Οι πρωταθλητές της ΕΚΑΣΘ πριν από δύο χρόνια (2017-18)

Ελπίζοντας ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα κάνουμε ένα σύντομα και περιεκτικό φλας μπακ στα πεπραγμένα τω ομάδων της ΕΚΑΣΘ προ διετίας (για την περίοδο 2017-18) είτε αυτά αφορούν σε άνδρες είτε σε γυναίκες είτε στα ηλικιακά πρωταθλήματα, που αποτελούν άλλωστε την προτεραιότητα της Ένωσης.

Οι αγώνες μίνι (ακολουθώντας απόλυτη ηλικιακή «ιεραρχία») είχαν ήδη ξεκινήσει τέτοιες μέρες. Συμμετοχή για εκατοντάδες παιδιά, που γέμισαν τα γήπεδα και πήραν το βάπτισμα του πυρρός σε επίσημους αγώνες. Πραγματική γιορτή για τα παιδιά που δουλεύουν όλη τη χρονιά στις ακαδημίες των ομάδων και έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό.

Η ΔΕΚΑ διέπρεψε εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση στη μεγάλη κατηγορία της Ένωσης και προκρίθηκε για τη συμμετοχή της στην Γ΄ Εθνική. Οι τίτλοι ζευγάρωσαν όταν κατέκτησε και το κύπελλο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. με φιναλίστ του τελικού την ομάδα νέων του Ιωνικού Ιωνίας.




Τη δεύτερη θέση και την άνοδο στην εθνική κατηγορία εξασφάλισε ο ΒΑΟ.



Ο ΑΠΣ Ναύαρχος Βότσης έρχεται με φόρα από τη Β΄ΕΚΑΣΘ. Αναδεικνύεται υπερπρωταθλητής σε άτυπο τελικό με την Σταυρούπολη Ε. Κ. Οι δυό ομάδες τερμάτισαν στην κορυφή των δύο ομίλων της κατηγορίας.


Την άνοδο εξασφάλισαν επίσης, ΑΣ Ασβεστοχώριου και η ΑΣ Ελπίδα Αμπελοκήπων, μέσα από διαδικασία αγώνων μπαράζ.
Στην Γ1, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο ΑΣ Αστέρας Κουκλουτζά. ΕΑΣ Αριστοτέλης Σταυρού, Ελληνική Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης, ΑΣ Φοίνικας, ΑΚ Αστέρια και ΑΣ Χορτιάτης, συνόδευσαν τον πρωταθλητή στην άνοδό του στην Β΄ κατηγορία.
Στη Γ2, πρώτευσε ο Π.Α.Ο.Κ. Κυμίνων. Μαζί του, την άνοδο κέρδισαν ΑΣ Μακεδονικός Λητής, ΑΣ Βελερεφόντης, ΓΣ Μενεμένη, ΜΑΣ Αετός, ΑΟ Ελπίδες Ηλιούπολης, Ολντ Σκουλ και τα ΑΣΚ Λαγυνά.
Ο Α. Σ. Αστέρας Ιπποδρομίου έκοψε πρώτος το νήμα από την Α΄ κατηγορία και προβιβάστηκε στην Α2 γυναικών.

Στην τελική φάση των νεανίδων πρώτευσε ο Α. Σ. ΠΑΟΚ.

Και στις κορασίδες ο Α.Σ. ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρόπαιο είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού εδώ και πολύ καιρό.


Στον τελικό του κυπέλλου γυναικών ο Α. Σ. Αστέρας Ιπποδρομίου επικράτησε στον τελικό των νεανίδων του Α. Σ. ΠΑΟΚ και κατέκτησε το τρόπαιο.




Ο Α.Σ. Αρης αναδείχθηκε νικητής στη διαδικασία του final four των εφήβων και κατέκτησε τον πρωτάθλημα.



Η ομάδα παίδων της ΔΕΚΑ τερμάτισε στην κορυφή της κατάταξης στο final six της αντίστοιχης κατηγορίας.




Η ομάδα του Ερμή Λαγκαδά πρώτευσε στο final four των νέων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια