Πλήθος κόσμου «αποχαιρέτησε» τον Δημήτρη Γκίμα-Φωτορεπορτάζ

Στον Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε σήμερα η εξόδιος ακολουθία  του αδικοχαμένου Δημήτρη Γκίμα που άφησε την τελευταία του πνοή στην οικία του, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Όπως γράφει στο https://www.laosnews.gr/ ο Βασίλης Βόλκος, «στην τελετή παραβρέθηκε πολύς κόσμος, ανάμεσα σε αυτούς  φίλοι, συγγενείς, αθλητές όχι μόνο της ομάδας του Φιλίππου και των ομάδων μπάσκετ της περιοχής, αλλά και από τον γενικότερο αθλητικό χώρο, ενώ υπήρχε πολύ βαρύ κλίμα για τον ξαφνικό χαμό του. Πλήθος από στεφάνια  στο προαύλιο του ναού όχι μόνο από  συγγενείς, φίλους, αλλά από συλλόγους και σωματεία που θέλησαν να τιμήσουν την μνήμη του.

Από την περασμένη Παρασκευή  το απόγευμα δεν απαντούσε σε κλήσεις που του έκαναν τόσο ο φίλος  του και άμεσος συνεργάτης Χρήστος  Μπλατσιώτης, όσο και  ο πρόεδρος της ΔΕ του μπάσκετ του Φιλίππου Ηλίας Λαζός, που υπέθεσαν ότι έκλεισε τα τηλέφωνα για να ξεκουραστεί.

Το ίδιο έγινε και το Σάββατο το πρωί αλλά αυτή την φορά  πήγαν στο διαμέρισμα του αλλά δεν απαντούσε και πάλι. Στη συνέχεια παραβιάστηκε η πόρτα, όπου βρέθηκε η σορός του Δημήτρη και αμέσως ήρθε το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Βέροιας. Εκεί ο γιατρός επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του  προήλθε  πριν από  12 ώρες  περίπου. Ακολούθησε η μεταφορά του στην Θεσσαλονίκη για νεκροψία και όπως ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα «έφυγε» από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Μία ζωή Φίλιππος...

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Ήταν πτυχιούχος παιδαγωγικής Ακαδημίας και σχολής προπονητών Α’ κατηγορίας. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994 παίρνοντας μέρος σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αλλά και στις εθνικές κατηγορίες με τη φανέλα του Φιλίππου του οποίου διετέλεσε και αρχηγός. 

Σαν προπονητής ασχολήθηκε από το 1987 στις ακαδημίες κοριτσιών του Φιλίππου και στα παιδικοεφηβικα τμήματα καθώς και στις ακαδημίες αγοριών της Γ.Ε.Β.

Το 1989-90 ήταν προπονητής στη γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ εθνική (7η) ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση.

Το 1993 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε μέχρι το 1999 ενώ ασχολήθηκε και σαν προπονητής με τις ομάδες μίνι αγοριών και παμπαίδων του Ολυμπιακού Βόλου.

Από το 1999 επέστρεψε στον Φίλιππο όπου συνέχιζε μέχρι και την τελευταία ημέρα ζωής του,  έχοντας γνωρίσει τρεις ανόδους από το Α’ τοπικό μέχρι τη Β’ Εθνική τη σαιζόν 2009-10.

Τη σεζόν 2012-2013 οδήγησε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την ανδρική ομάδα του Φιλίππου στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Βουβό κλάμα από τους παίκτες της ομάδας.

Ήταν όλοι εκεί συγκλονισμένοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα δάκρυα τους και να πιστέψουν ότι  αγαπημένος τους  κόουτς ο Τζίμης,  όπως τον αποκαλούσαν,  έφυγε από την ζωή τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα  με την σημαία του Φιλίππου να σκεπάζει  το φέρετρο του.

Πολλά συλλυπητήρια αλλά και προσωπικές στιγμές από τους αγαπημένους του συνεργάτες

Όλο το Σαββατοκύριακο τα media όλης της Ελλάδας είχαν εκτενή ρεπορτάζ για τον άδικο και ξαφνικό χαμό του Δημήτρη Γκίμα, ενώ υπήρχαν κάποιες  αναρτήσεις που συγκίνησαν ιδιαίτερα  τον κόσμο. Και αναφέρομαι στον άμεσο συνεργάτη του τον Χρήστο Μπλατσιώτη τον πρόεδρο της ΔΕ του μπάσκετ του Φιλίππου Ηλία Λαζό, τον πρώην πρόεδρο του Φιλίππου Γιώργο Τραπεζανλίδη, που επί δικής του προεδρίας ο Φίλιππος ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α2 του μπάσκετ».






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια