Βραβεύτηκε από την ΕΟΚ και την Εθνική Ανδρών η Εβίνα Μάλτση- «Ευγνώμων που άκουγα τον Εθνικό ύμνο σε όλο τον κόσμο», δηλώνει η παίκτρια-Δείτε το βίντεο

Υψιστες τιμές γνώρισε η Εβίνα Μάλτση, με τη «μυθική» Ελληνίδα παίκτρια να βραβεύεται από την Ομοσπονδία και την Εθνική Ανδρών για την προσφορά της στην χώρα, ενώ το κοινό την αποθέωσε στο ΟΑΚΑ.

Πολλοί την αποκαλούν ως «θηλυκό Γκάλη». Η Εβίνα Μάλτση έγραψε σπουδαία ιστορία στα 20 χρόνια, όπου φόρεσε τα «γαλανόλευκα», αποτελώντας την πρώτη σκόρερ όλων των εποχών και οδηγώντας την Εθνική Γυναικών σε επιτυχίες, παίζοντας με κέφι, όρεξη και πάθος μέχρι τα 40 της, τρομάζοντας κάθε αντίπαλο.

Η «θρυλική» Ελληνίδα παίκτρια αποσύρθηκε πρόσφατα από την Εθνική και η ΕΟΚ, όπως και η αντίστοιχη των Ανδρών, αποφάσισαν στο πλαίσιο του αγώνα με την Τουρκία να τη βραβεύσουν. Ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, και ο αρχηγός, Γιάννης Μπουρούσης, της έδωσαν μια χρυσή μπάλα και μια υπέροχη ζωγραφιά αντίστοιχα, με την ίδια να είναι τρομερά συγκινημένη με την υποδοχή στο ΟΑΚΑ.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο την φανέλα και είμαι ευγνώμων, που για 20 χρόνια φορούσα την φανέλα της Εθνικής. Θα ήθελα να πω στην Εθνική Ανδρών καλή επιτυχία, είμαστε όλοι μαζί σας», είπε μέσα σε αποθέωση.

Η Εβίνα Μάλτση ήταν συγκινημένη με τη βράβευσή της από την ΕΟΚ και την Εθνική Ανδρών, τονίζοντας ότι η τελευταία μπορεί να πετύχει πολλά στην Κίνα, ενώ μίλησε για το τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για τη βράβευση: «Έλεγα με τους φίλους μου αστειευόμενη, ότι αυτά… δεν τα είχα και στο χωριό μου. Πέρα από την πλάκα, δεν ξεχνάω από πού ξεκίνησα και από πού έρχομαι. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία για την τιμή».

Για την καριέρα της: «Δεν ξέρω αν πέτυχα παραπάνω από όσα ήθελα, αλλά δεν είμαι αχάριστη. Είμαι ευγνώμων για όσα πήρα από το μπάσκετ κι ελπίζω να έδωσα πίσω κάτι. Αποφασίζοντας να τελειώσω υγιής, είμαι ευγνώμων».

Για τη συμβουλή της στα νέα παιδιά: «Όλα έχουν σχέση με τη θέληση και το πείσμα. Έχουμε ένα σωρό παραδείγματα επαγγελματικής αποκατάστασης και μυστικό υπάρχει μόνο ένα, η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο».

Για το τι μπορεί να πετύχει η Εθνική Ανδρών: «Το τι μπορούμε να κάνουμε θα το δούμε, δε μου αρέσει να κάνω προβλέψεις. Είμαστε τυχεροί που είναι εδώ ο Γιάννης, γεμίζει το γήπεδο και τα παιδιά θέλουν να παίξουν πάλι μπάσκετ. Υπάρχουν, φυσικά, μεγάλες προσδοκίες για το μετάλλιο, η ομάδα παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, το κλίμα είναι ευχάριστο και φαίνεται. Είναι η αγαπημένη μας ομάδα και όλοι είμαστε δίπλα τους, μακάρι να φτάσουν έως το ακατόρθωτο».

Για το τι σημαίνει να φοράς το εθνόσημο:«Δεν ξέρω, αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό το συναίσθημα. Είναι μεγάλη υπερηφάνεια, μια ευθύνη που φοράς με ικανοποίηση και χαρά, μια στιγμή που δεν χρειάζεται λόγια, όταν ακούς τον εθνικό ύμνο σε όλο τον κόσμο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια