Ηττα από τη Γαλλία για την Εθνική Εφήβων-Τι δήλωσαν Βλασσόπουλος, Κουρτίδης, Κάδρας-Φωτορεπορτάζ και το στατιστικό του αγώνα

Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε 80-55 από τη Γαλλία στο πλαίσιο της τρίτης μέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων που φιλοξενείται στο Βόλο. Αύριο (28/7, 21.15, ΕΡΤ), τρίτη ημέρα της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει στο ΚΓ Νέας Ιωνίας την Σλοβενία.

Οι «τρικολόρ» άνοιξαν το παιχνίδι με ένα 8-0 (3’) και την ελληνική ομάδα να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και λύσεις. Λύσεις που άρχισαν να έρχονται μετά το πρώτο πεντάλεπτο (10-8 στο 6’, 18-13 στο 9’). Οι Γάλλοι όμως έδειχναν να βρίσκοντια ένα βήμα μπροστά, ανοίγοντας το ρυθμό στο επίπεδο που βόλευε το δικό τους παιχνίδι. Το αποτέλεσμα ήταν η διαφορά να αυξηθεί και να φτάσει ως το +23 (45-22) με το οποίο έκλεισε και το πρώτο μισό. 

Η απόσταση αυξήθηκε λίγο περισσότερο (47-22 στο 21’ και 51-26 στο 23’), πριν η Ελλάδα ανεβάζοντας πίεση και μαχητικότητα σε κάθε φάση μειώσει στους 16 (51-35, 25’27’’). Η Γαλλία έκανε τα δικά της μικρά ξεσπάσματα με τη διαφορά να φτάνει λίγο πάνω από τους 20 (56-35, 27’), την ελληνική ομάδα να κάνει τη δική της προσπάθεια (56-40, 28’) και το σκηνικό να επαναλαμβάνεται.

Το 66-43 (32’) ήρθε με τους Γάλλους να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (45-23 στο 30’), έχοντας πάει πολύ περισσότερες φορές και στη γραμμή της φιλανθρωπίας (1/3 η Ελλάδα, 3/16 οι τρικολόρ). Η διαφορά μεγάλωσε (72-45, 34’35’’) για να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση με το τελικό 80-55.

Διαιτητές: Τσίτσι (Αλβανία), Μπελιάκοφ (Ρωσία), Γκεντβίλας (Λιθουανία)
Δεκάλεπτα: 22-13, 45-22, 61-41, 80-55
Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 15, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 5, Νικολαϊδης 6, Κλωνάρας 5, Γεωργαλάς 2, Ρογκαβόπουλος, Ματσάγγος 2, Καλόγηρος 3, Κάδρας 6, Σταυρακούκας 2, Τσάμης 4

Η στατιστική της αναμέτρησης:


Τι δήλωσαν Βλασσόπουλος, Κουρτίδης, Κάδρας

Δείτε τι δήλωσαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Εφήβων, Γιώργος Βλασσόπουλος, καθώς και οι Βαλάντης Κουρτίδης και Κωνσταντίνος Κάδρας μετά την ήττα με 80-55 από τη Γαλλία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18:

Γιώργος Βλασσόπουλος: «Έπρεπε να σταματήσουμε το ρυθμό της Γαλλίας και να βρούμε λύσεις στην επίθεση. Μπήκαμε πολύ χαλαροί κι αυτό δεν επιτρέπεται. Τα παιδιά πρέπει να μπαίνουν με περισσότερη ενέργεια, έχουμε 16 φάουλ να διαχειριστούμε σωστά και δεν το κάναμε. Οι αντίπαλοι υπερείχαν σε αθλητικότητα και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν πολύ κακοί σε άμυνα κι επίθεση. Απέναντι σε τέτοιες ομάδες χρειάζεται καλή άμυνα, σκληράδα και μπασκετική ευφυΐα. Ήταν κρίμα για τον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει να μην είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν κερδίσουμε τη Σλοβενία θα μας αλλάξει η ψυχολογία, για να πάμε με καλύτερο ηθικό στο χιαστί των 16. Είναι σημαντικό πώς διαχειρίζεσαι το επόμενο παιχνίδι. Είδαμε και σήμερα πως η Σερβία έχασε από τη Μεγάλη Βρετανία και η Κροατία έχασε με μεγάλη διαφορά από την Ολλανδία. Κοιτάμε τη συνέχεια. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αυτό με τη Σλοβενία και πρέπει να είμαστε δυνατοί από το ξεκίνημα».

Βαλάντης Κουρτιδης: «Η Γαλλία είναι πολύ καλή ομάδα, γρήγορη και αλτική. Δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, επέβαλαν το ρυθμό τους και χάσαμε. Μπήκαμε με φόβο στην αρχή, προσπαθήσαμε στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε μια πολύ κακή εμφάνιση, αλλά κοιτάμε μπροστά και το ματς με τη Σλοβενία».

Κωνσταντίνος Κάδρας: «Όλα τα παιχνίδια είναι μαθήματα για μας. Απέναντι σε αθλητικές ομάδες πρέπει να παίζουμε με μυαλό, κάτι που δεν κάναμε και το πληρώσαμε στο τέλος. Κάναμε κακό ξεκίνημα και πάλι, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή και βρεθήκαμε να κυνηγάμε μεγάλες διαφορές. Χρειάζεται συγκέντρωση και μυαλό για να πάρουμε τα επόμενα ματς. Τελείωσε αυτό το παιχνίδι για μας, έχουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι με τη Σλοβενία τη Δευτέρα και μετά το πιο σημαντικό ματς, στα χιαστί».





























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια