er

Οι προτάσεις των Ικάρων Τρικάλων για τις Εθνικές κατηγορίες

Οι Ικαροι Τρικάλων απέστειλαν στην ΕΟΚ την παρακάτω επιστολή:

«Οι οδυνηρές συνέπειες που δημιούργησε στην οικονομική μας ζωή η πανδημία του COVID 19, αναμφίβολα έχει επηρεάσει όλους τους αθλητικούς οργανισμούς και σωματεία της χώρας μας, έχοντας ως συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητα πολλών από αυτούς.

Έχοντας ως γνώμονα την επιβίωση των σωματείων, τα περισσότερα από τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια λειτουργικά έξοδα (μετακινήσεις, διαιτησίες, κλπ.) και μειωμένα έσοδα, προτείνουμε:

1) την αναδιάρθρωση των Εθνικών Κατηγοριών τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 χωρίς να υποβιβαστεί κάποια ομάδα από την BasketLeague.

 2) να προβιβαστούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία και όμιλο των εθνικών κατηγοριών βάση της βαθμολογίας πριν την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. Σημαντικό και απαραίτητο για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος είναι η αποκατάσταση της βαθμολογίας στους ομίλους που κάποιες ομάδες έχουν κάνει το ρεπό τους με αποτέλεσμα να έχουν μηδενιστεί σε κάποιον αγώνα. Σας στέλνουμε συνημμένα και γι αυτό την πρόταση μας.

3) να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από οποιαδήποτε Εθνική κατηγορία.

4) να γίνουν δύο οι όμιλοι στην Α2 κατηγορία (γιατί πλέον το οικονομικό κόστος θα είναι δυσβάστακτο και τα έσοδα πλέον των ομάδων πενιχρά), ενώ για τη Β΄& Γ΄ Εθνική να παραμείνουν ως έχουν, δύο και τέσσερις αντίστοιχα.

5) Σημαντικό επίσης είναι φέτος την ιδιαίτερη αυτή χρονιά η ομοσπονδία να απαιτήσει την άμεση εγγράφως συμμετοχή της κατηγορίας που επιθυμούν να αγωνιστούν οι ομάδες (αφού έχουν αποκατασταθεί βαθμολογικά οι κατηγορίες)  και σε περίπτωση που στην πορεία αλλάξουν γνώμη να υπάρχει τιμωρία υποβιβασμού δυο κατηγοριών. Τις τυχόν κενές θέσεις στις κατηγορίες θα πρέπει να τις καταλάβουν η κατά σειρά ομάδες του διορθωμένου και αποκατεστημένου πλέον βαθμολογικού πινάκα. 

Αναμένουμε τις τελικές σας αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των σωματείων, για την ασφαλή και βιώσιμη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης του αγαπημένου μας αθλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια