Αήττητος στη Β΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών με δύο ανόδους ο Εθνικός Λαγυνών-Σημαντική η λειτουργία των ακαδημιών-Καραγιαννίδης: «Συνεχίζουμε…»

Μια νέα δύναμη γεννιέται στο δήμο Λαγκαδά και δεν είναι άλλη από τον Εθνικό Λαγυνών. Μέσα σε δύο χρόνια πέτυχε την άνοδο στη Β΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών και μάλιστα αήττητος, ενώ ταυτόχρονα δημιούργησε και ακαδημίες.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η διοίκηση, καθώς ο πρόεδρος διαθέτει δυναμική,  μεράκι και σοβαρότητα. Ακόμη σημαντική είναι η αποδοχή του κόσμου και των επαγγελματιών  στην ομάδα. Στόχος είναι να συνεχιστεί η σοβαρή δουλειά και στην φετινή χρονιά στη Β΄ ΕΚΑΣΘ με ομάδα που θα πρωταγωνιστεί και θα βλέπει με σεβασμό όλους τους αντιπάλους

Ο κόσμος στήριξε αυτή την καινούργια προσπάθεια του συλλόγου στον τομέα των ακαδημιών, αφού η  συμμετοχή των παιδιών ξεπέρασε τις αρχικές προσδοκίες και αυτό δίνει σε όλους δύναμη και ευθύνη για να γίνουν καλύτεροι την καινούργια χρονιά. Το κλείσιμο των ακαδημιών πραγματοποιήθηκε Πέμπτη όπου θα δόθηκαν οι τίτλοι προόδου των μικρών αθλητών και διεξήχθησαν διαγωνιστικά παιχνίδια.

Η ομάδα σε αυτά τα τρία τελευταία χρόνια έχει και κοινωνική δράση, όπως διοργανώσεις  τουρνουά φιλανθρωπίας, βάψιμο γηπέδων μπάσκετ και συμμετοχή εθελοντισμού όπου χρειάζεται.

Καραγιαννίδης: «Συνεχίζουμε…»

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας Ρούλης Καραγιαννίδης δήλωσε τα εξής:

«Αλλη μια επιτυχημένη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Εγώ προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να προσφέρω στην ομάδα γιατί από εδω κατάγομαι (είναι ο πατέρας μου από τα Λαγυνά) και η χαρά μου είναι διπλή όταν βλέπω τα Λαγυνά να προοδεύουν και να γίνονται γνωστά στον μπασκετικο κόσμο.

Αυτό άλλωστε ήταν και το στοιχείο που με τράβηξε (πέραν του συναισθηματικού) για να έρθω πριν δυο χρόνια στον Εθνικό. Το όραμα των ανθρώπων της διοίκησης και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Καρασαββίδη, είναι να φτάσει ο Εθνικός στη μεγαλύτερη κατηγορία της ΕΚΑΣΘ και γιατί όχι και στις Εθνικές κατηγορίες.

Έχει όλα αυτά τα εφόδια που χρειάζεται μια ομάδα για να το κάνει αυτό. Γήπεδο, διοίκηση που είναι κοντά στην ομάδα σε όλα και έχει φιλοδοξίες και κόσμο που βοηθά την ομάδα είτε με την παρουσία του είτε με χορηγίες. Αυτά σε συνδυασμό με τους καλούς παίκτες που προσελκύει η ομάδα (χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα) και με την δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο έφτασαν τον Εθνικό να ανέβει άνετα δυο κατηγορίες και μάλιστα αήττητος φέτος και να φτάσει στη Β΄  κατηγορία της ΕΚΑΣΘ. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες αυτά τα δυο χρόνια που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία καθώς και την διοίκηση που δείχνει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου με κάθε τρόπο.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά έχει αρχίσει και στόχος είναι να γίνει μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική θα παίζει καλό μπάσκετ και θα πρωταγωνιστήσει. Ένα σημαντικό βήμα που έκανε φέτος η ομάδα ήταν η δημιουργία ακαδημιών. Ήταν μια επιθυμία της διοίκησης και του προέδρου προσωπικά για να μπορέσουν τα μικρά παιδιά του χωριού και όχι μόνο να έρθουν κοντά στην ομάδα να μάθουν το άθλημα της καλαθόσφαιρας από έμπειρους προπονητές και να μπορέσουν στο μέλλον να γίνουν οι παίκτες που θα ενισχύσουν και θα γίνουν ο κορμός της ανδρικής ομάδας του Εθνικού.

Το πρώτο βήμα (που κατά την γνώμη μου είναι και το πιο δύσκολο) έγινε με απόλυτη επιτυχία. Ευελπιστούμε όλοι σε μια πιο δυνατή συνέχεια. Όσο για την ανδρική ομάδα, κάποιοι παίκτες αποχώρησαν για διάφορους λόγους ο καθένας πάντα σε συνεννόηση με την διοίκηση και τον προπονητή και εγώ τους ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία και τους εύχομαι ότι καλύτερο, πρώτα προσωπικά και μετά αθλητικά. Ήταν όλοι τους αυτό που έπρεπε και για μένα σαν κόουτς και για την ομάδα. Καλή συνέχεια.

Άλλοι παίκτες ήδη ήρθαν στην ομάδα που θα ανακοινωθούν στην συνέχεια. Παίκτες με εμπειρία και καλό χαρακτήρα έτσι όπως τους διαλέγει πάντα ο Εθνικός για να βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων της ομάδας. Έτσι λοιπόν, το όμορφο ταξίδι συνεχίζεται...»







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια