Γκίκας: «Αφήσαμε πίσω μας την ήττα και κοιτάμε μπροστά»- Κολιός: «Ίδια... συνταγή και ότι πει ο κόουτς»

Η ήττα από την Ιταλία είναι κάτι που στριφογύριζε στο μυαλό των παικτών της Εθνικής Παίδων και κάθε μέλους της αποστολής. Όπως ξεκαθάρισε όμως ο Νίκος Γκίκας ήταν κάτι που έμεινε πίσω, όταν πάτησαν παρκέ για τον αγώνα με την Κροατία.

«Προσπαθήσαμε να αφήσουμε πίσω μας την ήττα από την Ιταλία. Έπρεπε να κοιτάξουμε μπροστά. Είχαμε μια ακόμη ευκαιρία μπροστά μας να φτάσουμε ως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και θέλαμε να την εκμεταλλευτούμε. Κάναμε το πρώτο βήμα και θέλουμε να κυνηγήσουμε την πέμπτη θέση αύριο».

Η νίκη επί της Κροατίας ήρθε, τώρα σειρά έχει η Κροατία: «Τα καταφέραμε απέναντι σε μια δυνατή και πολύ αξιόλογη ομάδα, ακολουθώντας το πλάνο που μας έδωσε ο προπονητής μας. Το ίδιο αξιόλογη και το ίδιο δυνατή ομάδα είναι και η Τουρκία. Για εμάς όμως μετράει ο κοινός στόχος που έχουμε θέσει για παρουσία στο Παγκόσμιο και το μεγάλο κίνητρο που μας δίνει αυτό! Τα άλλα θα φανούν στο παρκέ».

Κολιός: «Ίδια... συνταγή και ότι πει ο κόουτς»


Η Εθνική Ανδρών έκανε το πρώτο βήμα που χρειαζόταν για την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 του 2020 και χρειάζεται ένα ακόμη. Η νίκη επί της Κροατίας την έφερε πιο κοντά, αλλά χρειάζεται και μία ακόμη αύριο επί της Τουρκίας. Ο Λεωνίδας Κολιός αναφέρεται στο σήμερα και στο... αύριο.

«Μιλήσαμε μεταξύ μας μετά την ήττα από την Ιταλία, που μας πείραξε πολύ. Όλη η ομάδα... Είπαμε πως δεν πρέπει να αφήσουμε μια ήττα να μας «ρίξει». Αυτό που θέλουμε πλέον και αυτό που κάναμε είναι να στηρίξει ο ένας τον άλλον. Αξίζουμε να πάμε στο Παγκόσμιο, αξίζαμε να φτάσουμε και πιο ψηλά. Αρκεί να δώσουμε για μια ακόμη φορά το 100% σε έναν αγώνα. Έχουμε την ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη».

Η Κροατία ήταν μια δύσκολη ομάδα να την αντιμετωπίσεις, αλλά το ίδιο είναι και η Τουρκία, που για πολλούς ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης: «Ήταν δύσκολο το σημερινό παιχνίδι. Αρκετά δύσκολο... Είχαν κι αυτοί ψηλά κορμιά, είχαν σουτ... Παίξαμε όμως όπως έπρεπε, κάναμε αυτό που ήθελε ο κόουτς, ακολουθήσαμε το πλάνο και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Μάλλον το θέλαμε και περισσότερο. Η Τουρκία είναι επίσης πολύ δύσκολη ως ομάδα, αλλά με την ίδια συνταγή και ακολουθώντας ότι πει ο κόουτς πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια