Πρωταθλητής εφήβων στην Δυτική Μακεδονία και φέτος ο Πρωτέας Γρεβενών-Συγκίνηση στις βραβεύσεις του φάιναλ-φορ-Φωτορεπορτάζ

Πρωταθλητής εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. στέφθηκε ο Πρωτέας Γρεβενών, αφού νίκησε στο μεγάλο τελικό την ομάδα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας με 51-46.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Ι. Σκαρκαλάς» στην Κοζάνη, με τους φιλάθλους να γεμίζουν τις κερκίδες του, στηρίζοντας τις προσπάθειες των παιδιών μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το φετινό φάιναλ-φορ των εφήβων ήταν αφιερωμένο στους αδικοχαμένους νεαρούς αθλητές, Γιαχνίκα και Μαυροζούμη, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα πριν από λίγους μήνες, με την συγκίνηση να είναι φανερή στα πρόσωπα όλων όσων βρέθηκαν στο γήπεδο. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αθλητών, που μας άφησαν νωρίς.

Στο τέλος της αναμέτρησης και πριν γίνουν οι απονομές των ομάδων , η Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ απένειμε τιμητικές πλακέτες στις οικογένειες των παιδιών, σε μία πολύ συγκινητική στιγμή, με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί αυτούς τους ανθρώπους, δείχνοντας πως τίποτα δεν έχει περισσότερη αξία, από τη ανθρώπινη ζωή.

Στα αγωνιστικά, Πρωτέας Γρεβενών και Αρίων Πτολεμαΐδας διασταύρωσαν τα ξίφη τους, σ’ ένα τελικό με αγωνία μέχρι και το τέλος και την ομάδα των Γρεβενών να κατακτά το Κύπελλο. Κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν η μεγάλη αστοχία των δύο ομάδων, με το τελικό 51-46 να δείχνει αυτό ακριβώς.

Δεκάλεπτα: 17-9, 32-25, 43-40, 51-46
Διαιτητές: Κατωτικίδης – Παπανικολάου
Πρωτέας Γρεβενών(Κατσάλης): Παπαδημητρίου 2, Γκασιώνας 2, Σιούμπουρας 17(1), Μητρόπουλος, Μιχαλόπουλος 7(1), Ταμπάκος 5(1), Καραούλας, Μίμης, Βασιλόπουλος, Τζιουβάρας 5, Κυρατζής 13(2), Γιώτας.
Αρίων Πτολεμαΐδας (Καλομενίδης): Μπάρμπας 11(1), Παπαδόπουλος 12, Καλαμάρας, Εσπερίδης, Χαϊτίδης, Κυριακίδης 2, Πέπα 14(1), Κεχαόγλου 7, Σινάνι, Καφές.

MVP του τελικού ήταν ο Δημήτρης Σιούμπουρας του Πρωτέα Γρεβενών. Η καλύτερη πεντάδα του Final-4: Σιούμπουρας (Πρωτέας Γρεβενών), Κυρατζής (Πρωτέας Γρεβενών), Ζολώτας (Διόσκουροι Κοζάνης), Παπαγιάννης (Διόσκουροι Κοζάνης), Μπάρμπας (Α.Π.Σ. Πτολεμαΐδας). Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σάββας Πεχλιβανίδης του Α.Σ. Καστοριάς.

















































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια