Παρών ο Σταύρος Σχίζας στο "1st Apollon Easter Skills Development Camp"-Φωτορεπορτάζ και βίντεο

Μετά από οχτώ ώρες γεμάτες μπάσκετ μέσα σε ένα διήμερο (09.00-13.00 στις 2/5 και 3/5), ολοκληρώθηκε το "1st Apollon Easter Skills Development Camp" το οποίο πραγματοποιήθηκε -με ικανοποιητική συμμετοχή αθλητών και αθλητριών- στις 2 και 3 Μαΐου στο ΔΑΚ Καλαμαριάς και συνδιοργάνωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς με το "Athens Sports Hall".

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο κόουτς, Σπύρος Μυλωνάς και συμμετείχαν οι προπονητές των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιάννης Τσεσμετζής, Σπύρος Κούρτης, Χρήστος Βουτσινάς, Διαμαντής Μποτούρογλου, Κατερίνα Καρακασίδου και Στέλλα Σπανούδη.

Σχίζας: "Όνειρο να παίξω στην Εθνική Ελλάδας, με ενθαρρύνει το παράδειγμα του Μαργαρίτη"

Στους αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετείχαν στο "1st Apollon Easter Skills Development Camp" μίλησε την Παρασκευή (3/5) ο Σταύρος Σχίζας που βρέθηκε στο ΔΑΚ Καλαμαριάς και τον καλωσόρισε (ευχαριστώντας τον παράλληλα για την παρουσία του στο camp) ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Θάνος Γιαννικόπουλος. Ο καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ έδωσε συμβουλές στα παιδιά και απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις τους που αφορούσαν την καριέρα του. Ανέφερε πως ξεκίνησε το μπάσκετ στην Σαλαμίνα και ανέλυσε το πρόγραμμα που είχε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο κολέγιο του Kirkland αλλά και στο Rochester University.

Μεταξύ άλλων, εξήγησε γιατί αποφάσισε να παίξει μπάσκετ και όχι κάποιο άλλο άθλημα, στάθηκε στην καθημερινή ατομική προπόνηση που έκανε προκειμένου να βελτιωθεί και σε εκείνο το σημείο ο Θάνος Γιαννικόπουλος υπογράμμισε προς τους αθλητές την ανάγκη της σκληρής δουλειάς προκειμένου να μπορέσουν μελλοντικά να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο ενώ ο προπονητής, Σπύρος Μυλωνάς τόνισε προς τα παιδιά την σημασία που πρέπει να δίνουν όσον αφορά την σωματοδομή τους. Επιπλέον, ο Σχίζας απαντώντας σε ερωτήσεις αθλητών, υπογράμμισε πως "όνειρο μου είναι να παίξω κάποια στιγμή στην Εθνική Ελλάδας και με ενθαρρύνει το παράδειγμα του Μαργαρίτη που κλήθηκε σε μεγάλη ηλικία στην Εθνική" ενώ ανέφερε πως ο δυσκολότερος αντίπαλος του ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Σχετικά με τους παίκτες που είχε ως πρότυπα, τόνισε πως αυτοί είναι οι Βινς Κάρτερ και Μανού Τζινόμπιλι.

Όσα έγιναν στο "1st Apollon Easter Skills Development Camp"

Κατά την διαδικασία του "1st Apollon Easter Skills Development Camp", νεαροί αθλητές και αθλήτριες δούλεψαν σε πολλούς τομείς με γνώμονα την ατομική τους βελτίωση, υπήρξαν ομιλίες, διαγωνιστικά παιχνίδια και γενικότερα το κλίμα ήταν άκρως ευχάριστο, με τους αθλητές να ευχαριστιούνται το αγαπημένο τους άθλημα και παράλληλα να αποκομίζουν σπουδαίες εμπειρίες για το πώς θα γίνουν καλύτεροι στο αντικείμενο του μπάσκετ.

Επίσης, δόθηκαν δώρα προς τα παιδιά (π.χ. μπλουζάκια, καπέλα) και το μεγάλο δώρο ήταν η υποτροφία στο "Elite Camp" του "Αthens Sports Hall" που γίνεται στο Sport Camp στο Λουτράκι (η συγκεκριμένη υποτροφία δόθηκε στον αθλητή, Κωστή Τσουμέτη). Την πρώτη μέρα του "1st Apollon Easter Skills Development Camp" υπήρξε έμφαση στον χειρισμό της μπάλας ενώ κατά την διάρκεια της δεύτερης μέρας δόθηκε βάρος στην σωστή μηχανική του σουτ.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια