Ο Μιχάλης Κυριακάκης αναλύει την Τουρκική Χατάι, αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών

Από τον Μιχάλη Κυριακάκη, πήραμε την καθιερωμένη ανάλυση της αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών, Τουρκικής Χατάι:

«Ο Ολυμπιακός αύριο στο ΣΕΦ θα παίξει τον πρώτο τελικό, στις τέσσερεις αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της Euroleague.

Θέλει οπωσδήποτε νίκη αν επιθυμεί να κρατήσει ζωντανές τις πιθανότητες που έχει να αποφύγει τις δύο τελευταίες θέσεις του ομίλου του και να περάσει στα προημιτελικά του Eurocup.

Απέναντι του η Τουρκική Χατάι, που θεωρητικά έχει τον ίδιο στόχο, σε μια μοναδική συγκυρία να βρίσκονται στην άκρη των πάγκων αντίπαλοι δύο Έλληνες προπονητές.

Θα προσπαθήσω να παρουσιάσω τη...νέα Χατάι καθώς δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός στην Τουρκία .

Η Κατερίνα Χατζηδάκη που βρίσκεται στην Αντιόχεια για τρίτη χρονιά, ξεκίνησε με πολλά όνειρα την φετινή σεζόν με την κατάκτηση του Supercup Τουρκίας νικώντας την Φενερμπαχτσέ. Δυστυχώς εδώ και δύο μήνες ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα το αρχικό ράστερ να παρουσιάζει...διαρροές, όμως η συμπατριώτισσα μας κόουτς τις αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πρώτα αποχώρησαν οι Αμερικανίδες Τζόνσον και Τζόουνς όμως ήρθε μια σκόρερ από το WNBA, που πέρυσι έβγαλε ματιά στην φιναλίστ του Eurocup Βενετσια, η Ρικουνα Ουίλιαμς και με αυτήν πήγε και κέρδισε την Αβενιντα στην Ισπανία. Πριν από το ματς με την Κάρολο την περασμένη εβδομάδα αποχώρησαν οι Πάρις, Αμπτελκαντερ.

Παρόλα αυτά νίκησαν τις Γαλλιδες και τις πέρασαν στην  βαθμολογία,  «αναβαθμίζοντας» Τουρκάλες παίκτριες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή.

Η Χατάι εχει για ηγέτη την Λευκορωσίδα Καταρίνα Σνιτσινα. Πήρε ρόλο βασικής η πολύ καλή σουτέρ Μερβε Αιντιν, μαζί της η διεθνής φόργουορντ Κανσου Κοκσαλ, επίσης πήρε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής η γκαρντ Γκιουνάι όπως και η Τσοκλαρ.

Το πρόβλημα της Τουρκικής ομάδας είναι μέσα στο καλάθι αφού οι λύσεις είναι περιορισμένες. Τις θέσεις των ψηλών καταλαμβάνουν η Σλοβενοβοσνια παουερ φόργουορντ Μαρισα Γκαιτς και η σέντερ Γκιζεμ Μπασαραν που προσπαθεί να καλύψει όσο είναι δυνατόν το τεράστιο κενό που άφησε η αποχώρηση της πληθωρικής Κορτνει Πάρις, σήμα κατατεθέν της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Κάποιοι λένε ότι με τόσα προβλήματα η Χατάι μπορεί να έχει σαν βασικό στόχο να τελειώσει η χρονιά και όχι προκρίσεις και τέτοια. Εγώ δεν τα πιστεύω. Ο Ολυμπιακός αύριο θα έχει απέναντι του ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να σημειώσει την δεύτερη του νίκη,
(ακόμα καλύτερα αν μπορέσει και να καλύψει την διαφορά των 16 πόντων που ηττήθηκε στην Τουρκία), που θα του κρατήσει ζωντανές τις όποιες ελπίδες διατηρεί για την συνέχεια».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια