Τη Δευτέρα η κηδεία του Δημήτρη Γκίμα-Συλλυπητήρια από Φίλιππο Βέροιας, ΕΚΑΣΘ, ΕΚΑΣΚΕΜ, Ηρακλή, Αίαντα Ευόσμου, Ικάρους Τρικάλων, Ζέφυρο, Μακεδονικό, Αναγέννηση Φλόγα, Αστέρα Σίνδου, ΚΣ Γέφυρας, Μαχητές Πειραματικό Πεύκων και Στρατώνι

Η διοικούσα επιτροπή του μπασκετικού Φιλίππου Βέροιας με ανακοίνωσή του «εκφράζει την ανείπωτη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Γκίμα. Καλό ταξίδι κόουτς». Την Δευτέρα το απόγευμα, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Βέροιας. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 19:30.


*Η ΕΚΑΣΘ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στο πένθος βυθίζεται η κοινωνία του μπάσκετ με την απώλεια του Δημήτρη Γκίμα. Ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας έφυγε αναπάντεχα σε ηλικία 55 ετών από ανακοπή.

Αφησε την τελευταία του πνοή ένα μέλος της αθλητικής οικογένειας της Βέροιας που ξεχώρισε για την εργατικότητα και το ήθος του, γνωστά στοιχεία του χαρακτήρα του από τις μέρες που ήταν αθλητής της ίδιας ομάδας.

Ο Δημήτρης Γκίμας γεννήθηκε το 1965. Έπαιξε μπάσκετ στο Φίλιππο από το 1977 μέχρι το 1994. Παράλληλα ως αθλητής άρχισε και την προπονητική του καριέρα το 1987.Την σεζόν 1989-90 ανέλαβε να κοουτσάρει την γυναικεία ομάδα του Φιλίππου στη Β’ Εθνική (7η), ενώ την ίδια χρόνια με την ομάδα των κορασίδων κέρδισε την 4η πανελλήνια θέση. Για έξι χρόνια(1993-99) αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό Βόλου. Από το 1999 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Φίλιππου Βεροίας. Tη σεζόν 2012-2013 ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην άνοδο από την Β’ Εθνική στην Α2 κατηγορία.

Η ΕΚΑΣΘ συμπαρίσταται στην οδύνη των συγγενών του».

*Από την ΕΚΑΣΚΕΜ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση: «Πολύ νωρίς και αναπάντεχα, μας άφησες Τζίμη, δεν μας κούρασες ,δεν μας προβλημάτισες αλλά ούτε και μας έδωσες την ευκαιρία να σε αποχαιρετήσουμε.

Να αποχαιρετήσουμε το Τζίμη, έτσι σε αποκαλούσαμε, δεν ήθελες τίτλους και τιμές.
Απλά ήθελες να είσαι μέλος της οικογένειας μας, του Μπάσκετ και έτσι σε θεωρούσαμε όλοι στον χώρο.

Όλοι είμαστε συντετριμμένοι και σοκαρισμένοι στο άκουσμα του θανάτου σου,
Τι να πρωτοθυμηθούμε από σένα, την αδιάκριτη αγάπη σου για το μπάσκετ, για τον Φίλιππο, για τους φίλους καρδιάς και συνοδοιπόρους σου στο όνειρο για μία επαρχιακή ομάδα με αξιοπρέπεια, εφάμιλλη με αυτές τον μεγάλων κέντρων, αξιόμαχη.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από σένα, το πάθος και το πείσμα σου, την υπερηφάνεια για τον τόπο σου και την πίστη σου σε αυτό που κάνεις. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε από σένα, πάντα παρών και πρώτος απ’ όλους. Έδινες θάρρος , μας έμαθες να μην κιοτεύουμε όταν οι δυσκολίες ο πόνος ή η οργή μας κατέβαλε.

Από το 1977 παίδας ακόμα στην ομάδα της καρδιάς σου στον Φίλιππο Βέροιας έως και σήμερα , αφήνεις πίσω σου ένα ανεκπλήρωτο κενό και μία βαθιά θλίψη.
Μακάρι χτυπώντας τα πόδια σου στο παρκέ και μπαίνοντας στο γήπεδο του ουρανού να σε αποβάλλανε, να σε στέλνανε εκτός γηπέδου.

Μακάρι να μην είχε χτυπήσει η κόρνα της λήξης».

*Από τον Ηρακλή ανακοινώθηκαν τα εξής: «Το μπάσκετ έμεινε σήμερα φτωχότερο.
Η απώλεια του Δημήτρη Γκίμα είναι απίστευτη για όλους μας! Ο Ηρακλής αποχαιρετά με οδύνη έναν αληθινό φίλο, έναν μαχητή του μπάσκετ, ένα παλικάρι...

Στα δύσκολα μας χρόνια ο Δημήτρης ήταν άξιος αντίπαλος, αλλά και συνάμα συμπολεμιστής, πάντα με σεβασμό, πάντα με αξιοπρέπεια.

Καλό ταξίδι, κόουτς, συλλυπητήρια στην οικογένεια και στον σύλλογο σου, τον Φίλιππο Βέροιας...».

*Ο Αίας Ευόσμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον χαμό του εξαίρετου ανθρώπου και προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα. Ο 55χρονος τεχνικός ήταν ένας ακούραστος εργάτης του μπάσκετ και συνέβαλλε τα μέγιστα στον χώρο. Η οικογένεια του Αίαντα Ευόσμου εκφράζει τα συλλυπητήριά της τόσο στην ομάδα όσο και στην οικογένεια του κόουτς, που πάντα θα θυμόμαστε για το ήθος του και το χαμόγελό του».

*Ο πρόεδρος των Ικάρων Τρικάλων, Κώστας Σκρέτας, τόνισε: «Λένε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν όταν σταματήσεις να τους θυμάσαι. Πως μπορείς όμως να λησμονήσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο είχες σχεδόν καθημερινή επαφή μαζί του;

Ο Δημήτρης Γκίμας, ήταν φίλος, συνεργάτης, συναγωνιστής, "αντίπαλος" μα πάνω απ' όλα ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στον χώρο του μπάσκετ.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του Δημήτρη και να ευχηθώ, ο Φίλιππος Βέροιας, το αγαπημένο του "παιδί" στο άθλημα που υπηρέτησε, να τον κάνει υπερήφανο οπότε το παρακολουθεί από ψηλά.

Καλό ταξίδι, Δημήτρη... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...»

*Το ΔΣ του Ζέφυρου αναφέρει: «Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του κόουτς Δημήτρη Γκίμα. Μια πραγματικά μεγάλη και ξαφνική  απώλεια για το μπάσκετ και τους φίλους του».

*Ο Μακεδονικός τονίζει τα εξής: «Φτωχότερο το μπάσκετ από σήμερα μετά την απώλεια ενός πολύ σημαντικού ανθρώπου του προπονητή Δημήτρη Γκίμα.

Ο Μακεδονικός εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και στον σύλλογο Φίλλιπο Βέροιας που τόσο ένδοξα τίμησε όλα αυτά τα χρόνια.
Καλό ταξίδι κόουτς...».

*Η Αναγέννηση Φλόγας Πολίχνης αναφέρει: «Η αξιοπρέπεια σε συνόδευε σε όλα σου τα βήματα, έτσι θα μείνεις στο μυαλό μας. Καλό Παράδεισο φίλε Δημήτρη».

*Η οικογένεια του Αστέρα Σίνδου τονίζει ότι «νιώθει συγκλονισμένη από την ξαφνική απώλεια του Δημήτρη Γκίμα ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τον χώρο του μπάσκετ με ανιδιοτέλεια και αγάπη. Τόσα χρόνια από όπου και αν πέρασε άφησε μόνο φίλους έτσι θα τον θυμόμαστε και εμείς, πάντα με αγάπη για όσα προσέφερε στο άθλημα που λάτρεψε. Καλό ταξίδι Τζίμη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

*Ο ΚΣ Γέφυρας τονίζει: «Δυστυχώς η μοίρα παίζει άσχημα παιχνίδια. Ο θάνατος χτύπησε την οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας παίρνοντας τον εξαίρετο όχι μόνο προπονητή της Δημήτρη Γκίμα, αλλά και έναν καταπληκτικό άνθρωπο και λάτρη του μπάσκετ. Θα θυμόμαστε πάντα το χαμόγελο του μέσα στο γήπεδο και την άψογη συνεργασία που είχαμε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας αλλά και στους οικείους του».

*Ο ΠΣ Ευκαρπίας αναφέρει: «Με πολύ μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε για τον ξαφνικό θάνατο του προπονητή του Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Γκίμα και θέλουμε να εκφράσουμε τα βαθύτατα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ελαφρύ να 'ναι το χώμα που θα σε σκεπάσει Coach. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να σε ξεχάσει κανένας στον κόσμο της καλαθόσφαιρας».

*Οι Μαχητές-Πειραματικό Πεύκων τονίζουν: «Σήμερα ο χώρος μας είναι αρκετά φτωχότερος. Στα τελευταία 10 χρόνια διασταυρωθήκαμε πολλές φορές στα γήπεδα με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και προπονητή. Δημήτρη Γκιμα θα σε θυμόμαστε και θα σε τιμούμε. Καλό παράδεισο».

*Το Δ.Σ. του Στρατωνίου ανακοίνωσε ότι «εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του φίλου Δημήτρη Γκίμα αλλά και στην οικογένεια του Φιλίππου Βέροιας. Καλό ταξίδι coach».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια