Ιορδάνογλου και Περρής στον ΓΑΣ Κομοτηνή

Με δυο σημαντικές προσθήκες κλείνει το φετινό ρόστερ ο ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο Στράτος Ιορδάνογλου, ένας γνώριμος της ομάδας, καθώς αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-19 όπου συνέβαλε στην άνοδο στη Β εθνική, είναι από φέτος πάλι μέλος της οικογένειας του ΓΑΣ Κομοτηνή. Ο Στράτος είναι 23 ετών, με ύψος 1,87, παίζει στη θέση του point guard και φέτος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία

Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα ξεκίνησε με την ομάδα της Προοδευτικής και το 2011 έως το 2016 αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας. Ως παίδας με την ομάδα του Ικάρου κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, όπου και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας.

Ως έφηβος κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων (2015), ενώ συγχρόνως αγωνιζόταν στο Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Επίσης συμμετείχε σε δυο Πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα. Την περίοδο 2016-17 και 17-18 αγωνίστηκε στη Β εθνική με τη ΧΑΝΘ και την Ασπίδα Ξάνθης, ενώ πέρσι βοήθησε τον Λεύκιππο Ξάνθης να ανέβει στη Β εθνική.

*Ένα παιδί της πόλης αποφάσισε να επιστρέψει στην Κομοτηνή και να αγωνιστεί με τα χρώματα της ομάδας του ΓΑΣ. Ο Ανδρέας Περρής από τον Ολυμπιακό, αποτελεί μια μεγάλη μεταγραφή για τον ιστορικό σύλλογο. Ο 18χρονος αθλητής έχει ύψος 2.01 και αγωνίζεται στη θέση του shooting guard.

Ο Ανδρέας ξεκίνησε το μπάσκετ στον Αία Κομοτηνής αλλά σε πολύ μικρή ηλικία (13 χρονών) μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη όπου έκανε προπονήσεις με σημαντικούς προπονητές. Στα 15 του, αγωνίστηκε στη ΔΕΚΑ του Χατζηβρέττα και την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Εκεί αγωνίστηκε ένα χρόνο κατακτώντας την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο εφήβων (αν και παίδας) για να ξαναγυρίσει στη Θεσσαλονίκη παίζοντας στη ΧΑΝΘ και κατακτώντας το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα με τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Την περσινή χρονιά ο Ανδρέας ξαναγύρισε στον Ολυμπιακό κατακτώντας την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.

Ολοκληρώνοντας την τρίτη Λυκείου, πέρασε στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης και αυτό στάθηκε αφορμή για να επιστρέψει στην Κομοτηνή αγωνιζόμενος με τη φανέλα του ΓΑΣ Κομοτηνή.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια