Ο Μιχάλης Κυριακάκης αναλύει την ΤΤΤ Ρίγα, αυριανή αντίπαλο των γυναικών του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα-Δείτε το πρόμο-βίντεο της ομάδας του Πειραιά


Ο Μιχάλης Κυριακάκης μας έστειλε την ανάλυση της ΤΤΤ Ρίγα με την οποία θα αγωνιστεί αύριο ο Ολυμπιακός για την Ευρωλίγκα γυναικών:

«Αυριανή αντίπαλος του Ολυμπιακού για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague η γνωστή του από πέρυσι ΤΤΤ Ρίγα. Η πρωταθλήτρια Λετονίας έχει κοινή πορεία και χαρακτηριστικά με την ομάδα του Πειραιά.

Ήταν πέρυσι και αυτή στο Eurocup και μάλιστα στον ίδιο όμιλο όπου νίκησε και στα δυο ματς. Πέρασε στους ομίλους της Euroleague με προκριματικούς αγώνες αφού απέκλεισε την περσινή φιναλίστ Ιταλική Βενέτσια με δυο νίκες.

Έχει στο ροστερ σχεδόν όλη την Εθνική ομάδα της χώρας με επικεφαλής την πολύπειρη Γκουντα Μπασκο που μετά από μια σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη αποφάσισε να αγωνιστεί στα τελειώματα της στη χώρα της παραμένοντας κορυφαία, την Ιεβα Πουλβερε (η περσινή Κραστινα αφού το καλοκαίρι παντρεύτηκε, δήμιος του Ολυμπιακού στο ματς της Γλυφάδας με τα τρίποντα της).

Ήρθε η ύψους 1.96 σέντερ Κριστιν Βιτολα μετά το πέρασμα της από σχεδόν όλη την Ευρώπη και γέμισε το ροστερ με ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η νέα γενιά του Λετονικου μπάσκετ που θυμίζω ότι έδωσε το παρόν στο Παγκόσμιο της Ισπανίας ενώ προκρίθηκε άνευ αγώνων στο Πανευρωπαϊκό του 2019 που θα διεξαχθει στην χώρα τους και την Σερβία. Έχει και φέτος στον πάγκο της τον κόουτς της εθνικής τους ομάδας Μαρτινς Ζιμπατς.

Όσο για ξένες...έχει μόνο δυο Αμερικανες Την ευρισκόμενη για τρίτο χρόνο στην ομάδα την ποιντ γκαρντ, τρίτη σκόρερ της διοργάνωσης, Σει Πεντι καθώς και νεοαφιχθεισα φόργουορντ από την Ουγγρική Πεκς απόφοιτο του Φλόριντα Στειτ Αιβερι Σλοτερ.

Έχει όμως μια σημαντική διαφορά από τον Ολυμπιακό… Προέρχεται από πολύ δυνατούς αγώνες καθώς συμμετέχει σε ...δυο λίγκες. Στην LSBL που λαμβάνουν μέρος ομάδες από την Βόρεια Ευρώπη και την EWBL το πρωτάθλημα των Βαλτικών χωρών. Στο δε αδύνατο Λετονικο μπαίνει κατευθείαν στην φάση των πλέι οφ.

Δυνατή ομάδα, πολύ ομοιογενής, με σοβαρούς αγώνες στα πόδια της και με θαυμάσιες εμφανίσεις στην κορυφαία διοργάνωση όπου έχει δυο νίκες και ισάριθμες ήττες. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ... Συγκεντρωμένα, ψυχωμένα και με την βοήθεια του κόσμου για να φτάσει στην πρώτη του νίκη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια