Ο Μιχάλης Κυριακάκης αναλύει την ΤΤΤ Ρίγα, επόμενη αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών

Από τον Μιχάλη Κυριακάκη, πήραμε και δημοσιεύουμε την ανάλυση της ΤΤΤ Ρίγα, επόμενης αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών:

«Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Λετονία για να δώσει το δωδέκατο ματς στην Ευρωλίγκα γυναικών. Αντίπαλος του η ΤΤΤ Ρίγα που παρότι προέρχεται από βαριά ήττα (100-75 στην Γαλλία), έχει πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις έχοντας έξι νίκες και πέντε ήττες με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκα.

Στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός είχε κάνει την χειρότερη φετινή του εμφάνιση και έχασε 51-70. Ας θυμηθούμε ποια είναι η ΤΤΤ Ρίγα.

Η πρωταθλήτρια Λετονίας έχει κοινή πορεία όσο και χαρακτηριστικά με την ομάδα του Πειραιά. Ήταν πέρυσι και αυτή στο Eurocup και μάλιστα στον ίδιο όμιλο όπου είχε νικήσει και στα δυο ματς. Πέρασε στους ομίλους της Euroleague με προκριματικούς αγώνες αφού απέκλεισε την περσινή φιναλίστ Ιταλική Βενετσια με δυο νίκες.

Έχει στο ροστερ σχεδόν όλη την Εθνική ομάδα της χώρας με επικεφαλής την πολύπειρη Γκουντα Μπασκο (το νο 8 στην φωτό) που μετά από μια σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη αποφάσισε να αγωνιστεί στα τελειώματα της στη χώρα της παραμένοντας κορυφαία, την Ιεβα Πουλβερε (η πρώην Κραστινα αφού το καλοκαίρι παντρεύτηκε).

Ήρθε η ύψους 1.96 σέντερ Κριστιν Βιτολα μετά το πέρασμα της από σχεδόν όλη την Ευρώπη και… γέμισε το ροστερ με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η νέα γενιά του Λετονικού μπάσκετ που θυμίζω ότι έδωσε το παρόν στο Παγκόσμιο της Ισπανίας ενώ προκρίθηκε άνευ αγώνων στο Πανευρωπαϊκό του 2019 που θα διεξαχθεί στην χώρα τους και την Σερβία...

Έχει και φέτος στον πάγκο της τον κόουτς της εθνικής Λετονίας Μαρτινς Ζιμπατς. Όσο για ξένες; Έχει μόνο δυο Αμερικάνες. Την ευρισκόμενη για τρίτο χρόνο στην ομάδα την ποιντ γκαρντ, την σπουδαία Σει Πεντι καθώς και την νεοαφιχθείσα φόργουορντ από την Ουγγρική Πεκς απόφοιτο του Φλόριντα Στειτ Αιβερι Σλοτερ. Τέλος το ρόστερ παραμένει το ίδιο με τον πρώτο γύρο καθώς δεν έχει γίνει κάποια προσθαφαίρεση στην ομάδα.

Έχει όμως μια σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό. Δεν είναι πρωτάρα στην Ευρωλίγκα και το βασικότερο προέρχεται από πολύ δυνατούς αγώνες καθώς συμμετέχει σε ...δυο Λίγκες.  Στην LSBL που λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Βόρεια Ευρώπη και την EWBL το πρωτάθλημα των Βαλτικών χωρών. Στο δε αδύνατο Λετονικο μπαίνει κατευθείαν στην φάση των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην χώρα της Βαλτικής και το βοηθητικό γήπεδο της επιβλητικής Αρένα Ρίγα, όπου πέρυσι πολέμησε και έχασε στις λεπτομέρειες, για να τα δώσει όλα όπως κάνει πάντα.

Τα τρία ματς που απομένουν για να αποχαιρετήσει την φετινή Ευρωλίγκα ο Γιώργος Παντελακης θέλει να μετουσιώσει όλη την εμπειρία που μάζεψε η ομάδα φέτος στις καλύτερες εμφανίσεις της και να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την μέχρι τώρα πρώτη παρουσία του στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το αξίζει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια