Σταμπουλίδου: «Από την καραντίνα στο Άμστερνταμ στον επαναπατρισμό»

Η Μυρτώ Σταμπουλίδου κατοικεί τα τελευταία δύο χρόνια στο Άμστερνταμ, όπου συνδυάζει εργασία στον τουριστικό κλάδο και μπάσκετ.

Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια, που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του τοπικού Αστέρα και αγωνίστηκε σε ΠΑΟΚ, Άρη και Δράμα, ενώ υπήρξε, επίσης, στέλεχος των εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων μίλησε στο www.makthes.gr  και στην Ελένη Τσαλκατίδου για το πώς βίωσε την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ολλανδία, αλλά και για την απόφασή της να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να είναι κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

«Τα μέτρα άργησαν να ληφθούν στην Ολλανδία σε σύγκριση με την Ελλάδα, καθώς τα κρούσματα αρχικά δεν ήταν πολλά. Μία εβδομάδα, ωστόσο, αργότερα βγήκε ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων, των εστιατορίων, των ξενοδοχείων, των μουσείων κ.ά., όπως, επίσης, και γίνονται εκκλήσεις, ώστε ο κόσμος να μένει μέσα στο σπίτι του και να βγαίνει έξω μόνο για τα τελείως απαραίτητα», σχολίασε για τα μέτρα που έλαβε η Ολλανδία σχετικά με τον περιορισμό την εξάπλωσης του ιού και προσέθεσε ότι:

«Οι Ολλανδοί, πάντως, δύσκολα θα προχωρήσουν σε lockdown, καθώς κάτι τέτοιο θα είχε μεγάλες επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας. Το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ παραμένει ανοιχτό και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των Ολλανδών απ’ όλο τον κόσμο».

Η ίδια ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι το ξενοδοχείο γνωστής αλυσίδας, που βρίσκεται στο κέντρο του Άμστερνταμ και στο οποίο εργάζεται από πέρυσι, δεν θα λειτουργήσει μέχρι τις 7 Απριλίου. «Μας ενημέρωσαν από τη διεύθυνση ότι το ξενοδοχείο θα παραμείνει κλειστό, όπως και πολλά άλλα ξενοδοχεία στο Άμστερνταμ, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού».

Παράλληλα, οι προπονήσεις της ομάδας της, της U.S. Amsterdam, διακόπηκαν και με δεδομένα αυτά, λοιπόν, η Μυρτώ αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα, προκειμένου όπως λέει: «Την Παρασκευή κατάφερα να επιστρέψω στη χώρα μου, γιατί δεν ήθελα να βιώσω μόνη μου όλη αυτήν την κατάσταση στο εξωτερικό. Ήθελα να είμαι κοντά με τους αγαπημένους μου ανθρώπους».

Όσο για τα μέτρα πρόληψης στην Ελλάδα για την ίδια, που προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, είχε να πει: «Όταν προσγειωθήκαμε μας έδωσαν φόρμες να συμπληρώσουμε με τα στοιχεία μας, πού θα εγκλειστούμε αυτές τις 14 ημέρες και ενημερωθήκαμε ότι ανεξαρτήτως ώρας, ημέρας κ.τ.λ. μπορούν να περάσουν είτε οι ίδιοι οι αστυνομικοί για προσωπικό έλεγχο είτε να πάρουν τηλέφωνο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια