Πρόταση από τους εφήβους του ΑΓΣ Ιωαννίνων για αλλαγή διαδικασίας των προκριματικών αγώνων για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων, ως πρωταθλητής Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. 2019-20 στο εφηβικό πρωτάθλημα, καλείται να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για έξι ημέρες προκειμένου να συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα της Ηπείρου απέστειλε στην ΕΟΚ την παρακάτω πρόταση για τη διεξαγωγή των αγώνων:

«Επειδή λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε:

Α. Το κόστος μετακίνησης, διαμονής και διατροφής είναι υψηλότατο για τις   παρούσες συνθήκες (3500 euro).

Β. Η συμμετοχή των αθλητών-παικτών σε πέντε συνεχόμενους αγώνες θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους αφού η προετοιμασία τους ήταν  ελλειμματική-προβληματική, λόγω των εισαγωγικών εξετάσεων.

Γ. Ελλοχεύει ο κίνδυνος της απευκταίας διασποράς του ιού  λόγω της συμμετοχής ομάδων από περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα,

Προτείνουμε:

Τη  διεξαγωγή τριών αγώνων knock out σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ των πρωταθλητών γειτονικών γεωγραφικά Ενώσεων:

                                        Ε.ΚΑ.Σ.Χ.-Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.
                                        Ε.Σ.ΚΑ.Θ.-Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.
                                        Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε.-Ε.Σ.ΚΑ.ΔΥ.Μ.

Κατόπιν κληρώσεως η μία από τις τρεις νικήτριες ομάδες πηγαίνει στον τελικό όπου περιμένει τον νικητή του αγώνα των άλλων δύο.

Εάν η παραπάνω πρόταση δεν είναι αποδεκτή, προτείνουμε το «σπάσιμο» των έξι ομάδων σε δύο ομίλους, με το νικητή του κάθε ομίλου να προχωράει στον τελικό της διοργάνωσης.

Το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής έχει επανειλημμένα εφαρμοστεί κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες διοργανώσεις στον Νότο.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην εμπειρία, την ευαισθησία σας αλλά και την επίγνωση των δυσκολιών, σας παρακαλούμε να αποδεχθείτε τις προτάσεις μας».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια