er

Μαχητές Πεύκων-Τα τελευταία δέκα χρόνια: «Το απόλυτο φαβορί και η αγωνιστική επιβεβαίωση τη σεζόν 2010-11»-Φωτορεπορτάζ

Στα Πεύκα ισχύει πλέον η εξής κατάσταση: H Δόξα Ρετζικίου στην Α' ΕΚΑΣΘ ανδρών με τους Μαχητές Πεύκων στη Β΄. Και οι δύο φαβορί για άνοδο. Οι ακαδημίες είναι κοινές και οι συνθήκες είναι ιδανικές για μια υπέρβαση. Στη διοίκηση προστίθεται εκείνη τη χρονιά και ο Δημήτρης Κοροκυθάκης που θα βοηθήσει πολύ και τα επόμενα χρόνια μαζί με την τότε τρόικα Συμεωνίδη-Παντέλογλου-Ευθυμιάδη στις επιτυχίες της ομάδας. Στο σάιτ της ομάδας αναφέρονται τα εξής:

«Εκτός από τις τρεις προεδρικές μεταγραφές (Χατζηνικολάου, Σουρμελιδης και  Χαρτόπουλος) δίνεται στον Καραγιαννίδη ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και το ελεύθερο να προχωρήσει όπως θέλει. Σε μια μόλις εβδομάδα είχαμε έτοιμο το ρόστερ χάρη και στις προσπάθειες της δαιμόνιας recruiter/assistant Τάνιας Μπουγιουκλή που έψησε τους μισούς παίκτες στο άψε σβήσε.

Παπαδόπουλος και Τερζόπουλος από τους Μαχητές Πεύκων, Κόκκος από την περσινή πρωταθλήτρια Ελπίδα Αμπελοκήπων, ο Όμηρος Τερζόπουλος από τις Συκιές μαζί με το νεαρό Κωνσταντα, ο "τριποντος" Φώτης Καραλής από τη Φλόγα, ο νεαρός σκόρερ Ιωσηφίδης από τη ΜΕΝΤ και ο έμπειρος σέντερ Παπλωματάς από τους Αμπελόκηπους.

Αγωνιστικά η ομάδα δεν είχε εκείνη τη χρονιά αντίπαλο. Βέβαια από νωρίς μας βάπτισαν "μπαρουτο-αποθήκη" λόγω των έντονων προσωπικοτήτων και έτσι αποτελούσαμε για πολλούς ένα στοίχημα. Ευτυχώς για ακόμα μια φορά κάποιοι διαψεύστηκαν.

Το πρωτάθλημα αν και είχε ανταγωνιστικές ομάδες αποδείχτηκε πιο εύκολο από ότι το περιμέναμε. Η ομάδα σαν σίφουνας έκανε ένα 7-0, έχασε από την υπεροψία της στα Πεύκα από την εξίσου καλή ομάδα (δευτεραθλητρια εκείνη τη χρονιά) του Αργοναύτη Καλαμαριάς και "σκάλωσε" μόλις άλλες 2 φορές από τους Αμπελόκηπους και το ΠΚ Νεάπολης. Με προπονητή πλέον τον Χρήστο Δικταπανιδη (από τον Ιανουάριο ) η ομάδα μας με  το 23-3 τερμάτισε πρωταθλήτρια της Α ΕΚΑΣΘ  για το 2010-11.

Moments to Remember

1) Για τους πολύ μυημένους η φράση "Coach που πας" ακόμα αντηχεί στα αυτιά όλων μας εκείνο το χειμωνιάτικο απόγευμα

2)  14/03/2011 αγώνας Αργοναύτης Καλαμαριάς-Δοξα Ρετζικιου. Οι δύο ομάδες ήταν πρώτες και με διαφορά από τον τρίτο. Το παιχνίδι ήταν αν ένα ματς γοήτρου για το ποιος θα βγει πρωταθλητής. Όλοι μας το θέλαμε το ματς και το ΔΑΚ Καλαμαριάς ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Το παιχνίδι ξεκινά εφιαλτικά. Οι παίκτες του Αργοναύτη μπαίνουν μέσα αφηνιασμένοι και με αιχμή του δόρατος το τρίποντο παίρνουν κεφάλι. Η διαφορά μεγαλώνει και μεγαλώνει. Τα έχουμε χάσει. Στο 33' η διαφορά είναι στο -26. Παίρνουμε time out και συμφωνούμε μεταξύ μας ότι πάμε να σώσουμε αρχικά την αξιοπρέπεια μας και μετά ότι σώζεται από το παιχνίδι.

Τα επόμενα επτά λεπτά ανήκουν στην Ιστορία. Η ομάδα μας δεν χάνει σουτ! Τρίποντα από Παπαδόπουλο, Σουρμελιδη, Καραλή μαζί με προσωπικές ενέργειες του Κοκκου και του Χαρτοπουλου μειώνουν την διαφορά. Μετά αναλαμβάνει το δίδυμο Χατζηνικολάου και Ο. Τερζόπουλου. Με ένα πικ ψηλά διασπούν συνέχεια την άμυνα του Αργοναύτη ο οποίος δεν βρίσκει λύση στην εξίσωση. Η διαφορά δεν καλύφθηκε απλώς αλλά κερδίσαμε και πέντε πόντους. Αν υπάρχει στατιστική ο Χατζηνικολάου είχε σίγουρα triple double.

After math: Ο βοηθός προπονητή του Αργοναύτη μιλώντας στην κάμερα μετά τον αγώνα λέει " Θα πρέπει να δούμε το βίντεο να καταλάβουμε τι έγινε"

Ο Όμηρος Τερζόπουλος όποτε έχει τις μαύρες του, βάζει και βλέπει το βίντεο αυτού του αγώνα. Στο δρόμο όποτε βρισκόμαστε ακόμα μιλάμε για αυτό το παιχνίδι

3) Η φιέστα ανόδου έγινε (παραδοσιακά εκείνη την εποχή) στα μπουζούκια. Το γλέντι ήταν τρικούβερτο αφού μας βγήκε η πίεση όλης της χρονιάς. Ο λογαριασμός σε ποτά και λουλούδια μας στοίχισε ένα παίκτη από το μπατζετ της επόμενης χρονιάς. Ήταν τόσο μεγάλος που σε επόμενες φιέστες απαγορεύσαμε τα λουλούδια

RESPECT

Στην Τάνια Μπουγιουκλή που όταν έφυγε ο Ρουλης Καραγιαννιδης τα Χριστούγεννα της ζητήθηκε να μείνει αλλά αυτή από επαγγελματική ευθιξία προς το συνάδελφο της έφυγε από μια ομάδα που αγάπησε αλλά και την αγάπησε.

Ρόστερ: Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Δημητρης Χαρτοπουλος, Ιωσηφ Κοκκος, Γιαννης Παπαδόπουλος , Φωτης Καραλης, Πανος Ιωσηφιδης, Γιωργος Σουρμελιδης, Νικος Κωνσταντας, Νικος Τερζοπουλος, Ομηρος Τερζοπουλος, Χρηστος Παπλωματας, Αποστολος Συμεωνιδης, Προδρομος Σαμουρκασιδης, Παναγιωτης Σκαρμουτσος

Προπονητής: Ρ. Καραγιαννιδης (1η-11η αγων) και Χρήστος Δικταπανιδης (12η αγων - τελος)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια