Γιαννικόπουλος: "Υπάρχει πίστη για ανάκαμψη της ομάδας"

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, για το νέο τεχνικό δίδυμο της ομάδας, τους Γιάννη Χατζούλη και Άλκη Μιχαηλίδη, αλλά και για το "κεφάλαιο" κόσμος μίλησε ο Θάνος Γιαννικόπουλος.

"Κοιτάμε την νίκη σε κάθε παιχνίδι, υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ"

Ο general manager του Απόλλωνα Καλαμαριάς δήλωσε στο mgsksapollon.gr: "Η ομάδα είναι αλήθεια ότι βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι λόγω των έξι συνεχόμενων ηττών. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η ομάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Μπορεί οργανωτικά να είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, απλά αυτό που λείπει αυτή την στιγμή είναι τα αποτελέσματα, δηλαδή οι νίκες.

Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ξεκίνημα της χρονιάς. Σχετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα, υπάρχουν πολλές δικαιολογίες. Υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί ενώ τα περισσότερα από αυτά τα έξι ματς χάθηκαν στον πόντο (σ.σ. στους αγώνες απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου και τον ΓΑΣ Κομοτηνή, ο Απόλλων Καλαμαριάς ηττήθηκε στην παράταση). Ενδεχομένως να έχει παίξει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Ενδεχομένως και όχι βέβαια, γιατί μπορεί αντίστοιχα κάποια άλλα ματς να τα έχεις κερδίσει από τον παράγοντα τύχη. Το ζουμί, πάντως, είναι ότι η ομάδα την δεδομένη χρονική περίοδο είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.

Θεωρώ ότι αυτό που της λείπει αυτή την στιγμή, είναι μια νίκη. Και από εκεί και πέρα, αφού αλλάξει η ψυχολογία των παιδιών, ο δρόμος μπροστά μας θα είναι πολύ καλύτερος. Η ψυχολογία των παιδιών είναι καλή σε γενικές γραμμές παρ' όλες τις συνεχόμενες ήττες. Η αλλαγή του προπονητή είναι αλήθεια πως άλλαξε το κλίμα. Υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη στο τεχνικό τιμ. Και λόγω της εγνωσμένης αξίας του προπονητικού τιμ, υπάρχει αισιοδοξία ότι από εδώ και πέρα η ομάδα θα κινηθεί με σταθερά βήματα και στο τέλος δεν θα έχει προβλήματα.

Έχουμε πίστη ότι θα «έρθει» η ανάκαμψη και έχουμε στόχο την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Εμείς αυτή την στιγμή δεν στοχεύουμε σε παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Λέμε ότι στις εναπομείναντες 9 αγωνιστικές, πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Δεν στοχεύουμε σε κάποιο παιχνίδι. Κοιτάμε αγώνα με αγώνα ξεχωριστά και να «μαζέψουμε» όσες περισσότερες νίκες μπορούμε".

"Έχουμε προπονητές εγνωσμένης αξίας, τους «τράβηξε» στον Απόλλωνα η οργάνωση της ομάδας"

Για τους Γιάννη Χατζούλη και Άλκη Μιχαηλίδη -δύο προπονητές με εμπειρία, κοουτσάροντας στη Β' Εθνική- οι οποίοι δήλωσαν πως το οργανωτικό κομμάτι του Απόλλωνα Καλαμαριάς αποτέλεσε κίνητρο και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να δεχτούν να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας: "Το προπονητικό τιμ της ομάδας είναι εγνωσμένης αξίας. Όπως είπαν οι ίδιοι, σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους αποτέλεσε η οργάνωση της ομάδας. Ενδεχομένως αν δεν υπήρχε αυτή η οργάνωση, να μην έπαιρναν αυτή την απόφαση. Θεωρώ ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Ήταν προπονητές για πολλά και συνεχόμενα χρόνια σε ομάδες της Β' Εθνικής. Άρα, το γεγονός ότι «κατέβηκαν» κατηγορία και δέχτηκαν την πρόταση του Απόλλωνα, θεωρώ ότι κάτι δείχνει...

Δείχνει ότι από την στιγμή που η ομάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και της έλειπαν νίκες, νομίζω πως αυτό που τους «τράβηξε» είναι το οργανωτικό κομμάτι. Κάτι είδαν σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται".

Για την συνέχεια: "Θέλω να πω ότι εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στην ομάδα. Σίγουρα η βαθμολογική της θέση, την αδικεί. Αδικεί όλη την προσπάθεια που γίνεται οργανωτικά, αδικεί όλη την προσπάθεια των παιδιών. Δεν παύει, όμως, να υπάρχει πίστη στην ομάδα. Πίστη για καλύτερα αποτελέσματα και πίστη για καλό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία. Και όπως προείπα, κοιτάμε και «ψάχνουμε» την νίκη σε κάθε παιχνίδι. Δεν στοχεύουμε σε κάποιον αγώνα".

"Αυτή την περίοδο η στήριξη του κόσμου χρειάζεται περισσότερο από ποτέ..."

Για την απαραίτητη στήριξη του κόσμου προς την ομάδα σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου: "Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ πως λόγω των συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, ενδεχομένως να έχει πικραθεί ο κόσμος. Θα περίμενε μια διαφορετική πορεία από την ομάδα. Όμως πάντα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και φίλαθλοι της ομάδας που μας στηρίζουν συνεχόμενα. Λόγω της κρίσιμης καμπής στην οποία βρίσκεται η ομάδα αυτή την στιγμή και της βαθμολογικής της θέσης, έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της βοήθειας του κόσμου και τον καλούμε από αυτή την Κυριακή κιόλας (σ.σ. στο ματς με τον Π.Σ. Ευκαρπίας) να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα. Κι εμείς αυτό που υποσχόμαστε είναι ότι θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να φτάσουμε στη νίκη".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια