Θρίλερ από Rising και All Time Stars στο All Star Game του ΕΣΑΚΕ- MVP ο Φλιώνης-Φλιώνης: “Είχαμε κίνητρο”-Τι δήλωσαν Καλαφατάκης, Αλεξανδρής, Αγραβάνης-Θρίαμβος του Αγραβάνη στον διαγωνισμό καρφωμάτων- Ο Φλιώνης νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων- Νικητής το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής στον αγώνα με αμαξίδια

Οι Rising Stars πήραν το μάθημα τους στο ΕΚΟ All Star Game της Πάτρας και εμφανίστηκαν πιο έτοιμοι. Από την άλλη πλευρά οι All Time Stars έδειξαν πως όσο κι αν περάσει ο χρόνος, το μπάσκετ δεν ξεχνιέται. Ειδικά από αυτούς που το γνωρίζουν πολύ καλά. Οι νέοι αστέρες της Betshop Basket League ήταν οι νικητές του αγώνα της δεύτερης μέρας του ΕΚΟ All Star Game 2019, επικρατώντας με 120-115 και επιβεβαιώνοντας ότι “ο νέος είναι ωραίος” όσο κι αν “ο παλιός είναι αλλιώς”.

Οι δύο ομάδες, οι σταρ του μέλλοντος και εκείνοι του παρελθόντος προσέφεραν ένα ακόμη πολύ ωραίο παιχνίδι, με καλό ρυθμό, εντυπωσιακές ασίστ, αρκετά τρίποντα όμως στο τέλος το ταλέντο και η “φρεσκάδα” των Rising Stars υπερτερούσε της εμπειρίας και της ποιότητας των All Time Stars.

Οι All Time Stars άρχισαν καλά προηγούμενοι με 19-13 στο 7ο λεπτό όμως δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό και την ίδια αποτελεσματικότητα στη συνέχεια. Οι Rising Stars πήραν τον έλεγχο του αγώνα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 30-23.

Η διαφορά μεγάλωνε διαρκώς στη δεύτερη περίοδο (38-24 στο 12', 47-35 στο 15', 64-39 στο 18') και ολοκληρώθηκε με την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων στους 25 πόντους (72-47). Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι έγινε πιο ανταγωνιστικό. Οι All Time Stars “ροκάνισαν” τη διαφορά στους 13 στο τέλος της τρίτης περιόδου (93-80) και τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, πλησίασαν ακόμη περισσότερο (106-99) και το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα θρίλερ.

1:18 πριν το φινάλε με τρίποντο του Κώστα Χαραλαμπίδη, οι All Time Stars ισοφάρισαν στους 111 πόντους όμως ο Δημήτρης Φλιώνης απάντησε με τον ίδιο τρόπο (114-111 στα 55''). Με φόλοου του Λάζαρου Παπαδόπουλου έγινε το 114-113 όμως ο Φλιώνης “μίλησε” και πάλι από την περίμετρο (117-113 στα 20''). Ο Παπαδόπουλος μείωσε εκ νέου μετά από ασίστ του Χάρη Παπαγεωργίου (117-115 στα 7'') αλλά ο Βασίλης Χρηστίδης με τρίποντο “σφράγισε” τη νίκη των Rising Stars μέσα σε αποθέωση για νικητές και ηττημένους.

Δεκάλεπτα: 30-23, 72-47, 93-80, 120-115
Διαιτητές: Λόρτος-Τζιοπάνος-Τσιτρτσιμάλης
RISING STARS (Γ.Καλαφατάκης – Λ.Κακιούσης): Μωραίτης 14 (4), Φλιώνης 33 (6), Σκουλίδας 8 (2), Καμπερίδης, Χρηστίδης 18 (1), Λούντζης 17 (1), Αγραβάνης 9 (1), Κουρτίδης 2, Τζουμάνης 7, Κλωνάρας 1, Βουλγαρόπουλος 8, Καμαριανός.
ALL TIME STARS (Β.Αλεξανδρής – Γ.Μπουσβάρος): Καλαϊτζής 1, Φώτσης 20 (6), Χατζηβρέττας 2, Παπαδόπουλος 28, Κακιούζης 12, Γιαννούλης 3, Χαραλαμπίδης 18 (4), Καρατζουλίδης, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου 5, Χατζής 20 (3), Ρεντζιάς 2, Παπαμακάριος 6 (2).


MVP ο Φλιώνης



Μετά τη νίκη του στον διαγωνισμό τριπόντων, ο Δημήτρης Φλιώνης αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Είχε 33 πόντους με 1/1 βολή, 7/9 δίποντα, 6/8 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ και έξι ασίστ!

Φλιώνης: “Είχαμε κίνητρο”-Τι δήλωσαν Καλαφατάκης, Αλεξανδρής, Αγραβάνης

Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας στο ΕΚΟ All Star 2019 αφού κέρδισε τον διαγωνισμό των τριπόντων και ανακηρύχθηκε και MVP του παιχνιδιού, μεταξύ των Rising Stars και των All time Stars. Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε: “Ήταν μια ωραία γιορτή, ένα όμορφο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε. Πιστεύω πως το ευχαριστήθηκε και ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και αυτοί που παρακολούθησαν την εκδήλωση από το σπίτι. Εδώ στην Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μας και είχαμε κίνητρο να αποδώσουμε καλά απέναντι σε φίλους και ανθρώπους του ελληνικού μπάσκετ. Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στη γιορτή του μπάσκετ, πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα τον διαγωνισμό των τριπόντων και ανακηρύχτηκα και πολυτιμότερος της αναμέτρησης”.

Ενώ όσον αφορά την συμμετοχή του στον αυριανό διαγωνισμό των τριπόντων μαζί με τους λεγόμενους… μεγάλους του αθλήματος τόνισε: «Είναι ένας τελικός και πάμε να σουτάρουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Περιμένω αύριο να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος γιατί αγωνιζόμαστε στην πόλη μου, που αγαπάει το μπάσκετ».

O προπονητής της νικήτριας ομάδας (Rising Stars), Γιώργος Καλαφατάκης τόνισε μετά τον τέλος του αγώνα: «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς άγχος, γιορτή, που όλοι το απόλαυσαν και είχε και συναρπαστικό τέλος. Είπα στους παίκτες μου στο ημίχρονο πως δεν πρέπει να χαλαρώσουν γιατί απέναντι τους βρίσκονται τεράστιοι παίκτες. Το έδειξαν άλλωστε και οι αντίπαλοι τους στο παρκέ, όπου το ματς έγινε στο τέλος ντέρμπι. Οι δικοί μου καλαθοσφαιριστές είναι ακόμα άπειροι αλλά με αρκετό ταλέντο. Στο τέλος όμως διαχειρίστηκαν καλά τον αγώνα και επικρατήσαμε. Δεν φοβήθηκαν ούτε υποτίμησαν τα «ιερά τέρατα» που είχαν ως αντιπάλους. Φυσικά δεν είχε καμία σημασία ποιος θα ήταν ο τελικός νικητής αλλά να κερδίσει το μπάσκετ. Είμαστε όλοι άνθρωποι του μπάσκετ εγώ, ο Γιωργής (Μπουσβάρος) και ο Βαγγέλης (Αλεξανδρής) και προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο για το άθλημα”.

Όταν ρωτήθηκε για την στήριξη της ΕΚΟ στην διεξαγωγή του ALL Star Game τόνισε: «Eίμαι ευτυχής που λόγω της ΧΑΝΘ γίνεται εδώ η διοργάνωση, όπως πέρσι διεξήχθη στην Πάτρα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Θεσσαλονίκη είναι μπασκετομάνα και το συγκεκριμένο γήπεδο ιστορικό. Δεν είναι η διοργάνωση μόνο τα παιχνίδια, είναι όλο το τριήμερο. Είχε νωρίτερα ματς με αμαξίδια, εκδήλωση στο Πλαγιάρι, σεμινάριο προπονητών, επισκέψεις με κοινωνικό ρόλο. Εγώ έχω εδώ διπλό ρόλο, σαν προπονητής και ως εκπρόσωπος των πετρελαίων.

Μετά τα Χανιά το 2014, έπρεπε να αναβιώσει το όλο γεγονός, το υποσχεθήκαμε και το κάναμε πραγματικότητα. Είναι προβολή για την εταιρία και κάνει και καλό για να διαφημίζεται του μπάσκετ. Να δει το μπάσκετ και η κοινωνία μας καλύτερες μέρες” και κατέληξε: “Οι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να δίνουν πίσω μέρος από τα κέρδη τους. Επειδή ζούσα από το μπάσκετ κάνω ότι μπορώ να του δώσω ότι μπορώ πίσω. Έχουμε κάνει γενικότερα πολλές δράσεις για την κοινωνία και τον αθλητισμό επειδή είμαι άνθρωπος του μπάσκετ. Γενικά βοηθάμε όλα τα αθλήματα και στην Εθνική ομάδα, είμαστε και σε άλλους πολλούς τομείς”.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής κοουτσάρισε μαζί με τον Γιωργή Μπουσβάρο του All Time Stars και είπε μετά το παιχνίδι: «Το έζησα όπως πρέπει να το ζήσει ένας προπονητής που έχει μεγαλώσει σε αυτό το γήπεδο, με την ίδια συγκίνηση. Εκτός του ότι βρίσκεσαι με γνωστούς, φίλους και συνεργάτες όπως είναι ο Γιωργής Μπουσβάρος, αντιπάλους όπως είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης με τον Λευτέρη Κακιούση, είχα την τιμή και την ευτυχία να κοουτσάρω ζωντανούς θρύλους του ελληνικού μπάσκετ και με τέσσερις εξ’ αυτών είχα συνεργαστεί, με το Χάρη Παπαγεωργίου, ήμασταν συμπαίκτες. Αν αναλογιστείτε πόσοι τίτλοι ήταν από τη δική μας πλευρά, θα ιδρώσετε για να τους μετρήσετε. Είχα ένα κομμάτι συγκίνησης γιατί γυρίζει το μυαλό μου πίσω. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ ευχάριστο και συναρπαστικό. Τα νέα παιδιά είναι πολύ καλοί παίκτες, βοήθησε και ο Γιώργος λίγο, να δώσει κάποιες ανάσες. Θα σταθώ σε δύο παραμέτρους. Συγχαρητήρια στον Γιώργο και στη χορηγό εταιρεία ΕΚΟ, γιατί αυτός ο θεσμός πρέπει να συνεχιστεί, είναι κάτι που το θέλει το ελληνικό μπάσκετ και το χρειάζεται. Είδατε σήμερα πόσα παιδιά ήταν στο γήπεδο. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια γιατί χρειάζεται. Παραμένουμε ενεργοί κι εγώ και ο Γιωργής και χαρήκαμε πολύ αυτήν την εκδήλωση».

Ο Γιάννης Αγραβάνης που ήταν ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων δήλωσε: «Δε νομίζω ότι με δυσκόλεψε κάτι. Όλα τα έκανα με ευχαρίστηση, χωρίς άγχος και πίεση γιατί όλοι ήρθαμε εδώ για μία γιορτή του ελληνικού μπάσκετ. Παίξαμε με τους μεγάλους ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και προσπαθήσαμε να ανταμείψουμε τον κόσμο που ήρθε με θέαμα και με περισσότερη δράση» είπε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν έχει σκεφτεί τα αυριανά καρφώματα. «Ακόμα δεν έχω σκεφτεί είναι πολύ νωρίς. Θα το σκεφτώ το βράδυ και βλέπουμε. Μπορεί να συμβουλευτώ και τον αδερφό μου για καμιά ιδέα». Όσο για το αν είχε σκεφτεί τα σημερινά ή του βγήκαν αυθόρμητα; «Τα σημερινά καρφώματα, τα είχα προετοιμάσει κυρίως στο μυαλό μου και δεν ήταν κάτι δουλεμένο. Είναι κάτι που μου αρέσει και μου βγαίνει αυθόρμητα» ήταν η απάντηση του Γιάννη Αγραβάνη.

Θρίαμβος του Αγραβάνη στον διαγωνισμό καρφωμάτων


Τρεις προσπάθειες του πήραν το απόλυτο στη βαθμολογία, ενώ η τέταρτη άγγιξε το τέλειο. Ο Γιάννης Αγραβάνης του Περιστερίου Βίκος Cola με τρία 50άρια και ένα 49 στη βαθμολογία των κριτών κατάκτησε τον φετινό Betshop διαγωνισμό καρφωμάτων των Rising Stars.

Ο Γιάννης Αγραβάνης επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Γιώργου Καμπερίδη του Πανιωνίου, που στην πρώτη του προσπάθεια ήταν άκυρος.

Στον πρώτο γύρο ο Αγραβανης βαθμολογήθηκε με 50+50 και ο Καμπερίδης με 44+46. Επίσης συμμετείχαν ο Στράτος Βουλγαρόπουλος του Άρης και ο Νίκος Καμαριανός του Πανιωνίου.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Γιώργος Μπουσβάρος, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Γιώργος Καλαφατάκης, Λευτέρης Κακιούσης και Παρασκευάς Μουρατίδης.

Ο Γιάννης Αγραβάνης θα συμμετάσχει στον Betshop διαγωνισμό καρφωμάτων της Κυριακής μαζί με τους Θανάση Αντετοκούνμπο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, Οκτάβιους Έλις του Προμηθέα, Τζαβόντε Χόκινς του Χολαργού, Βινς Χάντερ της ΑΕΚ, Ντάνι Αγκμπελέσε του Χολαργού και Ρονάλντας Ρουτκάουσκας του Ηρακλή.

Ο Φλιώνης νικητής στο διαγωνισμό τριπόντων


Αυτή τη φορά ο Νίκος Χατζής... δεν τα κατάφερε. Ο νέος, ο Δημήρρης Φλιώνης, αποδείχθηκε ωραίος, νικώντας στον τελικό του Betshop διαγωνισμού τριπόντων τον παλιό Νίκο Χατζή. Παράλληλα ο γκαρντ του Άρη κέρδισε και τη συμμετοχή στον μεγάλο Betshop διαγωνισμό τριπόντων της Κυριακής (10/2).

Στον πρώτο γύρο ο Φλιώνης και ο Χατζής με 14 και 10 πόντους αντίστοιχα, πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, αφήνοντας πίσω τους τούς Μιχάλη Λούντζη (9π., Λαύριο Aegean Cargo), Διονύση Σκουλίδα (7π., Χολαργός) και Γιώργο Ζωγράφο (4π., Αχ. τριανδρίας). Ο τελευταίος είχε αναδειχθεί νικητής την προηγούμενη ημέρα ανάμεσα στους μαθητές της πόλης.

Να σημειωθεί πως ο Νίκος Χατζής ήταν νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων το 1999 αλλά και το 2003.

Betshop διαγωνισμός τριπόντων

Δημήτρης Φλιώνης 13 (14)
Νίκος Χατζής 10 (10)
Μιχάλης Λούντζης - (9)
Διονύσης Σκουλίδας - (7)
Γιώργος Ζωγράφος - (4)

Νικητής το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής στον αγώνα με αμαξίδια


Ο αγώνας ομάδων με αμαξίδια του ΟΣΕΚΑ έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι των ΕΚΟ All Star Games. Το φετινό δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Οι αθλητές κέρδισαν το χειροκρότημα του κόσμου της Θεσσαλονίκης που βρέθηκε στο “Nick Galis Hall” αναδεικνύοντας με τις προσπάθειες τους στο παρκέ, το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

Αντίπαλοι ήταν ο Όλυμπος και ο Κίσαβος και ο αγώνας ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικός. Οι αθλητές των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, σε έναν αγώνα που είχε μόνο νικητές. Για την ιστορία ο Κίσαβος επικράτησε με 37-31, έχοντας το προβάδισμα από το ημίχρονο με 24-10.

Αγωνίστηκαν οι:

Όλυμπος (Καμουράν Οζντεμίρ): Χαλδαίος, Παπαδόπουλος, Βάσσης, Σταμάτης, Τσαπανίδης, Χαμάντι, Μαρτσάκης, Τσαουσίδης, Δίτσης, Κεφαλάς, Διμπιτούζης, Κωνσταντινόπουλος.
Κίσαβος (Ευδοξία Καρυοφυλλάκη): Μακρής, Ράσσα, Γκοτζαράι, Κοντογιάννης, Φιλίππου, Στυλιανάκης, Τσίλης, Τσίνταρης, Παπαδόπουλος, Μιμικός, Πλεξίδας, Μάμαλος.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια