Οταμπασίδης: «Θα είμαστε πολύ σκληροί στο νέο πρωτάθλημα»

Ο Εθνικός Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου πέρσι ήταν ανάμεσα στις τρεις καλύτερες ομάδες της περσινής Γ2 ΕΚΑΣΘ ανδρών. Με ρεκόρ 25 – 1 ανέβηκε στην Γ1 με σκοπό να σταθεροποιηθεί, να είναι ανταγωνιστικός και να πλασαριστεί στη πρώτη πεντάδα. Η ομάδα του «Πράσινου Κήπου» (περιοχή της Ηλιούπολης, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου), προχωράει με χαμηλούς τόνους στη μεταγραφική αγορά, ενώ παράλληλα ανανέωσε τα 3/4 του περσινού κορμού.

Ο αρχηγός της ομάδας Μάριος Οταμπασίδης μετά από μήνες σιωπής μίλησε για την περσινή χρονιά αλλά και για το στοίχημα που έβαλαν οι «παλιές σειρές» της ομάδας (Παλλάκης – Οταμπασίδης – Σταυρίδης) σε ότι αφορά τη νέα χρονιά.

«Η ομάδα την περσινή χρονιά είχε παίκτες μεγαλύτερης αξίας από την κατηγορία που έπαιζε. Η άνοδος ήταν μια τυπική διαδικασία, η οποία φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική, καθώς είχαμε ποιοτικό ρόστερ και πολλές επιλογές. Αν κάποιος δεν ήταν σε ημέρα, κάποιος άλλος θα έβγαζε το… φίδι από την τρύπα.

Αυτό έδειχνε αλτρουϊσμό και προσήλωση στον στόχο της ανόδου αλλά όχι μόνο. Στόχος βασικός είναι ο Εθνικός να βρεθεί τα επόμενα χρόνια σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με τμήματα υποδομής και να γίνει ένας οργανισμός αντάξιος του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δυστυχώς φέτος αποχώρησαν παίκτες που την περσινή χρονιά ήταν σημαντικό κομμάτι της ομάδας όπως, οι Βατιάνης, Χουρίδης, Χιτ αλλά και ίσως το καλύτερο κλασικόpg που έπαιξε ποτέ για τον σύλλογο ο Ανέστης Προδρομίδης. Τέσσερις παίκτες οι τρεις εκ των οποίων αν και βετεράνοι, δείξανε μπασκετική δίψα μεγαλύτερη από εφήβους, ο τέταρτος δυστυχώς αποχώρησε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εύχομαι ολόψυχα και στους τέσσερις, καλή αγωνιστική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς, με πολλές νίκες. Γι’αυτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αποσύρουμε τις φανέλες των Βατιάνη #16, Χουρίδη #23, Χιτ #67 και προς τιμή του κόουτς Νέτα #18 (ημερομηνία ανόδου 2018).

Επίσης καλωσορίζω στην οικογένεια του Εθνικού τον νέο κόουτς της ομάδας, κ. Βουλαλά Ζώη και είμαι σίγουρος ότι η συνεισφορά του θα είναι μεγάλη και θα μας βοηθήσει να κάνουμε το επόμενο και πιο δύσκολο βήμα, τη σταθεροποίηση στη κατηγορία με ανταγωνιστικό προφίλ, για εμάς τους «παλιούς» όλα τα ματς είναι τα ίδια, δεν φοβόμαστε κανέναν, είμαστε πολύ σκληροί και σε κάθε παιχνίδι θα παίζουμε σαν να είναι το τελευταίο».

Ο Εθνικός ξεκινάει την προετοιμασία την Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 9μ.μ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια