Κασιόλας: «Τα μυστικά της ανόδου της Αθλητικής Ακαδημίας Καλαμαριάς»-Τα φύλλα αγώνα των παιχνιδιών με το Θερμαϊκό

Σε πολύ σκληρή αναμέτρηση για τα μπαράζ ανόδου στη Β΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών, κληρώθηκε ο δεύτερος στον όμιλό του, Θερμαϊκός κόντρα στην τρίτη Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς.

Η Α.Α.Κ. στο πρώτο παιχνίδι «έσπασε την έδρα» του Θερμαϊκού στο κλειστό των Αμπελοκήπων και στο δεύτερο παιχνίδι, στο κλειστό της Καλαμαριάς ολοκλήρωσε τη σειρά με 2-0 νίκες.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο παιχνιδιών ήταν η επικράτηση της Α.Α.Κ. στο πρώτο ημίχρονο και η επικράτηση του Θερμαϊκού στο δεύτερο, με τελικό νικητή την Α.Α.Κ. και τις δύο φορές. Ένα περίεργο, μα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ήταν ότι η κάθε ομάδα ήταν στην έδρα της υπερβολικά άστοχη στις ελεύθερες βολές. Τα φύλλα αγώνα:

Θερμαϊκός – Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς 58 – 64
Δεκάλεπτα: 11 – 20 , 27 – 22 , 41 – 57 , 58 – 64
Διαιτητές: Βασιλόπουλος – Μπαχτσεβανοπουλος
Θερμαϊκός Μ.Γ.Σ.Σ. (Γουλτιδης): Δαγκλής 2, Αλεξιάδης 17(3), Γκιτνου 12(2), Παπαβασιλείου, Γερολυματος 4, Αγγελόπουλος, Οικονομάκος 6(2), Λαζαρίδης, Μπουτσικας, Αλβανιδης 8, Φυλλας 9
Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς (Κασιολας – Κεπελεκης): Ναζιρης 10(1), Φραντζής 14, Παπαδόπουλος 15(3), Ρεμπελος 3(1), Κουτσούκος, Τσαμασλιδης 11, Καραμπερης 11(3)

Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς – Θερμαϊκός Μ.Γ.Σ.Σ 69 – 65
Δεκάλεπτα: 20 – 14, 38 – 23, 54 – 45, 69 – 65
Διαιτητές: Κολοκυθάς – Κομνηνοπουλος
Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς (Κασιολας – Κεπελεκης): Ναζιρης 6, Φραντζής 9, Παπαδόπουλος 19(2), Ρεμπελος 3(1), Τζερεφος 5(1), Τσαμασλιδης 16, Καραμπερης 7(1), Κουτσούκος 4
Θερμαϊκός Μ.Γ.Σ.Σ. (Γουλτιδης – Μπικης): Δαγκλής 5(1), Αλεξιάδης 2, Γκιτνου 14(3), Γερολυματος 12, Παπαβασιλείου 13(1), Οικονομάκος 1, Λαζαρίδης, Αλβανιδης 17(2), Μπουτσικας, Φυλλας 1

Ο προπονητής της Α.Α.Κ., Βενιζέλος Κασιάλας κάνει απολογισμό της χρονιάς αναφέροντας τα εξής:

«Άλλη μια χρονιά προόδου για την Αθλητική Ακαδημία Καλαμαριάς με κάθε νέα χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Γεμάτο συγκινήσεις και ρεκόρ ήταν το 2018-19 για μας. Ήταν μεγάλη μου τιμή να κοουτσάρω φέτος μια ομάδα γεμάτη ταλέντο και θέληση για νίκη. 20 φορές 20 Σαββατοκύριακα γύρισα σπίτι μου νικητής (+2 τα μπαράζ).

Τερματίσαμε δεύτεροι σε ποσότητα πόντων και δεύτεροι σε διάφορα πόντων προσφέροντας το περισσότερο θέαμα με τον αέρα του παιχνιδιού μας και με το πάθος που μας διακατείχε.

Το πιο σημαντικό όμως κατόρθωμα, ήταν η απόλυτη επιτυχία μας στα μπαράζ ανόδου. Ο προνομιούχος Θερμαϊκός με πλεονέκτημα έδρας και με μια πολύ αξιόλογη και δυνατή ομάδα, βρήκε τοίχο στην απόλυτα προσηλωμένη στην νίκη Α.Α.Κ.

Το μυστικό της επιτυχίας έγκειτο σε 3+1 στοιχεία!

1) Έκανα τις πιο εύστοχες (βάση αποτελέσματος) μεταγραφές. Έψαξα με ακρίβεια για το τι λείπει απ’ την ομάδα και τι πρέπει να προστεθεί. Πήρα παίχτες από ομάδες με χειρότερη πορεία στο πρωτάθλημα απ’ την δικιά μου ομάδα. Έδωσα όλη μου την πίστη και το ενδιαφέρον στους νέους παίκτες και τους δικαίωσα απόλυτα για την επιλογή τους να ενσωματωθούν στην Α.Α.Κ.

2) Σκληρή και ποιοτική συνάμα δουλειά φρόντιζα να γίνεται σε κάθε μας προπόνηση με ξεχωριστό μεράκι κάθε φορά. Οι επιδόσεις όλων των παικτών βελτιώθηκαν σε μεγάλο βαθμό, σε σχέση με την προηγούμενη τους χρονιά. Αυτό ίσχυσε και για τους μεγάλους που έγιναν κατά ένα χρόνο γηραιότεροι.

3) Η ξεχωριστή προετοιμασία ( homework) που έκανα για κάθε αντίπαλο ήταν το κάτι παραπάνω σε κάθε μας αγώνα-τεστ. Είναι ο συνδυασμός μπασκετικής αντίληψης και γνώσης να εντοπίσεις τους κινδύνους. Δεν είναι απλά scouting.

4) Το τελευταίο στοιχείο της επιτυχίας δεν το λέω. Το κρατάω για μυστικό

Ευγνωμοσύνη και ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου χρωστάω στο προεδρείο και τους εκπρόσωπους της ΕΚΑΣΘ Σάββα Λόρτο, Λάμπρο Τάκη, Άρη Γραμμενιδη (ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του), Μιχάλη Μηλιαρα καθώς και στην Άννα, τον Δημήτρη και την Βασιλική για την σπουδαία οργάνωση των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ.

Μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στους εκπροσώπους και αρμόδιους των γηπέδων της Καλαμαριάς, κυρίους Θεοδόση Μπακογλιδη, Γιώργο Μύρτσο, Μάρθα Κασαπιδου, Άκη Παπαμαυρουδή, Μιχάλη Κυριακού, για τον δίκαιο και αποτελεσματικό, για πλήθος σωματείων, καταμερισμό των γηπέδων. Θεωρώ ότι τους έκανα όλους περήφανους, τιμώντας με επιτυχίες την αγαπημένη μας Καλαμαριά.

Ευχαριστίες στον κ.Δημητρη Καραμπουρνιωτη που αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της διοίκησης της Α.Α.Κ.. Ευχαριστώ τον μοναδικό μας χορηγό κ.Δημητρη Βαξεβανιδη, ιδιοκτήτη του καφέ Serata (Πλαστήρα) που πίστεψε στο εγχείρημα μου και τον έβγαλα ασπροπρόσωπο.

Πολύ ευχαριστώ τους πιστούς μας φιλάθλους (ξέρουν αυτοί σε ποιους αναφέρομαι) που θυσιάζουν τα Σαββατοκύριακα τους για να έρθουν να ενισχύσουν την ομάδα μας. Μεγάλο ευχαριστώ στον βοηθό προπονητή και φίλο μου Γιάννη Κεπελέκη που ήταν δίπλα μου, όλη τη χρονιά σε όλα τα επίπεδα δίνοντας μου βοήθεια και στήριξη όπου το χρειαζόμουν.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πάει στους παικταράδες μου! Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για κάθε πόντο που απέτρεπαν απ’ το καλάθι μας και για κάθε πόντο που σημείωναν στο αντίπαλο καλάθι. Με αριθμητική σειρά φανέλας ευχαριστώ τούς: Πασχάλη Ναζιρη, Βασίλη Κούγκα, Βασίλη Φραντζή, Φώτη Παπαδόπουλο, Γιώργο Λιτσο, Δημήτρη Ρεμπελο, Χάρη Τζερεφο, Κυριάκο Αλεξανδρίδη, Τάσο Τσαμασλίδη, Αλέξανδρο Καραμπερη, Δημήτρη Κουτσουκο, Γιάννη Λαζαρίδη. Πάνω από ανθρώπους, ευχαριστώ τον Θεό και τον διαμεσολαβητή του Πατήρ Χριστόδουλο που μας κάνει κάθε χρόνο τον αγιασμό.

Τέλος και πάνω απ’ όλα και απ’ όλους ευχαριστώ τον πατέρα μου Τάσο Κασιόλα. Με μύησε από μικρό παιδί στο αντικείμενο και τους θρύλους των 80’s με κασέτες vhs! Με συμβουλές τεχνικής, φυσικής κατάστασης και ψυχολογίας πάσης φύσεως με προίκισε με διαμαντένιες γνώσεις. Χωρίς την στήριξη και την βοήθεια όλων των παραπάνω, τίποτα απ’ αυτά δε θα ήταν εφικτό…Καλό καλοκαίρι!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια