε να πει: «Σίγουρα δεν θα είμαστε έτοιμοι και δεν είναι αυτός ο στόχος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα . Για μια ομάδα σαν την δική μας που παραπάνω από τις μισές αθλήτριες δεν έχουν εμπειρία από αγώνες σε επίπεδο είτε γυναικείου είτε εθνικών κατηγοριών, οι αγώνες κυπέλλου είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν μια πρόγευση για την φετινή σεζόν».

Κλείνοντας ο κ.Γκογκάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την έφορο της ομάδας Άσπα Ζόγκα που πέρα από την καθημερινή της προσφορά είναι και η ψυχή του τμήματος.

«Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την έφορο του τμήματος κ. Άσπα Ζογκα που μόνο με την βοήθεια της και το "τρέξιμο" που έκανε το καλοκαίρι, καταφέραμε μέσα σε ένα τόσο λίγο χρόνο, να έχουμε την ομάδα έτοιμη για τη νέα σεζόν».

Το φετινό ρόστερ

Καλαντίδου Κατερίνα (4-5)
Σουλιώτη Δέσποινα (1-2)
Αντωνιάδου Σοφία (2)
Ιγγλέζου Βιβή (2-3)
Μιχαηλίδου Έλενα (1-2)
Μιχαηλίδου Κάλι (2-3)
Διαμαντοπούλου Σταματία (4-5)
Αβρονιδάκη Ναταλία (4-5)
Τσαπόγα Ινώ (3-4)
Γιαντσακλίδου Ηλιάνα (1-2)
Φράγκου Ναταλία (3-4)
Σακκά Ιωάννα (4-5)
Σπύρου Μαριάννα (2-3)
Μαγνή Κατερίνα (1-2)
Καπλανίδου Γεωργία (3-4)
Τσουρίλα Ελένη (1-2)

Προπονητικό τιμ: Γκογκάκης Χρήστος-Οικονόμου Ηλίας
Έφορος: Ζόγκα Άσπα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια