ΠΑΣ Γιάννινα: «Μια Κυριακή με δυσάρεστες εκπλήξεις στο Νέο Ρύσιο»

Από το τμήμα γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση για τον αγώνα με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου:

«Η Α2 κατηγορία επιφυλάσσει εκπλήξεις και μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυσάρεστες, τη συναντήσαμε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στο Νέο Ρύσιο, όπου η ομάδα μας θα έπαιζε με την τοπική Αναγέννηση.

Φτάνοντας στο γήπεδο, συναντήσαμε τον πρόεδρο της ομάδας της Αναγέννησης Ν. Ρυσίου, ο οποίος μας καλωσόρισε ευγενικά και μας παρέθεσε τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα, στη θητεία της στην Α1. Πράγματα λογικά, από ένα συμπαθή άνθρωπο.

Όταν όμως ξεκίνησε το παιχνίδι, άρχισαν και οι αρνητικές εκπλήξεις. Όπως για παράδειγμα, όταν ένας υπάλληλος της τοπικής ομάδας (ο προπονητής ακαδημιών;
δεν μας έδωσε τελικά το όνομά του) καθύβριζε σκαιά τις παίκτριές μας, από τη γραμμή του γηπέδου.

“Καταπληκτικό” ξεκίνημα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η δεύτερη πεντάδα του ΠΑΣ αποτελείται από παίκτριες με μέσο όρο ηλικίας τα 16 χρόνια.

Ζητήσαμε από την αστυνομία να τον απομακρύνει, στο ημίχρονο, αλλά τελικά παρέμεινε στο γήπεδο συνεχίζοντας το “έργο του”.

Οι κακές εκπλήξεις δεν ήταν μόνο αυτές. Στο ημίχρονο, κάποιος κύριος που μας συστήθηκε ως “παρατηρητής”, πήγε στη γραμματεία εκπροσωπώντας τους γηπεδούχους και διεκδικώντας απίστευτα πράγματα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του “ευγενικού” της κερκίδας, ούτε αυτός μας συστήθηκε, αλλά εξύβρισε τη διοίκηση της ομάδας μας και τον προπονητή μας. Τελικά, μετά από “έρευνα” (πού φτάσαμε, σε έναν αγώνα μπάσκετ…), μάθαμε το όνομά του. Επικαλούμαστε τον κομισάριο του αγώνα, που ήταν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας της φραστικής επίθεσης που δεχθήκαμε.

Στο ίδιο “άθλημα”, των ύβρεων και των φραστικών επιθέσεων εναντίον μας, επιδόθηκαν ο έφορος της ομάδας του Νέου Ρυσίου και ο φροντιστής του γηπέδου.

Με περισσή γλαφυρότητα και “φιλόξενο πνεύμα”, μας πληροφόρησαν ότι «κ***γιαννιώτες, ξέρουμε τι συμβαίνει στα Γιάννενα». Κάπως οξύμωρη βέβαια η «γνώση» τους, αν σκεφτεί κανείς ότι την ομάδα της Αναγέννησης στηρίζει μεγάλη γιαννιώτικη εταιρία…

Εμάς, μας αρέσει το μπάσκετ. Και επειδή μας αρέσει, υποσχόμαστε στο συμπαθή κατά τα άλλα πρόεδρο της Αναγέννησης ότι στο ματς του δεύτερου γύρου, η φιλοξενία μας στα Γιάννενα θα είναι άψογη, ώστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης για το κακό και αφιλόξενο απόγευμα που περάσαμε, αλλά και γιατί είμαστε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της, το άθλημα και τους αντιπάλους της, όπως επίσης σέβεται ακόμα πιο πολύ τις νεαρές αθλήτριες. Πάνω από όλα, είμαστε ομάδα που δεν διαθέτει τραμπούκους σε γηπεδική υπηρεσία, σαν αυτούς που μας προϋπάντησαν στο Ν. Ρύσιο.

Ευχαριστούμε επίσης την προπονήτρια του Ν. Ρυσίου και τις αθλήτριες της ομάδας για την άψογη συμπεριφορά τους.

Και κάτι ακόμα για το ματς, το οποίο χάσαμε 65-59: Έχουμε πει ότι σεβόμαστε τους αντιπάλους και δεν αγχωνόμαστε ούτε μετά από μεγάλες νίκες, ούτε από μεγάλες ήττες. Σήμερα όμως η διαιτησία ήταν κάκιστη, εις βάρος μας.

Αφήνουμε πίσω την κακή ανάμνηση αυτής της Κυριακής και κοιτάμε μπροστά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια