«Εφυγε» ο θρυλικός Μπούλης της Νάουσας-Ανακοίνωση της ΕΚΑΣΚΕΜ

Η ΕΚΑΣΚΕΜ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Έφυγε ο δικός μας Μπούλης μέχρι το τέλος αναλλοίωτος και αυθεντικός. Απόλυτος αλλά και δίκαιος. Σταθερός και ευρηματικός. Ειλικρινής και διορατικός Παθιασμένος με τη ζωή και την μεγάλη του αγάπη το μπάσκετ. Ελεύθερο πνεύμα, χωρίς φραγμούς. Έτοιμος να ακούσει, να συζητήσει, αλλά και να αναλάβει το κόστος και τις επιπτώσεις των αποφάσεών του. Δε τον φόβιζε ο δρόμος, αυτό που τον ένοιαζε ήταν ο τελικός προορισμός και ο στόχος.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στη Χ.Ε. Ν. Καλαμαριάς με φίλους και παιδιά της γειτονιάς. Συχνά παρακολουθούσε πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών και προπονήσεις ομάδων Α’ εθνικής κατηγορίας στη Θεσσαλονίκη για να αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες σχετικές με το μπάσκετ, οι οποίες τον βοήθησαν να ασχοληθεί πρώτα σαν παίκτης και μετά σαν προπονητής. Παράλληλα ήταν παίκτης, προπονητής και έφορος στα δύσκολα χρόνια.

Ακολούθησε καριέρα προπονητή σε διάφορες ομάδες εντός και εκτός Νάουσας με επιτυχία. Διετέλεσε προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του «Αρίωνα» Νάουσας (παιδική – εφηβική). Υπήρξε προπονητής στις ομάδες του Φ.Α.Σ. Νάουσα (παίδων, εφήβων, ανδρών), του Ζαφειράκη Νάουσας, της «Δόξας» δήμου Ανθεμίων, συντονιστής μικτής ομάδας ΕΚΑΣΚΕΜ (γυναίκες) στο καμπ της Ε.Ο.Κ., στον Αρίωνα Θεσσαλονίκης (γυναικών) Β’ εθνικής κατηγορίας, Α.Ε. Πυλαίας Α’ κατηγορίας ΕΚΑΣΘ, συντονιστής της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς και Πιερικού Κατερίνης.

Συνέχισε και με άλλες δραστηριότητες: μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. (σύνδεσμος προπονητών καλαθοσφαίρισης), κομισάριος αγώνων μπάσκετ (σχολή), επελέγη στην ομάδα μπάσκετ του Β’ Σ.Σ. και αποτέλεσε βασικό στέλεχος για τους πανστρατιωτικούς αγώνες στη Φλώρινα - (Α) Σ.Σ., (Β) Σ.Σ., (Γ) Σ.Σ. ΑΣΔΕΝ, μέλος ΔΕΤΑΒ (νομικό πρόσωπο δήμου Νάουσας), μέλος διοίκησης (ΔΑΚ) δημοτικού αθλητικού κέντρου για οκτώ χρόνια και δημοτικός σύμβουλος Νάουσας το 2010.

Κάτοχος του διπλώματος προπονητή μπάσκετ Α’ κατηγορίας και διαιτητή στην καλαθόσφαιρα, το οποίο απέκτησε από τη σχολή διαιτητών Νάουσας της ομοσπονδίας διαιτητών καλαθόσφαιρας Ελλάδος όπου αποφοίτησε στις 29-2-1988.

Το 1991, μαζί με τον τότε προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών και του Παναθηναϊκού Ρίτσαρντ Ντουξάιρ, διέμεινε για τρεις μήνες στη Βοστόνη των Η.Π.Α., όπου παρακολούθησε τα ντραφτ των Μπόλτον Σέλτικς στο πανεπιστήμιο του Πρόβινταντς και, στη συνέχεια, το καμπ μπάσκετ των Αχέπανς. Το 1992 συμμετείχε στο πανελλήνιο σεμινάριο προπονητών μπάσκετ στην Αρχαία Ολυμπία, όπου δίδαξε ο διάσημος Αμερικανός προπονητής της Ιντιάνα Μπόμπι Νάιτ.

Διετέλεσε προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ζαφειράκη και την ανέβασε την περίοδο 1983-1984 στην Α’ εθνική κατηγορία Ελλάδος, όπου αγωνίστηκε εκεί το 1984-1985. Από το 1985 έως το 1992 ήταν προπονητής του συλλόγου Φ.Α.Σ. Νάουσα, όπου η ομάδα ανδρών ανέβηκε και αγωνίστηκε το 1988-1989 στη Γ’ εθνική κατηγορία Ελλάδος. Την περίοδο 1985-1986 η ομάδα παίδων του Φ.Α.Σ. Νάουσα κατέλαβε την Τρίτη πανελλήνια θέση στο πρωτάθλημα παίδων, που διεξήχθη στο Αγρίνιο, ενώ την περίοδο 1988-1989 η ομάδα εφήβων κατέλαβε την έκτη πανελλήνια θέση στο πρωτάθλημα εφήβων στο Αίγιο όπου ήταν προπονητής.
Την περίοδο 2004-2005 υπήρξε συντονιστής της μικτής ομάδας κοριτσιών της Ε.ΚΑ.Σ. κεντρικής Μακεδονίας.

Εργάστηκε σαν προπονητής σε όλες τις βαθμίδες από τα παιδικά μέχρι την Α’
Τα τελευταία πέντε χρόνια είχε εκλεγεί τοπικός σύμβουλος στην Νάουσα με τον Κοινό Τόπο.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Τρίτης στην εκκλησία της Παναγίας. Η σορός θα βρίσκεται στον ναό από τις 13:00».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια