Γιαχανατζής: «Ευκαιρίες σε νέα παιδιά για να προχωρήσει το μπάσκετ»

Γαλουχημένος μπασκετικά στη Θεσσαλονίκη, ο Βασίλης Γιαχανατζής δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τη Μακεδονία. Αγωνιζόμενος πάντα σε ομάδες του Βορρά, φέτος επέλεξε για δεύτερη φορά στην καριέρα του να βρεθεί στον Μέγα Αλέξανδρο και στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.  

-Πετύχατε νίκη με ανατροπή στον Ζέφυρο. Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και πόσο θα βοηθήσει για τη συνέχεια;

«Το καλό είναι ότι έχουμε νέα παιδιά που δεν το βάζουν κάτω. Κυνηγήσαμε το σκορ, βγάλαμε στο τέλος καλές άμυνες, βγήκαν 2-3 ελεύθερα σουτ και τελικά νικήσαμε. Εγώ είμαι ο μεγαλύτερος ηλικιακά στην ομάδα και μου αρέσει να βλέπω νέα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο. Αυτή η νίκη σίγουρα μας βοηθάει και ψυχολογικά. Έρχονται Χριστούγεννα όπου θα έχουμε διακοπή του πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε τη σωτηρία μας και να βάλουμε από κάτω 4 ομάδες και στη συνέχεια, να κυνηγήσουμε κάτι περισσότερο. Το ότι έχουμε τρεις νίκες διαφορά από τον Ζέφυρο είναι πολύ σημαντικό για εμάς». 

-Πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα;

«Έχω παίξει στην κατηγορία και άλλες χρονιάς. Θα έλεγα ότι φέτος η Γ ΄ Εθνική δεν είναι τόσο δυνατή όσο πριν από 8 χρόνια. Πιστεύω πως κύρια αιτία είναι γιατί δεν δίνονται ευκαιρίες σε μικρότερα παιδιά. Κάποιοι δεν αφήνουν τη θέση τους σε νέα παιδιά. Όταν περνάει η ηλικία πέφτουν οι δυνάμεις, όσο και να θέλει κάποιος να συνεχίσει. Είναι πιο εύκολο το πρωτάθλημα αλλά είναι και ανταγωνιστικό γιατί υπάρχει παραπλήσια δυναμικότητα σχεδόν σε όλες τις ομάδες. Σε εμάς από τα 18 άτομα τα 12 είναι κάτω των 22 και προσπαθούμε να βγάλουμε κάτι όμορφο στο γήπεδο, όταν κατά μέσο όρο η ηλικία σε άλλες ομάδες είναι τα 35 χρόνια. Σίγουρα χρειάζεται και η εμπειρία αλλά αν δεν δώσουμε ευκαιρία σε νέα παιδιά δεν θα προχωρήσει το μπάσκετ δεν θα προχωρήσουν τα πρωταθλήματα».

-Είστε μια ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πιστεύετε ότι υστερείτε σε επίπεδο στήριξης σε σχέση με τις ομάδες τις περιφέρειας;

«Έχουμε στήριξη από τον σύλλογο και τους γονείς από μικρότερες ηλικίες που συμμετέχουν στην ομάδα. Στην περιφέρεια έχουν 2-3 ομάδες που βλέπουν και παρακολουθούν μόνο αυτές. Έχουν κόσμο και πολύ μεγαλύτερη στήριξη από την τοπική κοινωνία.  Οι Σέρρες για παράδειγμα έχουν 2-3 ομάδες και όχι μόνο στο μπάσκετ, οπότε ο κόσμος τις έχει αγκαλιάσει. Στη Γ΄ Εθνική είναι 8 ομάδες μόνο από τη Θεσσαλονίκη, οπότε μοιράζεται το ενδιαφέρον». 

-Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχετε σαν ομάδα και ποιο το μειονέκτημα που θα θέλατε να διορθώσετε;

«Είμαστε μια τρομερή παρέα, έχουμε ένα εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα. Ποτέ δεν βγαίνει προς τα έξω ότι και αν γίνεται στην ομάδα. Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, έχουμε ταχύτητα ως ομάδα και πολλές λύσεις και αιφνιδιασμούς. Μειονέκτημα είναι η μικρή εμπειρία. Έχουμε 10 νέους παίκτες, ακόμα μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, αλλά το πλεονέκτημα είναι ότι είμαστε καλή παρέα και όσο περνάει ο χρόνος αυτό θα βελτιωθεί».

-Επόμενο παιχνίδι με τον Μακεδονικό.

«Ο Μακεδονικός είναι πλήρης σαν ομάδα. Έχει μια πολύ δυνατή 6άδα, με παίκτες σε πολύ καλή ηλικία, 25-28 ετών, που έχουν εμπειρία και δυνάμεις. Έχει τον Γιάννη Φλιάτη που έχει μεγάλη εμπειρία. Ξεκινήσαμε μαζί από τον Μαντουλίδη και είναι ένας από τους καλύτερους στην κατηγορία. Έχουν πολύ καλό ρόστερ. Εμείς θα παλέψουμε το ματς και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε, ακόμα και τη νίκη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια