er

Οι προτάσεις του Αριστοτέλη Σταυρού για Εθνικές και τοπικές κατηγορίες

Από τον Αριστοτέλη Σταυρού πήραμε την παρακάτω πρόταση για τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΘ:

«Ολόκληρη η κοινωνία βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας, επομένως και ο αθλητισμός δεν μπόρεσε να μείνει αλώβητος. Οι σκέψεις όλων μας είναι στον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό της επόμενης μέρας για τον επαγγελματικό αλλά και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένων και των τμημάτων υποδομής.

'Εχοντας λοιπόν ως βασικό γνώμονα την δημόσια υγεία αλλά αντιλαμβανόμενοι και την ρευστή οικονομική κατάσταση που θα ακολουθήσει σας εκφράζουμε ως σύλλογος κάποιες σκέψεις μας.

1) Όσον αφορά τα αντρικά πρωταθλήματα πιστεύουμε πως δεν πρέπει να υποβιβαστεί καμία ομάδα (εκτός και αν είναι από επιλογή της), ενώ όσον αφορά την άνοδο να ερωτηθούν οι ομάδες που βάσει της έως τώρα βαθμολογίας την δικαιούνται και να προβιβαστούν εφόσον το επιθυμούν.

Αυτό προφανώς θα δημιουργήσει συμφόρηση στις Εθνικές Κατηγορίες όπου εκεί προτείνουμε την πιθανότητα σύστασης δύο ομίλων στην Α2 ανδρών (Βορράς-Νότος), κάτι το οποίο περιορίζει και τα έξοδα των ομάδων για ταξίδια.

2) Για την Α ΕΚΑΣΘ γυναικών προτείνουμε τον προβιβασμό των ομάδων που κατέχουν τις θέσεις 1-4 και θα οδηγούνταν σε νοκ άουτ παιχνίδια για την διεκδίκηση της ανόδου εφόσον αυτές το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών.

3) Το κύριο μέλημα μας όμως είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τα τμήματα υποδομής( έφηβοι, νεανίδες, παίδες, κορασίδες).

Τα Πρωταθλήματα αυτά βρίσκονταν στην τελική τους καμπή και πολλά παιδιά είχαν στηρίξει ελπίδες στην μοριοδότηση από διάκριση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν θυσιάσει πολύ χρόνο και έχουν όνειρα για αυτές τις στιγμές.

Τα παιδιά φυσικά και θα δεχτούν την ήττα εντός του παρκέ, μαθαίνουν από αυτή, δένονται σαν ομάδα, αγαπάνε το μπάσκετ αλλά δεν μπορείς να τους εξηγήσεις ότι τα όνειρα τους, ο ιδρώτας τους, η προσπάθειά τους ακυρώθηκε οριστικά.

Κρίνοντας από όλα τα παραπάνω είμαστε υπέρ της λήξης του κάθε πρωταθλήματος στον αγωνιστικό χώρο μετά το πέρας των Πανελληνίων εξετάσεων.

Η εναλλακτική μας σκέψη σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της πανδημίας είναι να μείνουν αμετάβλητα τα ηλικιακά όρια σε εφήβους, νεανίδες, παίδες, κορασίδες και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν ακριβώς ίδιες ευκαιρίες διάκρισης και εκπλήρωσης των ονείρων τους με όλους.

Συνοψίζοντας, θα θέλαμε ως σύλλογος να σας ευχαριστήσουμε που μας δίνετε βήμα να εκφράσουμε τις σκέψεις μας.

Ευχόμαστε η επόμενη μέρα να μας βρει όλους πιο δυνατούς και να μη σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτό που αγαπάμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια