Τι ειπώθηκε στην μηνιαία συγκέντρωση προπονητών Βόρειας Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα-Φωτορεπορτάζ

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η μηνιαία συγκέντρωση προπονητών στα γραφεία του Σ.Ε.Π.Κ. στη Βόρεια Ελλάδα.

Η πρώτη ενότητα της συγκέντρωσης εμπεριείχε ομιλίες μελών που προπονούν αυτή τη σεζόν ομάδες Β' και Γ' Εθνικής κατηγορίας. Αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες στα πρωταθλήματα αυτά, αλλά έκαναν και τις προτάσεις τους για να βελτιωθούν οι συνθήκες και η ποιότητα των πρωταθλημάτων. Πιο συγκεκριμένα ακούστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο της κάρτας του προπονητή από τους άρχοντες του αγώνα, την παρουσία και τρίτου διαιτητή σε αυτές τις κατηγορίες, την μεγαλύτερη προβολή των πρωταθλημάτων, την βάση δεδομένων για τα βίντεο των αγώνων για ευκολότερη πρόσβαση από τους προπονητές, καθώς ακόμα και για ενδεχόμενη αλλαγή ημέρας ή ώρας μεταξύ των δύο κατηγοριών. 

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης, στο καθαρά τεχνικό - επιμορφωτικό - κομμάτι αυτών των συγκεντρώσεων, προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Μάνος Μανουσέλης, προπονητής της ομάδας Shanghai Sharks (China), ο οποίος έχει εργασθεί στον Σπόρτιγκ, τον Πανελλήνιο, το Περιστέρι, τον Ολυμπιακό, την Al Sadd και την Shanghai Sharks. Επίσης συνεργάζεται από το 2004 με τις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Μάνος Μανουσέλης, σε σύνδεση μέσω Skype, ανέπτυξε διάφορες επιθέσεις σε άμυνα εναντίον ζώνης. Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο κομμάτι που αφιερώνουν οι ομάδες στο Πρωτάθλημα της Κίνας στις άμυνες ζώνης. Ακόμα αναφέρθηκε σε ειδικές καταστάσεις (special situations) εναντίον ζώνης και σε διάφορες μορφές αυτής, που ο ίδιος αλλά και άλλοι προπονητές στην Κίνα χρησιμοποιούν.  

Το επόμενο ραντεβού του μελών του Συνδέσμου, θα καθοριστεί σύντομα, εφόσον το επιτρέψουν οι ειδικές συνθήκες που ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια