Mυλωνάς: "Τα εξειδικευμένα camp βοηθούν στην βελτίωση και την αυτοπεποίθηση των αθλητών"

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δίνει μεγάλη σημασία στα τμήματα υποδομής του και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μαζί με το "Athens Sports Hall", συνδιοργανώνει το "1st Apollon Easter Skills Development Camp". Πρόκειται για ένα camp που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και στις 3 Μαΐου στο ΔΑΚ Καλαμαριάς, έχοντας ως στόχο την εξάσκηση (και βελτίωση) νεαρών αθλητών σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού τους.

Στο συγκεκριμένο camp πρόκειται να βρεθεί ο Σπύρος Μυλωνάς ο οποίος είναι προπονητής (και συνιδιοκτήτης) στο "Athens Sports Hall", το οποίο ειδικεύεται στην ατομική βελτίωση των αθλητών, είτε μικρών ηλικιακά, είτε μεγάλων.

O Έλληνας κόουτς μίλησε στο mgskapollon.gr για το "1st Apollon Easter Skills Development Camp" και για την σημασία συμμετοχής σε τέτοιου είδους εξειδικευμένα camp, σχολίασε την φετινή προσπάθεια που γίνεται στον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον οποίο συνεργάζεται για τέταρτη χρονιά ενώ -μεταξύ άλλων- υπογράμμισε πως "όλοι στον Απόλλωνα έχουν απίστευτη όρεξη να δουλέψουν και να βοηθήσουν τα παιδιά των Ακαδημιών τους". Συγκεκριμένα είπε:

Για το "1st Apollon Εaster Sklills Development Camp: "Το συγκεκριμένο camp θα έχει ουσιαστικά μεγαλύτερη έμφαση στο Skill Development. Στην βελτίωση των μικρών αθλητών με συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία θα δουλεύουν και τις δύο ημέρες, με στόχο σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, τα παιδιά να πάρουν έναν όγκο πληροφοριών που θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν".

Για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: "Εγώ θα έρθω με το προπονητικό δικό μου πρόγραμμα από το Athens Sports Hall. Ουσιαστικά θα δώσω κατευθύνσεις και θα υπάρχει συνεργασία με τους προπονητές του Απόλλωνα, οι οποίοι όλοι είναι αξιόλογοι".

Για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να συμμετέχουν σε τέτοια εξειδικευμένα camp, όπως αυτό του Απόλλωνα Καλαμαριάς: "Είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθούν στα παιδιά να αναπτύξουν μια αυτοπεποίθηση ότι έχουν δουλέψει πάρα πολύ σε κάποια στοιχεία, τα οποία δεν υπάρχει χρόνος να τα δουλέψουν σε μια ομάδα. Αυτό ουσιαστικά τους βγαίνει μετά στο παιχνίδι τους, δηλαδή νιώθουν πολύ πιο άνετα και παίζουν καλύτερα".

Για το κομμάτι των προπονήσεων που στοχεύει στην ατομική βελτίωση των αθλητών: "Πρέπει να αναπτυχθεί στην Ελλάδα γιατί αυτή ουσιαστικά είναι η βάση για τους αθλητές που παράγουμε. Οι αθλητές μας πρέπει να γίνουν πολύ καλύτεροι σε όλα τα στοιχεία του αθλήματος. Και στο σουτ και στην ντρίπλα και στην πάσα, έτσι ώστε αύριο-μεθαύριο να έχουμε πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές. Αυτοί ουσιαστικά που βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο, είναι αυτοί που έχουν δουλέψει περισσότερο στα βασικά σε σχέση με τους άλλους".

Για το ότι αυτή η χρονιά είναι η τέταρτη που συνεργάζεται με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς: "Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την συνεργασία. Γι' αυτό κιόλας έρχομαι για τέταρτη χρονιά. Όλοι στον Απόλλωνα έχουν απίστευτη όρεξη να δουλέψουν και να βοηθήσουν τα παιδιά των Ακαδημιών τους. Ο κόουτς, Θάνος Γιαννικόπουλος (σ.σ. υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Απόλλωνα Καλαμαριάς) είναι πάντα δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Οπότε, είναι χαρά μου και τιμή μου για άλλη μια χρονιά να παρευρεθώ σε αυτό το camp".

Για το αν παρακολουθεί την γενικότερη φετινή προσπάθεια που γίνεται φέτος στον Απόλλωνα Καλαμαριάς: "Την παρακολουθώ μέσω social media και βλέπω ότι οι άνθρωποι εκεί (σ.σ. στον Απόλλωνα Καλαμαριάς) έχουν κάνει τεράστια βήματα και αυτό είναι μόνο καλό για την Ακαδημία και για τα παιδιά της περιοχής".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια