Χατζηλεοντή: «Δουλεύαμε ένα χρόνο για το πρωτάθλημα νεανίδων»

Με εντυπωσιακό τρόπο αποχαιρετά την Ελλάδα η Ιωάννα Χατζηλεοντή. Τίτλος με την Ηλιούπολη στο Πανελλήνιο Νεανίδων, MVP της διοργάνωσης και μέλος της καλύτερης πεντάδας λίγες μόνο ημέρες πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου θα συνεχίσει το μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Κάνσας.

Η 18χρονη φόργουορντ και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο γυναίκειο μπάσκετ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο Πανελλήνιο Νεανίδων συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προσπάθεια της  Ηλιούπολης να φτάσει στην κατάκτηση της κορυφής και μάλιστα αήττητη.

Μιλώντας για το τι ήταν αυτό που μέτρησε περισσότερο προκειμένου η Ηλιούπολη να φτάσει στον τίτλο είπε:

«Γίνεται πολύ μεθοδευμένη δουλειά στην ομάδα. Δουλεύαμε ένα χρόνο γι’ αυτό και φάνηκε στο γήπεδο. Το γεγονός ότι κάποιες από τις αθλήτριες έχουν παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών μέτρησε πάρα πολύ. Πέρα από όλα αυτά, ήταν κάτι που είχαμε βάλει στόχο από την αρχή χρονιάς και είμαι πολύ χαρούμενη που το πετύχαμε».

Όσον αφορά για αυτό που κρατάει από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είχαμε οικογενειακό κλίμα κάτι που φάνηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το γεγονός ότι πήραμε τον τίτλο αήττητες ήταν κάτι που θέλαμε πολύ. Ο συγκεκριμένος κύκλος της ομάδας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο τα κορίτσια που μένουν και αυτά που έρχονται έχουν όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια».

Η Ιωάννα Χατζηλεοντή δεν κρύβει ότι αποχαιρετά με τον ιδανικό τρόπο την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια και MVP με την ομάδα Νεανίδων της Ηλιούπολης:

«Είναι αλήθεια ότι για μένα αυτό είναι το ιδανικό αντίο. Όχι τόσο για τον τίτλο της MVP αλλά για το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα αήττητες. Έχω αγωνιστεί σε τελικές φάσεις νεανίδων και κορασίδων, αλλά ο φετινός τίτλος σηματοδοτεί και το τέλος μου στα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών».

Σε λίγες ημέρες η διεθνής φόργουορντ αναχωρεί για τις ΗΠΑ και δεν παρέλειψε να μιλήσει για την νέα πρόκληση που έχει μπροστά της: 

«Ετοιμάζομαι να πάω στην Αμερική και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του Κάνσας. Θέλω να βελτιώσω όσο γίνεται περισσότερο το παιχνίδι μου. Εύχομαι να έχω μια καλή πορεία με το κολέγιο. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους… Σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό».

Το φετινό καλοκαίρι, πάντως, ήταν διαφορετικό για την Ιωάννα Χατζηλεοντή, αφού δεν είχε υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες.

«Είναι το πρώτο καλοκαίρι μετά από τέσσερα χρόνια που δεν έχω αγώνες με τις εθνικές ομάδες. Είναι κάτι παράξενο για μας που έχουμε συνηθίσει να υπηρετούμε τη φανέλα με το εθνόσημο και είναι μεγάλη μου τιμή που έχω φτάσει ως την εθνική γυναικών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια