er

Οι προτάσεις του Μάρκου Μπότσαρη-Επιπλέον όμιλος στην Α΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών

Από τον Μάρκο Μπότσαρη πήραμε το παρακάτω κείμενο:

«Η αρχική τοποθέτηση του σωματείου μας για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος καθώς και την έναρξη της νέας σαιζόν:

α. Προβληματισμός

Επικύρωση βαθμολογίας. Κριτήρια;
Άνοδος-Υποβιβασμός;

Πρόταση

Αναδιάρθρωση κατηγοριών (με προσθήκη επιπλέον ομίλου στην Α ΕΚΑΣΘ ανδρών) με σκοπό να ακυρωθούν οι δίκαιες ανησυχίες των ομάδων για χαμένη χρονιά. Η διελκυστίνδα που θα υπάρξει ανάλογα με τον τρόπο υλοποίησης της πρότασης αυτής, πιθανόν να δώσει καθολικά ικανοποιητική λύση τόσο στο θέμα των ανόδων (με άνοδο όλων των ομάδων που είχαν βάσιμες ελπίδες πλασαρίσματος στα play offs) όσο και σ' αυτό των υποβιβασμών (ίσως δε χρειαστεί να υποβιβαστεί κανείς).
Το σωματείο μας έχει ολοκληρωμένη και λεπτομερή πρόταση που εφόσον της ζητηθεί θα την καταθέσει.

β. Προβληματισμός

Η ποιότητα των πρωταθλημάτων και των ομάδων που θα προκύψουν στην μετά-πανδημίας εποχή τόσο λόγω των μη προβλέψιμων υγειονομικών συνθηκών όσο και των εύκολα προβλέψιμων οικονομικών δυσχερειών που θα κληθούν να επωμιστούν τα σωματεία εξαιτίας της συρρίκνωσης των πόρων τους.

Πρόταση

Καμία πρόταση δε μπορούμε να καταθέσουμε για το πρώτο σκέλος καθώς είναι άγνωστη αλλά και απρόβλεπτη η εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης.

Για το δεύτερο σκέλος προτείνουμε πρόβλεψη κάλυψης όλων των δαπανών του πρωταθλήματος από κονδύλια είτε της πολιτείας (μέσω της ομοσπονδίας) είτε από ευρωπαϊκά προγράμματα (και εδώ η ομοσπονδία έχει τον πρώτο λόγο). Στις δαπάνες περιλαμβάνονται τα έξοδα αγώνων, τα παράβολα, τα δελτία και η μίσθωση ΕΑΚ για γηπεδότητα και προπονήσεις.

γ. Προβληματισμός

Η ευελιξία των προκηρύξεων στο καινούριο πρωτάθλημα, καθώς από τη μια κανείς δεν είναι σίγουρος τι άλλο μπορεί να προκύψει, αλλά και να ελεγχθεί το ποιοτικό αποτέλεσμα μιας αναδιάρθρωσης.

Πρόταση

Η ΕΚΑΣΘ έχει αποδείξει ότι στον τομέα αυτό έχει την τεχνογνωσία να δημιουργεί το πλαίσιο που θα υλοποιήσει τους στόχους της. Σε κάθε περίπτωση εφόσον μας ζητηθεί είμαστε στη διάθεσή σας για κατάθεση των θέσεων του σωματείου».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια