Η καρδιά του μπάσκετ χτυπάει στη Θεσσαλονίκη-Ολοκληρώθηκε το πρώτο Σεμινάριο του 2019 από τον ΣΕΠΚ-Gala party γεμάτο μπάσκετ στο φινάλε μιας υπέροχης μέρας-Επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου-Φωτορεπορτάζ

Το σκηνικό που στήθηκε σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, την πλατεία Αριστοτέλους, ήταν το ιδανικότερο. Μία μπασκέτα ήταν αρκετή. Δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών συμμετείχαν σε διαγωνισμούς υπό το βλέμμα υψηλών προσκεκλημένων.

Ήταν το... πρόγευμα της δεύτερης μέρας του ΕΚΟ All Star Game 2019. Σε μία υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα, η εκδήλωση που διοργανώθηκε συγκέντρωσε πολλούς Θεσσαλονικείς. Οι νεότεροι συμμετείχαν στους διαγωνισμούς με έπαθλα μπάλες Spalding, φανέλες του ΕΚΟ All Star Game και ένα ποδήλατο από την εταιρία Athlos. Παρών και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν οι υψηλές παρουσίες. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος έπαιξε “one on one” με όσους το επιθυμούσαν, ο Παναγιώτης Γιαννάκης εμψύχωνε τους μικρότερους ενώ παρόντες στην εκδήλωση ήταν ακόμη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ.Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ κ.Ρομπέρτο Καραχάννας, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος και οι Γιώργος Καλαφατάκης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Χατζής και Δημήτρης Πατρίκης.





Ολοκληρώθηκε το πρώτο Σεμινάριο του 2019 από τον ΣΕΠΚ


Με επιτυχία στέφθηκε το πρώτο Tοπικό Σεμινάριο του ΣΕΠΚ για το νέο έτος, το οποίο διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του ΕΚΟ All Star Game ‘19. Οι ομιλητές ανέλυσαν σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού εμβαθύνοντας σε επιμέρους λεπτομέρειες, ενώ κι οι παρευρισκόμενοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον ρωτώντας για να λύσουν τυχόν απορίες.

Το Σεμινάριο ξεκίνησε με τον Χρήστο Μαρμαρινό να φέρνει την επιστήμη της στατιστικής και της οικονομολογίας πιο κοντά στον Έλληνα προπονητή αναλύοντας το «advance stats for game analysis». Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε στον προπονητής της Εθνικής Παμπαίδων, Θόδωρο Αστεριάδη, ο οποίος προσπάθησε να εμβαθύνει στην «open motion», τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και πράξης. Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τον πρώην προπονητή του Ηρακλή και νυν των Μαχητών Δόξας Πεύκων, Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να μοιράζεται τις γνώσεις του πάνω στο θέμα του «offensive transition».

Μετά το τέλος του Σεμιναρίου ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τίμησε για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και για την άριστη φιλοξενία, τον Διευθυντή της Χ.Α.Ν.Θ., Δημήτρη Καραΐσκο.






Επίσκεψη στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Αγάπη και χαμόγελα ενόψει του ΕΚΟ All Star Game ‘19 μοίρασε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου αντιπροσωπεία φορέων που μετέχουν στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, που συνεχίζεται σήμερα και κορυφώνεται αύριο Κυριακή (10/2) στη Θεσσαλονίκη.

Έγιναν δεκτοί από τα παιδιά με ενθουσιασμό, μοίρασαν αναμνηστικά δώρα και απάντησαν στα ερωτήματά τους για το πόσο όμορφο είναι το Μπάσκετ, για το πως γίνεται κάποιος μπασκετμπολίστας και αν πρέπει να είναι ψηλός, αλλά και τόνισαν τη σημασία της προσπάθειας, της χαράς της συμμετοχής και της πίστης για ζωή.

«Είστε το σημαντικό παράδειγμα για τη μάχη που πρέπει να δίνουμε καθημερινά όλοι μας» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Μανώλης Παπαμακάριος, ενω ο Ταμίας του ΕΣΑΚΕ Μανώλης Κεφαλογιάννης υπογράμμισε τη σημασία του μηνύματος που δίνουν τα παιδιά και οι συνοδοί, αλλά και όσοι βοηθούν το Παιδικό Χωριό SOS.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ Ρομπέρτο Καραχάνας κάλεσε τα παιδιά να ακολουθούν τον αθλητισμό «γιατί μας κάνει καλύτερους στην ψυχή και στο μυαλό», ενώ η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και ένα από τα σπίτια που ζουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS.

Στην αντιπροσωπεία του EKO All Star Game ‘19, την οποία υποδέχθηκε και ευχαρίστησε θερμά ο επικεφαλής της δομής Άκης Δρεπανίδης, μετείχαν ο Ταμίας του ΕΣΑΚΕ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ, Ρομπέρτο Καραχάνας, εκπρόσωποι της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ με Αμαξίδιο, της ΧΑΝΘ, αθλητές της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη και της ομάδας μπάσκετ φορέων του ΟΚΑΝΑ.

Gala party γεμάτο μπάσκετ στο φινάλε μιας υπέροχης μέρας



Μετά από ένα 12ωρο γεμάτο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 23ου ΕΚΟ All Star Game, η ημέρα έκλεισε με έναν ξεχωριστό τρόπο, με την πραγματοποίηση ενός Gala Party για τον εορτασμό 100 χρόνων ζωής για το ελληνικό μπάσκετ. Στο πλαίσιο του οποίου βραβεύτηκαν άνθρωποι με μεγάλη πορεία και προσφορά σε αυτή τη διαδρομή της συμπλήρωσης ενός αιώνα ζωής και στο πρόσωπο αυτών, ομάδες με ξεχωριστή ιστορία. Κατά σειρά βραβεύτηκαν...

*Ο Δημόκριτος που γιορτάζει φέτος 50 χρόνια ζωής, βραβεύτηκε στο πρόσωπο του Νίκου Ατματσίδη.

*Ο Άρης στο πρόσωπο του πολυνίκη προπονητή του, του Γιάννη Ιωαννίδη.

*O Ηρακλής μέσω του πρώην προέδρου του Κώστα Χαϊτογλου.

*Ο ΠΑΟΚ στα πρόσωπα των Νίκου Βεζυρτζή και Νίκου Σταυρόπουλου.

*Η ΧΑΝΘ μέσω του Λάκη Τσάβα και του Γιώργου Γιαννουζάκου.

*Η ΑΕΚ μέσω του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Σταύρου Δουβή.

*Ο Ολυμπιακός

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μέσω του αντιπροέδρου του Θέμη Καρβουντζή

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και o δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής
          


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια