Δουβίτσας: «Άμυνα και θέληση θα κρίνουν τον ημιτελικό»

Δηλώσεις για το Final four του κυπέλλου Ελλάδας γυναικών στα Χανιά έκανε ο προπονητής της Νίκης Λευκάδας, Νίκος Δουβίτσας στο https://lefkadasportnews.gr , που τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό η συμμετοχή στη διοργάνωση. Ότι θέλουν να παίξουν τελικό. Ότι είναι πιο έμπειροι από την προηγούμενη φορά. Μίλησε για τα θετικά και τα αρνητικά της Ευρωπαϊκής του εμπειρίας. Ενώ, υπογράμμισε ότι όποιος το θέλει περισσότερο και παίξει άμυνα θα πάρει την πρόκριση στον τελικό.
Αναλυτικά:

Πως βλέπει τη συμμετοχή του στο Final four:

«Το Final Four του κυπέλλου, είναι ένας θεσμός στον οποίο όλες οι ομάδες θέλουνε να συμμετάσχουν . Εξαρτάται  φυσικά τη κλήρωση θα σου πετύχει, γιατί αν πχ σου πετύχει ο Ολυμπιακός  είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσεις. Από την στιγμή που αποφύγαμε τον Ολυμπιακό παίξαμε με Αθηναϊκό, ένα δύσκολο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο, περάσαμε και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε ένα ακόμη Final Four. Αυτό που περιμένουμε εμείς στα Χανιά, είναι να παίξουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τη Δάφνη Αγ. Δημητρίου την Παρασκευή, που είμαστε περίπου ισάξιες ομάδες και θέλουμε να κερδίσουμε να πάμε πρώτη φορά στο τελικό».

Αν βοήθησε το σερί νικών που έκαναν:

«Βασικά φέτος με τη συμμετοχή μας στην Ευρώπη, είχαμε τα θετικά μας και τα αρνητικά μας, παρότι πολύ έλεγαν ότι με τα περισσότερα παιχνίδια θα βρεθούμε καλύτερα στο γήπεδο και θα μας κάνει καλό, εγώ πιστεύω ότι η Ευρώπη μας έκανε καλό εν μέρει. Η Ευρώπη μας κούρασε πάρα πολύ με τα συνεχόμενα πήγαινε-έλα. Αυτό όμως που μας έδωσε πάρα πολύ ήταν εμπειρία. Αυτό που εμείς θέλαμε ήταν από το παιχνίδι στο Μοσχάτο και μετά, αφού είχαμε ολοκληρώσει τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια να κάνουμε ένα σερί μέχρι τον Ολυμπιακό, με δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό γιατί δεν είχαμε τη δυνατότητα να χάσουμε άλλο παιχνίδι, ειδικά εντός έδρας. Το σερί ήρθε και παίζοντας καλό μπάσκετ, κάποιες κοπέλες βρήκαν ρυθμό και μας βοήθησαν περισσότερο, ειδικά κάποιες Ελληνίδες. Οι ξένες μας ανέβηκαν και αυτές και ήρθε το 7 στα 7».

Τι θα πει στα κορίτσια πριν το παιχνίδι της Παρασκευής:

«Αυτό θα πω είναι αυτό που είχα πει στα κορίτσια όταν παίξαμε με τον Πανιώνιο στον ημιτελικό στη Γλυφάδα. Ότι θα κερδίσει όποιος θα παίξει καλύτερη άμυνα και όποιος το θέλει περισσότερο. Πιστεύω, ότι όποια μπει μέσα με σκεπτικό να είναι πολύ δυνατή στην άμυνα και μετά να κοιτάξει την επίθεση, αυτός θα πάρει και το παιχνίδι. Όποια μπει μέσα, και πιστεύει επειδή κερδίσαμε τη Δάφνη εκτός έδρας με δύο ξένες ότι το παιχνίδι θα είναι εύκολο, τότε το παιχνίδι θα το χάσουμε. Εμείς θα στηριχθούμε πάρα πολύ στην άμυνα και μετά στην επίθεση».

Αν υπάρχει περισσότερη εμπειρία από την προηγούμενη φορά:

«Σαφέστατα, έχουμε την εμπειρία. Έχουμε πιο έμπειρες κοπέλες φέτος στην ομάδα. Όλοι μας γινόμαστε πιο έμπειροι και εγώ προσωπικά έχω γίνει πιο έμπειρος και με βοήθησε και το πρώτο Final four και η Ευρώπη φέτος. Γενικά είμαστε πιο έμπειροι και πιστεύω ότι θα το διαχειριστούμε καλύτερά από ότι το διαχειριστήκαμε την πρώτη φορά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι την πρώτη φορά αδικώ τον Πανιώνιο. Έπαιξε καλύτερα και κέρδισε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια