Μαχητές Πειραματικό Πεύκων: «The last ten years»-Μέρος τρίτο, σεζόν 2011-12-Μια αναπάντεχη άνοδος από τη Γ Εθνική και μια σπίθα που ξεκινάει από την ομάδα ενός σχολείου

Το τρίτο μέρος του αφιερώματός τους στην τελευταία δεκαετία δημοσίευσαν οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων που αναφέρει τα εξής:

«Ως πρωταθλητές πλέον στην Α΄ ΕΚΑΣΘ ερχόμασταν με ορμή και ήδη είχε αρχίσει να δημιουργείται ένα buzz γύρω από το όνομα μας. Εκείνη την περίοδο (αν εξαιρέσεις τον Χατζηνικολάου) θα λέγαμε ότι υπολογίζαμε το ταβάνι μας τη Γ΄ Εθνική. Λιγότερο από αγωνιστική λογική και περισσότερο από φόβο του αγνώστου. Προπονητής ο Χρήστος Δικταπανίδης συνεχίζοντας την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς.

Ρόστερ: Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Παναγιώτης Δανάκης, Πέτρος Παπαδόπουλος, Φώτης Καραλής, Πάνος Ιωσηφίδης, Δάνης Αρνίδης, Σταύρος Μυλωνίδης, Σπυρος Μπακος, Γιάννης Καρούζος, Ζάχος Καλούτσικος, Γιώργος Καζαντζίδης.

Τότε δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αλλά τώρα αναλογιζόμενοι το ρόστερ εκέινης της χρονιάς καταλαβαίνουμε τους λόγους της  επιτυχίας. Ο coach Δικταπανίδης κράτησε στον κορμό τους Χατζηνικολάου, Καραλή, Τερζόπουλο και Ιωσηφίδη και πρόσθεσε εύστοχα διαφορετικούς κρίκους στην αλυσίδα μας.

Ήρθε ο δαιμόνιος palymaker Δανάκης με τον μετέπειτα Διόσκουρο του και δεινό σκόρερ Σταύρο Μυλωνίδη. Προστέθηκαν από τον Μέγα Αλέξανδρο οι έμπειροι Μπάκος και o δυναμικός  Καρούζος και πλαισιώθηκαν από τους ταλαντούχους Αρνίδη, Παπαδόπουλο, Καλούτσικο και Καζαντζίδη.

Όπως αποδείχθηκε στην πορεία τρεις ήταν οι διεκδικητές της ανόδου. Εμείς, ο Ιωνικός Διαβατών και ο Σκοπός Σερρών. Τα Διαβατά  με coach τον Τουλούμη είχαν μια σκληροτράχηλη ομάδα με δεινούς σουτέρ και ο Σκοπός με τον coach Σπανό είχε μαζέψει αρκετούς καλούς παίκτες της περιοχής με σταρ τον Ασημάκη. Και οι τρεις ομάδες ξεκίνησαν πολύ καλά και ήταν ισόβαθμες μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Στο δεύτερο γύρο σε ένα "επεισοδιακό" παιχνίδι τα Διαβατά μας κερδίζουν στην έδρα μας και κερδίζουν και τις Σέρρες και έτσι παίρνουν κεφάλι στην κούρσα. Το ματς Πέυκα-Σέρρες ήταν κομβικό και η τελική νίκη μας έδωσε το ξεκάθαρο πλεονέκτημα.

Τρεις εβδομάδες αργότερα πήγαμε να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα χάνοντας στη Δράμα από τους υποβιβασμένους Τιτάνες Δράμας αλλά ευτυχώς ο Σκοπός αυτοκτόνησε στην προτελευταία αγωνιστική χάνοντας μέσα στο Μαντουλίδη και έτσι η νίκη μέσα στην Κομοτηνή σφράγισε το εισιτήριο μας για τη Β Εθνική!!

Things to Remember

Ο Χατζηνικολάου πάντα πίεζε όλους για το κάτι παραπάνω και ειδικά στο θέμα φιλοδοξία. Στο ματς μέσα στο Σκοπό με το σκορ ισόπαλο έχει τη μπάλα στα χέρια του για να κλέψουμε τη νίκη. Σκοντάφτει , κλέβει τη μπάλα ο Γεωργαντάς και χάνουμε το παιχνίδι. Ο ίδιος χαριτολογώντας δήλωσε "Καλά που το έκανα εγώ το λάθος γιατί μετά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα του έσερνα".

Στα επινίκια (κλασικά μπουζούκια) δίπλα μας είχε ένα μπάτσελορ κοριτσιών. Κατά τις 02:00 έρχεται ένας στρίπερ δίπλα και αρχίζει να χορεύει για τα κορίτσια. Με προτροπή του πειραχτηριού Καρούζου ένας δικός μας φερέλπις νέος  παίκτης με έντονη γράμμωση και κοιλιακούς σηκώθηκε, έβγαλε την μπλούζα και άρχισε και αυτός να κάνει στριπτίζ. Φάσεις απερίγραπτες. Πεύκα- Στρίπερ  1-0. Ο ίδιος νεαρός που είχε το υποκοριστικό -άκης στο τέλος του ονόματος του, την επόμενη χρονιά θα μας ξανά συστήνονταν ..... (για πολύ μυημένους αυτό).

Πειραματικό

Η ομάδα του Πειραματικού δημιουργήθηκε από αποφοίτους του σχολείου με κύρια έμφαση στο γυναικείο βόλεϊ. Το 2007 ο Κωνσταντίνος Κάπτσης το επαναλειτούργησε σε στυλ παρέας στη Γ2 ΕΚΑΣΘ με έδρα την Κλεάνθους. Αυτό συνεχίστηκε έτσι μέχρι το Μάιο του 2012.

Τότε οι αθλητές της ομάδας Ιατρού και Κεχαγιάς μαζί με τον Κάπτση σκέφτονται ένα διαφορετικό μέλλον για την ομάδα. Σκέφτονται να προχωρήσουν επίπεδο. Διαχωρίζουν το μπάσκετ από τα υπόλοιπα αθλήματα και ανηφορίζουν στις Συκιές.

Ξεκινούν την αναδόμηση από τον προπονητή και πείθουν  τον Γιάννη Τσεσμετζή να τους ακολουθήσει. Η συνέχεια όπως θα φανεί και στα υπόλοιπα μέρη τους δικαίωσε...».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια