Ο «μετρ» του γυναικείου μπάσκετ, Μιχάλης Κυριακάκης, σχολιάζει τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας

Ο «μετρ» του γυναικείου μπάσκετ, Μιχάλης Κυριακάκης, εν όψει του Final four γυναικών στη πατρίδα του στα Χανιά, αρθρογραφεί και σχολιάζει τους δυο ημιτελικούς για λογαριασμό του Lefkadasportnews.gr:

«Επειδή παρακολουθώ είκοσι χρόνια όλα τα φάιναλ φορ του κυπέλλου στο γυναικείο μπάσκετ, πάντα τα θεωρούσα μια εορτή για τον χώρο, καθώς δεν έχει άλλη ευκαιρία να μαζευτούν στον ίδιο τόπο τέσσερις από τις καλύτερες ομάδες γυναικών της Ελλάδας.

Στην πατρίδα μου τα Χανιά και στο όμορφο κλειστό γήπεδο της Κλαδισού θα αναμετρηθούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Νίκη Λευκάδος και Δάφνη Αγίου Δημητρίου.

Τους αγώνες θα τους δει όλη η Ελλάδα καθώς θα μεταδοθούν από  την ΕΡΤ και όχι διαδικτυακά…

Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς θα παρακολουθήσει  ο κόσμος γυναικείο μπάσκετ ζωντανά εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ας δούμε τους δυο ημιτελικούς της Παρασκευής όπου οι νικήτριες ομάδες θα αναμετρηθούν την Κυριακή στον μεγάλο τελικό για την κατάκτηση της πρώτης κούπας για την φετινή χρονιά…

Πρώτο ματς στις 16.00 ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΔΑΦΝΗ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η ομάδα του νησιού, η μοναδική επαρχιακή ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 δείχνει φαβορί. Η συμμετοχή της φέτος στο Eurocup της έδωσε άλλα οκτώ δυνατά ματς, που αφού ξεπέρασε την κούραση των δυο ματς την εβδομάδα, το κέρδος από αυτά φάνηκε στο γήπεδο. Επτά συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα ανάμεσά τους και αυτή με την Δάφνη μέσα στο Μπραχάμι…Η κακή παρένθεση της ήττας από τον Ολυμπιακό θα απορροφηθεί από τον μηχανισμό της ομάδας μπροστά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης για πρώτη φορά σε τελικό στην δεύτερη παρουσία της σε φάιναλ φορ.

Ο Νίκος Δουβίτσας έχει την γνώση και τις ικανότητες να ετοιμάσει την Νίκη με τον καλύτερο τρόπο.

Η Δάφνη είναι μια από τις νέες δυνάμεις του γυναικείου μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχει για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ και έχει στον πάγκο της τον παλαιότερο κόουτς που κάθεται σε πάγκους γυναικείων ομάδων. Τον πολύπειρο Αντώνη Μπουμπού. Βασίζεται όπως και η Νίκη στις τρεις Αμερικανίδες της και την ομοιογένεια καθώς δεν έχει κάνει καμία αλλαγή στο αρχικό ράστερ της ομάδας όμως βαρόμετρο είναι τι θα κάνουν οι Ελληνίδες των δυο ομάδων καθώς με σκορ μόνο από τις ξένες δύσκολα κερδίζεις.

Αμφίρροπο ματς ανάμεσα σε δυο από τις καλύτερες ομάδες της Α1 γυναικών.

Ακολουθεί στις 19.00 η αναμέτρηση των αιωνίων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Μια άνιση μάχη καθώς ο νταμπλούχος Ολυμπιακός του Γιώργου Παντελάκη, μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου… με τρεις ξένες, την μισή εθνική Ελλάδας, αήττητος στις εγχώριες διοργανώσεις και με άλλο επίπεδο ομάδας καθώς με αυτό το ρόστερ στάθηκε αξιοπρεπέστατα σε δεκαοκτώ ματς Ευρωλίγκας …δείχνει ότι θα έχει εύκολο έργο να φτάσει στον τελικό.

Απέναντι του ο Παναθηναϊκός, σε ένα κακό διάλειμμα ενός χρόνου στην Α2 αφού κάνει περίπατο και επιστρέφει εκεί που ανήκει, μέσα σε βαρύ κλίμα από τον θάνατο του πολύ αγαπητού από όλους Θανάση Γιαννακόπουλου, θα κάνει το καλύτερο δυνατό βασισμένο στις Ελληνίδες παίκτριες του που κάνουν περίπατο στην κατηγορία. Ο κόουτς Καντζιλιέρης έχει διπλά του δυο από τα κορυφαία ονόματα που ανέδειξε το γυναικείο μπάσκετ: Τούλα Καλέντζου και Βασίλεια Γκουζίνη.

Ο Παναθηναϊκός έχει στο ρόστερ ένα κράμα έμπειρων και νεαρών κοριτσιών από τις ακαδημίες του στα πρωταθλήματα των οποίων το τριφύλλι σαρώνει.

Να σημειώσω είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει ομάδα της Α2 σε φάιναλ φορ κυπέλλου.

Πρώτη ήταν το 2013 με τον Πρωτεία Βούλας που μάλιστα είχε κατακτήσει το κύπελλο.

Ευχή όλων να γίνουν ωραία ματς να ευχαριστηθεί ο κόσμος… μακριά από γεγονότα που είναι της… μόδας τον τελευταίο καιρό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια