Στους οκτώ του κόσμου με «κατάθεση ψυχής» τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη-Μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της Γαλλίας με 67-62-Φωτορεπορτάζ από τον αγώνα

Με εκπληκτική εμφάνιση στην τελευταία περίοδο και ιδιαίτερα στα τελευταία λεπτά τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη επικράτησαν με 67-62 της Γαλλίας, ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων και προκρίθηκαν στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Γαλλική ομάδα που ήταν εξαιρετική πήρε από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα και έφθασε να προηγείται ακόμη και με 29-43 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Οι Θεσσαλονικείς μείωσαν σε 38-43, όμως οι Γάλλοι βρήκαν λύσεις και ανέβασαν πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο.

Η αντεπίθεση ξεκίνησε για τον Μαντουλίδη στα μέσα της τελευταίας περιόδου όταν ο Τσάμης με δύο τρίποντα μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά, για να πάρουν τη σκυτάλη αμέσως μετά ο Καλόγηρος με τον Νικολαΐδη με συνεχόμενα κλεψίματα και απίστευτης έμπνευσης καλάθια.

Τα Εκπαιδευτήρια προηγήθηκαν για πρώτη φορά  με 62-61, ενώ τη χαριστική βολή στους αντιπάλους της Ελληνικής ομάδας έδωσε ο Καλόγηρος με τρίποντο είκοσι δεύτερα πριν το τέλος (65-62). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με δύο βολές ο Ψαθάς που βοήθησε ιδιαίτερα στα ριμπάουντ και στην άμυνα.

Οκτάλεπτα: 10-15, 22-31, 41-50, 67-62
Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη (Αγγέλης-Χασιώτης): Γκύζης 5(1), Νικολαΐδης 28(1), Φρύδας, Φόρογλου, Τσάμης 8(2), Περρής 2, Κεραμάρης, Σίμογλου, Ψαθάς 4, Καλόγηρος 19(1), Ντίαθ 1, Κατσαούνης. 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια