Ο Μιχάλης Κυριακάκης «σκιαγραφεί» την Αβενίντα, σημερινή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα γυναικών


Η παρουσίαση της Αβενιντα, αντιπάλου του Ολυμπιακού για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκας γυναικών από τον Μιχάλη Κυριακάκη:

«Τελευταία αγωνιστική πρώτου γύρου στην Ευρωλίγκα γυναικών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ άλλο ένα μεγαθήριο. Την νταμπλουχο Ισπανίας Perfumaria Avenida από την πανέμορφη Σαλαμάνκα.

Η Αβενιντα που την έμαθε για τα καλά η Ευρώπη όταν το 2011 στο φαιναλ φορ της Ευρωλίγκα μέσα στο σπίτι της πανίσχυρης Εκατερινεμπουργκ κατέκτησε τον τίτλο. Από τότε με χορηγό την ομώνυμη εταιρία καλλυντικών (με την ευκαιρία στην φωτογραφία με φόντο τον λογότυπο του γενικού χορηγού του ισπανικού πρωταθλήματος), κυριαρχεί στην χώρα της και συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του γυναίκειου μπάσκετ της Ευρώπης.

Την φετινή χρονιά με νέο προπονητή τον Λίνο Λοπεζ δεν παρουσιάζει σταθερότητα παρότι το σχεδόν ίδιο ροστερ με πέρυσι αποτελείται από σπουδαία ονόματα.
Ήδη χθες έχασε το αήττητο καθώς συνετρίβη 79-53 στην Τζιρονα, ενώ στην Ευρωλίγκα έχει τρεις νίκες και ισάριθμες ήττες.

Ας γνωρίσουμε τις παίκτριες της σημερινής αντίπαλου αφού κατ εξαίρεση το ματς θα γίνει Τρίτη , καθώς οι άνδρες αγωνίζονται την Πέμπτη με την Γκραν Κανάρια στο ΣΕΦ.

Στον άσσο ξεχωρίζει ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και ένα από τα καλύτερα πλέι μέικερ της Ευρώπης η Σιλβια Ντομιγκεζ πρώτη στον πίνακα, με 7,5 ασιστ μ.ο, της Ευρωλίγκα. Πισω της η Μαρια Ασουρμεντι. Στην περιφέρεια η γνωστή μας από τις συναντήσεις του Ολυμπιακού με την Γιακιντοκου Σουηδέζα Ελιν Ελντεμπρινκ, πολυεργαλειο...Η Αμερικανίδα Κρισι Γκιβενς μας θυμίζει πολλά από το πέρασμα της από την Ελλάδα και τον Αθηναϊκό, σαν σπουδαία σκόρερ. Στα φοργουορντ η Νιγηριανή Αντορα Ελονου που θυμούνται οι διεθνείς μας από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στον άτυχο αγώνα μας με την εθνική Νιγηρίας. Η διεθνής Μαρία Αρογιο συμπληρώνει την θέση.

Στις ψηλές, η θηριώδης σέντερ της Εθνικής Βραζιλίας Ερικα ντε Σοουζα, η διεθνής Λετονη Αισα Πουτνινα, η διεθνής Ισπανίδα Λάουρα Γκιλ και τέλος η υπερπολυτιμη Αμερικανίδα με διαβατήριο Μαυροβουνίου Αντζελικα Ρομπινσον.

Μια πλήρης ομάδα σε όλες τις θέσεις που ο Ολυμπιακός, με την εμπειρία των έξι αγωνιστικών,  πρέπει περιορίζοντας τα...κενά διαστήματα να κτυπήσει στην πεσμένη ψυχολογία της Αβενιντα από την χθεσινή συντριβή από το άλλο μεγάλο μέγεθος της Ισπανίας, καθώς και στην έλλειψη σταθερότητας της αντίπαλου του.
Καλή δύναμη και τύχη για να μπορέσει να πάρει την πρώτη του νίκη που θαναι ένα σπουδαίο Χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια