Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων τα αγόρια του Μαντουλίδη και τα κορίτσια του Ελληνικού Κολεγίου-Επικράτησαν με μεγάλες διαφορές των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στα σημερινά παιχνίδια-Φωτορεπορτάζ του Κώστα Γκόρα

Τα αγόρια των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και τα κορίτσια του Ελληνικού Κολεγίου, ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές των σημερινών κρίσιμων αγώνων για το Πρωτάθλημα Λυκείων καθώς επικράτησαν των αντιστοίχων ομάδων των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη με 73-45 και 69-32 αντίστοιχα. Ετσι θα εκπροσωπήσουν τη Θεσσαλονίκη και την  Βόρεια Ελλάδα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Καβάλα στις 4 και 5 Απριλίου.

Τίποτα δεν προμήνυε τόσο εύκολη επικράτηση του Μαντουλίδη στο παιχνίδι των αγοριών, καθώς οι παίκτες του Φρυγανιώτη έδειξαν αποφασισμένοι να πάρουν αυτοί το ροζ φύλλο στα πρώτα λεπτά, παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με διψήφια μάλιστα διαφορά.  Ο Μαντουλίδης προηγήθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της δεύτερης περιόδου με 24-23 και από εκείνο το σημείο ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι το φινάλε. Ο Φρυγανιώτης κατάφερε να μειώσει στο καλάθι στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου, όμως οι νικητές με συνεχόμενα τρίποντα του Νικολαΐδη και πολύ καλούς τους Ντίαθ και Περρή πήραν σημαντική διαφορά την οποία μεγάλωναν μέχρι το φινάλε. Από τους ηττημένους διακρίθηκε ο Παπασάβογλου. Στα αξιοσημείωτα η εντυπωσιακή κερκίδα των μαθητών των δύο σχολείων και μάλιστα σε.. γειτονικές θέσεις, δείχνοντας το ήθος που τους χαρακτηρίζει.

Αντίθετα το παιχνίδια των κοριτσιών ήταν παράσταση για έναν ρόλο, καθώς το Ελληνικό Κολέγιο πήρε εντυπωσιακή διαφορά από την αρχή την οποία κράτησε και αύξησε μέχρι τα τελευταία λεπτά.  Στα δυσάρεστα του αγώνα ο τραυματισμός της Σοφίας Γκρίτζαλη λίγο πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Για τις νικήτριες πολύ καλή ήταν και η Πολυμένη, ενώ η Γράψα πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους του Φρυγανιώτη. Αναλυτικά οι αγώνες:

Αγόρια

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη 45-73
Οκτάλεπτα: 16-11, 27-34, 38-51, 45-73
Διαιτητές: Τζιοπάνος-Κωνσταντινέλης
Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη (Μελετιάδης): Παπαμαργαρίτης 1, Παπασάβογλου Αν. 15(1), Λουλούδης 4, Βαζούκης 1, Μαργαριτόπουλος, Αργυρόπουλος 2, Σπόντης 9(1), Ανδρέου 6, Μουρατίδης 3, Βενετίδης 2, Γκοτζαμανίδης 2, Κοχλιαρίδης.
Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (Αγγέλης): Γκύζης 6, Νικολαϊδης 23(4), Φόρογλου 8(1), Περρής 12(3), Κεραμάρης, Σίμογλου, Ψαθάς, Καλόγηρος 9(1), Ντίαθ 11, Κατσαούνης 2, Τσάμης 2, Γκαντίδης.

Κορίτσια

Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-Ελληνικό Κολέγιο 32-69
Οκτάλεπτα: 3-19, 8-36, 21-54, 32-69
Διαιτητές: Κανσταντινέλης-Τσάνταλη
Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη (Μελετιάδης): Θεοδοσίου 3, Κουλιού, Στάθη, Κωνσταντινίδου, Γκομπετζισβίλι 4, Λυκίδου 2, Χρυσοστομίδου, Κλιματσάκη, Γράψα 15(3), Πετρίδου 5, Μπαχαρίδου 3, Σιδηροπούλου.
Ελληνικό Κολέγιο (Τσιότρας): Γκρίτζαλη 18(1), Λέξα 2, Πολυμένη 19(4), Φειδά 3(1), Μελενικιώτου 3, Θεοδώρου 7, Δαιμονάκου, Καζαμία, Μιχαηλίδου Κ. 6, Γενναίου, Μιχαηλίδου Ε., Βαντσιούρη 11(1). 





















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια