Παλλάκης: «Ο Λεύκιππος μεγαλώνει κάθε χρόνο-Η διοίκηση βλέπει ψηλά»

Ο Λεύκιππος Ξάνθης ιδρύθηκε το 2016 αλλά μέσα σε τέσσερα χρόνια ήδη έχει καταφέρει πολλά. Το 2018 ο σύλλογος της Ξάνθης κατέκτησε το κύπελλο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την ίδια χρονιά ακολούθησε και η κατάκτηση του πρωταθλήματος, την περσινή σεζόν (2018-19) ο Λεύκιππος τερμάτισε στην τέταρτη θέση συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ενώ την τρέχουσα σεζόν είναι στην πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Γ' Εθνικής.

Σαν σήμερα (18/3), μάλιστα, πριν δύο χρόνια ακριβώς, στις 18/3/2018, ο σύλλογος της Ξάνθης κατακτούσε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας του κερδίζοντας στον τελικό Κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ τον Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 61-47. Σε εκείνο το ματς, πρώτος σκόρερ (22 πόντους) του αγώνα ήταν ο νυν παίκτης του Λεύκιππου, Γιώργος Παλλάκης, ο οποίος μιλώντας στο lefkipposbc.gr, θυμήθηκε την επέτειο της κατάκτησης του πρώτου τροπαίου και αναφέρθηκε στην γενικότερη πρόοδο του συλλόγου, δίνοντας ένα στίγμα των φιλοδοξιών που υπάρχουν αλλά και της λειτουργίας του τμήματος.

«Περιμέναμε πώς και πώς να κατακτήσουμε τον πρώτο μας τίτλο...»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο lefkipposbc.gr:

Για την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ το 2018:

«Hταν ο πρώτος τίτλος του Λεύκιππου. Είχαμε έρθει στην ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει κατηγορία. Νιώσαμε χαρά, τότε, έχοντας πετύχει τον πρώτο στόχο μας από τους δύο, καθώς μετά ακολούθησε και το πρωτάθλημα. Ήταν κάτι το οποίο είχαμε σχεδιάσει σαν ομάδα από το καλοκαίρι (σ.σ. του 2017)».

Για την «δίψα» που υπήρχε για εκείνον τον πρώτο τίτλο:

«Ο πρώτος στόχος ήταν η ομάδα να βγει πρωταθλήτρια για να αλλάξει κατηγορία αλλά σίγουρα ο πρώτος τίτλος της ομάδας, αυτός του κυπέλλου, ήταν κάτι το ιδιαίτερο για εμάς τους παίκτες και για την διοίκηση. Το περιμέναμε όλοι αυτό το κύπελλο... Τόσο οι παίκτες όσο και η διοίκηση, γιατί θα ήταν ο πρώτος τίτλος του συλλόγου. Περιμέναμε πώς και πώς να τον κατακτήσουμε. Έπειτα από το τέλος του αγώνα, πανηγυρίζαμε σαν μικρά παιδιά. H χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων και εννοείται ήμασταν περήφανοι».

Για την σεζόν 2017-18 η οποία ολοκληρώθηκε ιδανικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

«Γι' αυτό τον λόγο είχε στηθεί η ομάδα, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν... Από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε η ομάδα, θέλαμε να φτάσουμε στην άνοδο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας παράλληλα ως στόχο και την κατάκτηση του κυπέλλου».

«Ιδανικό το περιβάλλον στον Λεύκιππο, φέτος στήθηκε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει»

Για πώς ζει την γενικότερη πρόοδο που έχει ως σύλλογος ο Λεύκιππος από το 2018 μέχρι την τρέχουσα σεζόν:

«Από τον πρώτο χρόνο που έχω έρθει στον Λεύκιππο, διαπιστώνω ότι ο σύλλογος είναι οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα. Κάθε χρονιά που περνάει, η ομάδα βελτιώνει κάποιους τομείς και διαθέτει ιδανικό περιβάλλον ώστε να δουλέψεις και να καταφέρεις τους στόχους που έχουν τεθεί κάθε σεζόν. Όσον αφορά την φετινή σεζόν, ο στόχος μας ήταν να πρωταγωνιστήσουμε. Είναι η δεύτερη χρονιά της ομάδας στην Γ' Εθνική.

Η πρώτη μας χρονιά -μπορούμε να πούμε- ότι κάτι σαν αναγνωριστική. Βέβαια, τερματίσαμε στην τέταρτη θέση, παίζοντας και αγώνα μπαράζ, αλλά δεν άδειασε κάποια θέση για να ανέβουμε. Φέτος στήθηκε μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει και στόχος ήταν να βρεθούμε στην δυάδα αλλά φυσικά από την στιγμή που μας δίνεται η δυνατότητα να κατακτήσουμε την πρωτιά, εννοείται πως θα το επιδιώξουμε.

Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία αυτή την στιγμή, ωστόσο θα μπορούσαμε να μην έχουμε κάποιες ήττες. Θα μπορούσαμε να έχουμε μία ή δύο ήττες ως τώρα, όμως λόγω κάποιων άτυχων αποτελεσμάτων, έχουμε συνολικά τρεις. Κάναμε κάποιες ήττες με ένα καλάθι διαφορά όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα».

«Το επίπεδο οργάνωσης είναι υψηλού επιπέδου, στόχος και η ανάπτυξη του ξανθιώτικου μπάσκετ»

Για το οργανωτικό κομμάτι του Λεύκιππου:

«Σίγουρα η ομάδα έχει πολλές παροχές προς τους παίκτες. Ανά πάσα στιγμή υπάρχει φυσιοθεραπευτής κοντά στην ομάδα σε περίπτωση που χρειαστεί, ανά πάσα στιγμή υπάρχει γιατρός που είναι κοντά στην ομάδα. Έχουμε και ένα πολύ όμορφο γήπεδο, το "Φ. Αμοιρίδης", που προσφέρει στους παίκτες άνεση και παράλληλα είναι ένα γήπεδο στο οποίο θα ήθελαν πολλοί παίκτες να αγωνιστούν.

Το επίπεδο της οργάνωσης στον Λεύκιππο, είναι σίγουρα υψηλού επιπέδου. Η διοίκηση βλέπει ψηλά. Κάθε χρόνο, βέβαια, μαθαίνει αλλά κοιτάει προς τα ψηλά και κάθε χρόνο παίρνει εμπειρίες ώστε να «πηγαίνει» η ομάδα σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Για το επίπεδο που είμαστε, ήδη, η διοίκηση προσφέρει πολλά πράγματα στους παίκτες. Σίγουρα ο Λεύκιππος… μεγαλώνει ως σύλλογος κάθε χρόνο! Κάθε χρόνο το επιδιώκει αυτό, προσπαθώντας να ανέβει κατηγορίες έχοντας ως στόχο, παράλληλα, να αναπτυχθεί το ξανθιώτικο μπάσκετ».

«Το 2018 ήταν η εκκίνηση μιας σπουδαιότερης πορείας μελλοντικά»

Για το μέλλον του Λεύκιππου:

«Το 2018 ήταν η αρχή στο να ξεκινήσει η ομάδα να ανεβαίνει στις μεγαλύτερες κατηγορίες και όσο περνάνε τα χρόνια να παίρνει εμπειρίες στις Εθνικές κατηγόριες και να πρωταγωνιστεί, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Τότε, η επιτυχία του 2018 (σ.σ. κατάκτηση του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ακολούθως κατάκτηση του πρωταθλήματος), θεωρώ ότι ήταν η εκκίνηση μιας καλύτερης και σπουδαιότερης πορείας μελλοντικά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια