Στέργιος Γκούμας: «Το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους παίκτες μου»

Με την ευκαιρία της ανόδου της Ελπίδας στη Γ΄ Εθνική ο προπονητής της ομάδας των Αμπελοκήπων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ξεκινήσαμε στις 20 Αυγούστου με όρεξη για πολύ δουλειά. Ξέραμε ότι δεν θα είναι εύκολο το πρωτάθλημα για εμάς, γιατί οι περισσότεροι παίκτες δεν ήξεραν την κατηγορία και σαν νεοφώτιστοι θα χρειαζόμασταν κάποιο διάστημα προσαρμογής. Αυτό που κοιτάξαμε ήταν να κρατήσουμε σχεδόν όλο το κορμό της ομάδας που ανέβηκε στην Α’ ΕΚΑΣΘ.

Οι προσθήκες που κάναμε δεν ήταν ηχηρά ονόματα αλλά παιδιά με διάθεση και χαρακτήρα τέτοιο ώστε να μπουν γρήγορα στα θέλω της ομάδας. Αυτό που ζήτησα από τις συζητήσεις με τους καινούργιους παίκτες ήταν η συγκέντρωση σε κάθε προπόνηση και ότι πάνω από όλα είναι η ομάδα.

Οι παλιοί με γνώριζαν για το τι ήθελα. Με πολλούς άλλωστε ήμασταν μαζί τα τελευταία 4 χρόνια από την Γ1’ ΕΚΑΣΘ. Ετσι γνωρίζαμε που θα είμαστε δυνατοί και που όχι. Επικεντρώσαμε λοιπόν στα καλά μας στοιχεία και προσπαθήσαμε να μειώσουμε τις αγωνιστικές αδυναμίες μας. Είναι αλήθεια ότι πολλοί δεν πίστευαν ότι αυτοί η ομάδα μπορούσε να έχει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ξεκινήσαμε δυνατά και όσο περνούσαν οι αγωνιστικές βλέπαμε ότι αν συνεχίζαμε να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλό τη φετινή χρονιά.

Σίγουρα δεν ήμασταν η ομάδα με τους ποιο ταλαντούχους παίκτες της κατηγορίας, όμως ήμασταν μια ομάδα που δούλευε πολύ, μια ομάδα σκληρή, μια ομάδα που θα τα έδινε όλα στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι από την αρχή μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος βρισκόταν συνεχώς μέσα στη πεντάδα της βαθμολογίας. Ολα τα μπράβο ανήκουν στα παιδιά που έκαναν τρομερή δουλειά όλη τη χρονιά και είχαν την ψυχική δύναμη να τα δίνουν όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Θέλω να πω ευχαριστώ στον αρχηγό της ομάδας τον Αλέξη Χρηστίδη, που με τόσους σοβαρούς τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια δεν σταμάτησε ποτέ να δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Επίσης να αναφέρω το Σωτήρη Τσιάτσιο, το Νίκο Λύτα, που πραγματικά ήταν παράδειγμα για όλους τους άλλους παίκτες, με το χαρακτήρα και την αγάπη τους για το μπάσκετ. Να αναφέρω φυσικά και όλα τα υπόλοιπα παιδιά που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν όλη τη χρονιά και είναι οι Γιάννης Φωτόπουλος, Θόδωρος Καδής, Αργύρης Δημάκης, Μάρκος Ξηρόπουλος, Αποστολης Ζαταγιάς, Σάββας Παπαδόπουλος, Βασίλης Μυλωνάς, Αρης Ζαγοριτης, Γιώργος Γκαντάλης και ένα παιδί που μας βοήθησε το τελευταίο διάστημα στις προπονήσεις το Βάιο Στάμο.

Πρέπει να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου στην ομάδα Θανάση Γουλτίδη που βοήθησε πολύ όλη τη χρονιά εμένα και τους παίχτες. Επίσης τον Κώστα Παπαγεωργίου, τον Βασίλη Καραμπιδη και το Θεόφιλο Μάρτση από τη διοίκηση της ομάδας για την στήριξη.

Τέλος να ευχαριστήσω από καρδιάς τους λιγοστούς αλλά πιστούς φιλάθλους της ομάδας που δεν έχασαν παιχνίδι μας και μας βοήθησαν πάρα πολύ. Με την κίνηση μου μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας ήθελα να τους τιμήσω όπως μας τίμησαν και αυτοί με την παρουσία και τη στήριξη τους όλη τη χρονιά.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω καταλήξει για το που θα είμαι τη νέα χρονιά. Φυσικά και κάναμε συζητήσεις με την ομάδα της Ελπίδας αλλά σίγουρα οριστικά θα καταλήξω το που θα βρίσκομαι αυτή την εβδομάδα. Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή δύναμη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια