Πρώτη στον όμιλο η Εθνική Ανδρών-Επικράτησε στην Γερμανία με 69-63 και θα συμμετάσχει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Παγκοσμίου-Τι δήλωσαν Ζήσης, Βασιλόπουλος, Μαργαρίτης, Σκουρτόπουλος-Φωτορεπορτάζ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από το παιχνίδι

Η Εθνική Ανδρών πήρε τη νίκη εκτός έδρας από την Γερμανία με το τελικό 63-69 στο Μπάμπεργκ με την ομάδα να καλεί και τον Νίκο Ζήση στο φινάλε για το τελευταίο «Ελλάς!» της προκριματικής Φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Η Ελλάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της με μόλις μία ήττα παθητικό σε αυτή τη φάση που οδηγεί στην Κίνα!

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στη μεγαλύτερή του διάρκεια, αλλά όταν χρειάστηκε η ελληνική ομάδα έκανε το βήμα μπροστά και πήρε τη νίκη που ήθελε, η οποία την φέρνει και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης της τελικής φάσης που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα.

Διαιτητές: Koζλόβσκις (Λετονία), Μεστρ (Γαλλία), Μπελιάκοφ (Ρωσία)
Δεκάλεπτα: 16-15, 34-33, 47-50, 63-69

Η στατιστική της αναμέτρησης:


Ζήσης: «Θα κρατήσω στην καρδιά μου τη στιγμή»

Ο Νίκος Ζήσης έδωσε το «παρών» στο γήπεδο και μάλιστα φώναξε και στο τέλος το «Ελλάς!» με τους Έλληνες διεθνείς.

Ο Έλληνας γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται στην Μπάμπεργκ, είχε να πει μόνο τα καλύτερα για την Εθνική Ομάδα και τους παίκτες που βοήθησαν στο να φτάσει σε αυτό το 11-1 και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

«Τα παιδιά έκαναν φανταστική εμφάνιση. Το παιχνίδι κρίθηκε στο δυναμισμό που είχαμε σε όλες τις φάσεις, κάτι που δεν περίμεναν οι Γερμανοί. Οι παίκτες μας έβαλαν το κορμί τους σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες. Όλα τα παιδιά είναι άξια, ακόμη περισσότερο ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, που μετά από όσα έχει περάσει αξίζει μια θέση στην Εθνική. Μια ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Βαγγέλη Μαργαρίτη, που μέχρι τα 30 έπαιζε στην Α2 και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση», ανέφερε ο άσος της Μπάμπεργκ, στον οποίο οι παίκτες αφιέρωσαν τη νίκη.

Ο Ζήσης παραδέχθηκε πως περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή: «Εδώ και δύο μήνες, από τότε που έμαθα πως θα γίνει το παιχνίδι εδώ. Τα παιδιά τελείωσαν με τον ιδανικό τρόπο ένα προκριματικό γύρο και έχουμε όλα τα φόντα να προχωρήσουμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Έλληνας γκαρντ, στάθηκε σε έναν άλλον Έλληνα γκαρντ: «Είχα δει τον Κόνιαρη πριν από ενάμιση χρόνο, στο τουρνουά του Μπαϊρόιτ και θεωρώ πως έχει μεγάλα φόντα. Αλλά εδώ μιλάμε για μια συμμετοχή 30 παιδιών. Μπράβο σε όλους και χαίρομαι για όλους. Δεν υπάρχει αντάλλαγμα στο να εκπροσωπείς τη χώρα σου».

Για τον ίδιο η στιγμή ήταν ξεχωριστή: «Ήταν σίγουρα διαφορετικά. Μια στιγμή που θα κρατήσω στην καρδιά μου. Ξέχωρα όμως από την βράβευση, ήταν περίεργο, γιατί είμαι σε ένα γήπεδο που έχω ζήσει πολλά να ακούω το «Ελλάς! Ελλάς!», να βλέπω γνώριμα πρόσωπα από τους «Πελαργούς»... Ήταν σίγουρα μια διαφορετική στιγμή».
  
Βασιλόπουλος: «Δεν σκέφτομαι το φινάλε, τώρα έχω αρχίσει!»

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν και οδήγησαν την Εθνική Ομάδα στη νίκη επί της Γερμανίας στο Μπάμπεργκ.

Δείτε τι δήλωσε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης: «Ήταν ένα πολύ σκληρό ματς. Όταν ηρεμήσαμε και είδαμε πιο καθαρά τις φάσεις πήραμε μια διαφορά. Στο πρώτο μέρος ήμασταν αγχωμένοι και πιεσμένοι, αλλά δεν κάναμε σε κανένα σημείο πίσω. Χαίρομαι πολύ που έζησα όλη τη διαδικασία των προκριματικών, νιώθω ευλογημένος που έπαιξα και στα δώδεκα παιχνίδια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που καταφέραμε. Το να μαζεύεσαι και να κάνεις δύο προπονήσεις πριν τον αγώνα, είναι δύσκολο να γίνεις ομάδα. Χαίρομαι γιατί δείξαμε ότι όταν θέλουμε μπορούμε να παίξουμε ομαδικά και να έρθουν τα αποτελέσματα. Δεν σκέφτομαι καν το φινάλε, τώρα έχω αρχίσει».

Μαργαρίτης: «Χαρούμενος που φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης για μία ακόμη φορά σε αυτά τα "παράθυρα" της FIBA, σε αυτό το δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019, ήταν εκεί για να βοηθήσει ουσιαστικά την Εθνική Ομάδα.

Απέναντι στην Γερμανία ήταν από τους κορυφαίους και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Η Γερμανία έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά ματσάραμε τη δύναμη και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Χαιρόμαστε για την πορεία μας στα παράθυρα και τώρα βλέπουμε τα τελικά. Ο Νίκος Ζήσης έχει δώσει και την ψυχή του για την Εθνική, ο κόσμος ήταν φανταστικός και εδώ. Εμείς δίνουμε ό,τι έχουμε στο γήπεδο. Δεν σκέφτομαι τι θα γίνει μετά, αλλά ότι είχα την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».

Σκουρτόπουλος: «Ιδανικό φινάλε στα προκριματικά»

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και χαρακτήρισε ιδανικό το φινάλε με τη νίκη επί της Γερμανίας.

Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώσαμε με αυτόν τον τρόπο την πορεία μας στα προκριματικά κερδίζοντας μια εξαιρετική ομάδα εκτός έδρας. Αυτή η νίκη είναι το ιδανικό φινάλε στη διαδρομή μας. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου, όπως και τη Γερμανία για την πρόκρισή της. Πιστεύω πως θα έχουν πολύ δυνατή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Γερμανία φάνηκε να έχει περισσότερο άγχος από μας μετά την ήττα στο Ισραήλ. Προσπαθήσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και δημιουργήσαμε πολλά σουτ από μέσα προς τα έξω. Ελέγξαμε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, είχαμε βελτιωμένα ποσοστά στα σουτ και κερδίσαμε. Ολοκληρώσαμε με 11-1, ένα εξαιρετικό ρεκόρ, παίζοντας μόνο σε ένα-δύο παιχνίδια με παίκτες Ευρωλίγκας. Χρησιμοποιήσαμε 30 παίκτες συνολικά στη διαδικασία αυτή και όλοι έπαιξαν με την καρδιά τους και βοήθησαν την Εθνική».

Από πλευράς παικτών, ο Γιάννης Αθηναίου σημείωσε: «Περιμέναμε πως η Γερμανία θα παίξει πολύ επιθετική άμυνα. Από την αρχή πίεζαν πολύ και ήθελαν να μας βγάλουν από το παιχνίδι μας. Στην αρχή είχαμε κάποια άστοχα σουτ, αλλά μείναμε μέσα στο παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σαν ομάδα και πήραμε τη νίκη. Συγχαρητήρια στη Γερμανία. Για μας είναι πολύ σημαντική στιγμή, γιατί από το πρώτο ματς στο Λέστερ μέχρι τώρα, όλοι δώσαμε το 100% για να πετύχουμε το στόχο μας και φέραμε εις πέρας την αποστολή μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο σταφ και όλους όσοι είναι γύρω από την ομάδα».

Χένρικ Ρεντλ (ομοσπονδιακός τεχνικός Γερμανίας): «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Έδειξαν σε όλη τη διάρκεια των προκριματικών πόσο καλή ομάδα είναι, μας κέρδισαν εντός και εκτός έδρας και συνεπώς αξίζουν την πρώτη θέση του ομίλου. Στο τέλος πέτυχαν κάποια μεγάλα σουτ. Το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό, εμείς χάσαμε κάποια εύκολα σουτ και χάσαμε το ρυθμό μας στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ είχαμε και πολλά χαμένα ριμπάουντ. Νομίζω αυτά τα στοιχεία στοίχισαν την ήττα. Πάντως καταφέραμε να περάσουμε από έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, το Ισραήλ και η Γεωργία. Είμαι περήφανος για τα 27 παιδιά που έπαιξαν στα προκριματικά, έδωσαν και την καρδιά τους και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον με αυτά τα νεαρά παιδιά. Θα μάθουμε και θα γίνουμε καλύτεροι».

Αντρέας Ομπστ (παίκτης Γερμανίας): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε πολλά λάθη, χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, παλέψαμε ως το τέλος αλλά δεν τα καταφέραμε. Έχουμε μπροστά μας τα τελικά και συνεχίζουμε. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την παρουσία του στο γήπεδο και την όμορφη ατμόσφαιρα».




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια